MEDIA

Οι 10 pop/rock επιτυχίες που έγιναν ποδοσφαιρικά τραγούδια

Liverpool fans cheer at Sol square the day before of the Champions League soccer final in Madrid, Spain, Friday, May 31, 2019. Madrid will be hosting the final again after nearly a decade, but the country's streak of having at least one team playing for the European title ended this year after five straight seasons, giving home fans little to cheer for when Liverpool faces Tottenham at the Wanda Metropolitano Stadium on Saturday. (AP Photo/Francisco Seco)
Liverpool fans cheer at Sol square the day before of the Champions League soccer final in Madrid, Spain, Friday, May 31, 2019. Madrid will be hosting the final again after nearly a decade, but the country's streak of having at least one team playing for the European title ended this year after five straight seasons, giving home fans little to cheer for when Liverpool faces Tottenham at the Wanda Metropolitano Stadium on Saturday. (AP Photo/Francisco Seco) AP

Συντόνισε το ραδιόφωνο σου στον Legend στους 88.6 και ταξίδεψε σε όλα τα γήπεδα του κόσμου, απολαμβάνοντας το αφιέρωμα του Sport24.gr για τις 10 pop/rock επιτυχίες που έγιναν ποδοσφαιρικά τραγούδια.

Ο συνδυασμός μουσικής και γηπέδου είναι μαγικός. Βρείτε έναν φίλαθλο που δεν ενθουσιάζεται, δεν ανεβαίνει πριν από τα ματς, όταν στην αναμονή της σέντρας στα μεγάφωνα ακούγεται μία rock επιτυχία, όπως το "Welcome to the Jungle" των Guns N' Roses που είναι must.

Το Sport24.gr, ακούγοντας δυνατά τον Legend στους 88.6 για να εμπνευστεί σας ταξιδεύει στις κερκίδες όλου του κόσμου, εκεί που οι οπαδοί των ομάδων έχουν μετατρέψει pop/rock επιτυχίες σε συνθήματα. Επιλέξαμε λοιπόν τα δέκα καλύτερα, τα best seller του είδους.

1. The White Stripes - Seven Nation Army

Εντάξει, εδώ δεν χωράνε οπαδικά. Μιλάμε για τον "εθνικό ύμνο" του ποδοσφαίρου, την επιτυχία που ανταγωνίζεται το περίφημο opening των αγώνων του Champions League. Το "Seven Nation Army" δεν έχει πατέρα. Ανήκει σε όλους τους οπαδούς του κόσμου. Έχει τραγουδηθεί σε κερκίδες για ομάδες, οπαδούς και ποδοσφαιριστές. Μην πάτε μακριά, θυμηθείτε τι γινόταν στο Καραϊσκάκης για τον Ερνέστο Βαλβέρδε και τι στο ΟΑΚΑ για τον Σεμπάστιαν Λέτο από τους υποστηρικτές Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού αντίστοιχα.

2. Βασίλης Παπακωνσταντίνου - Ένα Καράβι

Σύνθημα στα χείλη των οπαδών του ΠΑΟΚ έχει γίνει η σπουδαία επιτυχία του Βασίλη Παπακωνσταντινού "Ενα Καράβι". Οι ασπρόμαυροι κράτησαν τον ρυθμό, άλλαξαν τα λόγια και τραγουδούν εντός και εκτός έδρας τα εξής " ...ήρθαμε πάλι για να προσκυνήσουμε το μεγαλείο σου δικεφαλέ..."

3. Depeche Mode - Just Can't Get Enough

Για μια παλιά αγάπη, τον Λουίς Σουάρες, οι οπαδοί της Λίβερπουλ πήραν το "Just Can't Get Enough" των Depeche Mode και έφτιαξαν ένα όμορφο σύνθημα για τον Ουρουγουανό. Μέχρι το καλοκαίρι του 2014 ο νυν επιθετικός της Μπαρτσελόνα άκουγε τους Reds να τραγουδούν για χάρη του:

"His name is Suarez and he wears the famous red
I just can't get enough, I just can't get enough
When he scores a volley or gets one with his head
I just can't get enough, I just can't get enough
He scores a goal and The Kop go wild and i just can't seem to get enough Suarez"

4. Joy Division - Love Will Tear Us Apart

Σύνθημα εμπνευσμένο από τραγούδι δημιούργησαν οι οπαδοί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τον εμβληματικό τους αρχηγό, Ράιαν Γκιγκς. Οι Joy Division είχαν τραγουδήσει "Love Will Tear Us Apart" και οι Κόκκινοι Διάβολοι της κερκίδας το... πείραξαν, δημιουργώντας το:

"Giggs,
Giggs will tear you apart,
Again"

5. Creedence Clearwater Revival - Bad Moon Rising

Μένουμε στο Νησί και καταπιανόμαστε με τη φαντασία των οπαδών της πρώην πρωταθλήτριας Αγγλίας, Λέστερ. Δύο χρονιά πριν από την μοναδική επιτυχία του Ρανιέρι και των παιδιών του, οι Αλεπούδες απέκτησαν τον Αργεντινό, Λεονάρντο Ουγιόα αντί 10 εκατ. ευρώ από την Μπράιτον. Τα πολλά χρήματα που δαπανήθηκαν για τον επιθετικό έγιναν η αφορμή ώστε οι οπαδοί της Λέστερ, επηρεασμένοι από το "Bad Moon Rising" των Creedence να τραγουδήσουν:

"Ohhh! Hiis name is Leonardo
Leicester's number 23
Yes he cost a f* fortune
He scores goals and that's alright for me!"

6. Kaiser Chiefs - Ruby

Πολλοί οπαδοί έχουν φτιάξει συνθήματα εμπνευσμένοι από την επιτυχία των Kaiser Chiefs "Ruby". Ένα από τα πιο γνωστά, όμως, είναι αυτό των φιλάθλων της Τσέλσι. Οι Μπλε έκαναν άνω κάτω το Στάμφορντ Μπριτζ, τραγουδώντας για τον Ντέκο:

"Deco Deco Deco Deco,
you're tiny like a little gekko,
I wanna kiss you on the neck-o".

7. The Beach Boys - Sloop John B

Οι Άγγλοι φίλαθλοι έχουν φτιάξει πολλά συνθήματα με το ρυθμό του "Sloop John B" από το αμερικανικό ροκ συγκρότημα, The Beach Boys. Αυτό, όμως, που θα μείνει για πάντα στην ιστορία και προκαλεί συγκίνηση είναι των οπαδών της Λέστερ για τον αδικοχαμένο ιδιοκτήτη του κλαμπ, Βιτσάι. Οι Αλεπούδες τραγούδησαν για τον Ταϊλανδό επιχειρηματία που σκοτώθηκε πριν από περίπου ένα χρόνο όταν κατέπεσε το ελικόπτερό του δίπλα από το King Power:

"Vichai had a dream
He bought our football team
He came from Thailand
And now he’s one of our own
We played from the back
With counter attack
Champions of England
You made us sing that!"

8. The Kinks - Lola

Το αγγλικό ροκ συγκρότημα The Kinks τραγούδησε "Lola" και ο ρυθμός του βοήθησε πολλούς οπαδούς, κυρίως, στην Αγγλία να δημιουργήσουν συνθήματα για τους ήρωες που φορούσαν τη φανέλα της αγαπημένης τους ομάδας. Οι φίλαθλοι της Τσέλσι το τροποποιήσαν για χάρη του Τζανφράνκο Τζόλα και αργότερα οι αντίστοιχοι της Νιουκάστλ για τους Νταβίντ Ζινολά και Σόλα Αμεόμπι. Για τον τελευταίο οι στίχοι πήγαινε κάπως έτσι:

"He walked up to me and he asked me to dance
I asked him his name and in a geordie voice
He said Shola
Sshh-Sshh-Sshh-Sshh-OHHHH-la"

9. The Beatles - Yellow Submarine

Τα λόγια διαμορφώθηκαν για να αποθεωθεί ένας συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής, ένας θρύλος του Άνφιλντ. Οι οπαδοί της Λίβερπουλ πήραν το "Yellow Submarine" των Beatles και έφτιαξαν τραγούδι για τον Τζέιμι Κάραγκερ. Η σύνθεση του KOP, ήταν κάπως έτσι:

"A number one is Carragher
a number two is Carragher
a number three is Carragher
a number four is Carragher
we all dream of the Jamie Carragher"

10. Δεν έγιναν σύνθημα, έγιναν ένα με το ποδόσφαιρο

Ελπίζουμε να σας άρεσε, να σας ταξιδέψαμε, να σας ανεβάσαμε. Κλείνουμε, λοιπόν, το θέμα με μερικά "άξια αναφοράς". Υπάρχουν τραγούδια που οι οπαδοί δεν άλλαξαν τους στίχους και τα τραγουδούν ατόφια στις κερκίδες. Υπάρχουν και τραγούδια που μέσω ταινιών ή video game ταυτίστηκαν με τη "στρογγυλή θέα". Ποιο παιδί, άλλωστε, βλέποντας το GOAL, δεν ονειρεύτηκε πως σκοράρει στα μεγαλύτερα γήπεδα του κόσμου υπό το "Club Foot" των Kasabian:

Ακούστε τραγούδια και θρυλικές ιστορίες στον Legend 88.6, ενώ μπορείτε να τον ακολουθήσετε στο facebookκαι στο instagram.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ