ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ

Άφιξη του νέου Honda SH Mode 125

Άφιξη του νέου Honda SH Mode 125

Η πιο νεανική εκδοχή της οικογένειας SH, των scooters μεγάλων τροχών της Honda, απέκτησε από τα μεγαλύτερα «αδέρφια» του νέο Euro5 κινητήρα και πλαίσιο, μεγαλύτερους χώρους και περισσότερο εξοπλισμό.

Επτά χρόνια μετά την έλευσή της στην Ευρώπη, η έκδοση 125 κ.εκ. της σειράς SH εκσυγχρονίστηκε από κάθε άποψη, υιοθετώντας όλες τις νέες τεχνολογίες των scooters μεγάλων τροχών της ιαπωνικής εταιρείας - όπως το νέο πλαίσιο enhanced Smart Architecture Frame (eSAF) και τον κινητήρα τεχνολογίας enhanced Smart Power Plus (eSP+).

Επιμέλεια: Πάνος Διαμάντης

Καθώς ο ανασχεδιασμός του επανέφερε τη φρεσκάδα και τη νεανικότητά του, τώρα ευθυγραμμίστηκε με τα δεδομένα επιδόσεων-κατανάλωσης, και ευελιξίας-στιβαρότητας-αξιοπιστίας, που διακρίνουν την οικογένεια SH.

Πέραν του νέου LED προβολέα, ο ανασχεδιασμός του SH Mode 125 επέφερε και ουσιαστική αναβάθμιση των χώρων: ο αναβάτης έχει κατά 10 χλστ. αυξημένο χώρο για τα πόδια, και επίσης έχει μεγαλώσει κατά μισό λίτρο και ο χώρος κάτω από τη σέλα - στα 18,5 λίτρα τώρα. Και για τον συνεπιβάτη υπάρχουν αναδιπλούμενα μαρσπιέ και χειρολαβές ενσωματωμένες στην πίσω σχάρα.

Συνδυάζονται, τα παραπάνω, για περαιτέρω άνεση, με το επίπεδο δάπεδο -που συμβάλλει στην άνεση των ποδιών και στην τοποθέτηση σακούλας ανάμεσα στα γόνατα, με το ειδικό άγκιστρο-, με το ευνοϊκό ύψος σέλας στα 765 χλστ., με το Smart Key για το εύκολο άνοιγμα του διακόπτη και της σέλας χωρίς να βγει το κλειδί από την τσέπη, αλλά και με τη θύρα φόρτισης USB στο ντουλαπάκι.

Ο πίνακας οργάνων αποτελείται από ένα αναλογικό ταχύμετρο και μια κεντρική οθόνη LCD. Περιλαμβάνει το δείκτη του συστήματος Idling Stop, τις λυχνίες των φλας, το δείκτη στάθμης καυσίμου, τον χιλιομετρητή και το ρολόι.

Ο νέος υγρόψυκτος και τετραβάλβιδος κινητήρας του SH Mode 125, που πληροί τις προδιαγραφές ρύπων Euro5, έχει πλέον περισσότερη ισχύ (11,4 ίππους) και γραμμικότερη απόδοση της ροπής (που φτάνει τα 12,1 Nm στις 5.000 σ.α.λ.) σε όλο το φάσμα των στροφών. Είναι «καλοκουρδισμένος» για την πόλη, και μπορεί να πετύχει κατανάλωση που πέφτει ακόμα και στα 2 λίτρα / 100 χλμ.

Άφιξη του νέου Honda SH Mode 125

Η μονοκύλινδρη αυτή μονάδα διαθέτει την τεχνολογία χαμηλών τριβών eSP+ (enhanced Smart Power Plus) της Honda, τον ψεκασμό PGM-FI, καθώς και το σύστημα Idling Stop για την απενεργοποίηση του κινητήρα εν στάσει και την αυτόματη -και αθόρυβη- ενεργοποίησή του με το γύρισμα του γκαζιού. Με ρεζερβουάρ 5,5 λίτρων, το SH Mode 125 επιτυγχάνει αυτονομία περίπου 275 χιλιομέτρων.

Παράλληλα, σημαντικές είναι οι αλλαγές και στο πλαίσιο «enhanced Smart Architecture Frame». Είναι νέο, και κατά 8 τοις εκατό ελαφρύτερο, και χάρη στην ακαμψία του προσφέρει –κατά τη Honda- ακόμα καλύτερη σταθερότητα, ευστάθεια στο δρόμο και αντοχή.

Οι τροχοί, 16 ιντσών εμπρός και 14’’ πίσω συνδυάζονται με τα νέα ελαστικά μειωμένης αντίστασης κύλισης, συμβάλλοντας κατά περίπου 4 τοις εκατό στην οικονομία καυσίμου. Ως αποτέλεσμα, με βάρος που δεν ξεπερνά τα 118 κιλά, το SH Mode 125 διατηρεί τις αρετές της ευελιξίας στην πόλη και του ακούραστο χειρισμού του.

Όσον αφορά στην ανάρτηση, το τηλεσκοπικό πιρούνι έχει διαδρομή 89 χλστ. και η πίσω ανάρτηση -με ρυθμιζόμενη προ-φόρτιση ελατηρίου σε 5 στάδια- διαδρομή 75 χλστ. Τα φρένα αποτελούνται από δισκόφρενο 220 χλστ. εμπρός και ταμπούρο πίσω, με κατανομή πέδησης μέσω του συστήματος CBS.

Το νέο Honda SH Mode 125 έφτασε στη χώρα μας, με τιμή 2.790 Ευρώ, σε κόκκινο, λευκό, ασημί ή μαύρο χρώμα. Η γκάμα των γνήσιων αξεσουάρ Honda για το SH Mode περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, Top box 35 λίτρων και πίσω σχάρα, σετ ζελατίνα και χούφτες και κουβέρτα σκούτερ.

Photo credits: Honda Motorcycles

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ