MEDIA

Τηλεοπτικά Super League: Θα προταθούν γενναίες μειώσεις στις ομάδες από την ΕΡΤ

Τηλεοπτικά Super League: Θα προταθούν γενναίες μειώσεις στις ομάδες από την ΕΡΤ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ΕΡΤ προσανατολίζεται να προτείνει γενναίες μειώσεις στις ομάδες με τις οποίες είχε συμφωνία, οι οποίες μπορεί να φτάσουν και στο 30% σε σχέση με τα χρήματα που πηραν οι ΠΑΕ την σεζόν που ολοκληρώθηκε.

Το πρωτάθλημα της Super League 1 εκκινεί σε λιγότερο από ένα μήνα (στις 24 Αυγούστου είναι η σέντρα), εντούτοις το τηλεοπτικό τοπίο παραμένει θολό. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός πως η ΕΡΤ δεν προτίθεται να δώσει φέτος τα χρήματα που είχε δώσει στις ομάδες με τις οποίες είχε συμφωνία την περσινη αγωνιστική περίοδο.

Η αλλαγή κυβέρνησης σημαίνει και αλλαγή πολιτικής όσον αφορά στο κονδύλι για το ποδόσφαιρο. Δημοσιεύματα αναφέρουν πως η ΕΡΤ δεν θέλει καθόλου το πρωτάθλημα της μεγάλης κατηγορίας τη νέα σεζόν, όμως το πιθανότερο είναι να προταθεί στις ομάδες μείωση που μπορεί να φτάσει το 30% σε σχέση με το ποσό που έλαβαν πέρυσι οι επτά ΠΑΕ που είχαν σύμβαση με την κρατική τηλεόραση.

Ο Παναθηναϊκος, ο Άρης, ο Ατρόμητος, η Λαμία, ο Παναιτωλικός και η Ξανθη είναι οι ομάδες που βρίσκονται αυτή την στιγμή στον "αέρα" με τα νέα δεδομένα. Στο Μαξίμου έχει φτάσει και έκθεση της Grant Thornton, η οποία έκανε αξιολόγηση της τηλεοπτικής αγοράς για την ΕΡΤ, με τα αποτελέσματα να δημιουργούν την αναγκη για μείωση του κόστους που αφορά την επένδυση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Το θέμα είναι τι θα κάνουν οι ομάδες αν τους προταθεί μείωση αυτού του μεγέθους και κάπου εκεί μπαίνει στην εξίσωση και η NOVA, η οποία δεν αποκλείεται να κινηθεί για κάποιες από τις ομάδες αυτές, με τον Παναθηναϊκό φυσικά να αποτελεί το μεγάλο στόχο. Το θέμα είναι αν το συνδρομητικό μπορεί να καλύψει το κόστος για όλες τις ομάδες.

Θυμιζουμε ότι ο ΠΑΟΚ και ο ΟΦΗ επρόκειτο να συνεχίσουν στην ΕΡΤ τη νέα σεζόν, όμως τα δεδομένα αλλάζουν. Για τον Δικέφαλο υπάρχει πάντα και η προοπτική του OPEN, ιδιοκτησίας του Ιβάν Σαββίδη, όμως όλα αυτά είναι ακόμα σενάρια. Το μόνο σίγουρο είναι πως η κατάσταση παραμένει ρευστή και κανείς δεν ξέρει το τι μέλλει γενεσθαι με τα τηλεοπτικά και ενώ το πρωτάθλημα ξεκινάει σύντομα.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ