ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ

Αποκάλυψη του Aprilia Tuono 660

Αποκάλυψη του Aprilia Tuono 660

Η Aprilia παρουσίασε διαδικτυακά τη νέα εξέλιξη του Tuono 660, τη sport naked εκδοχή του RS660 και άξιου εκπρόσωπου του θρυλικού Tuono V4 1100 στα μεσαία κυβικά.

Η φιλοσοφία της Aprilia πίσω από το Tuono 660 είναι να κάνει προσιτή, εύκολα διαχειρίσιμη από όλους, τη δύναμη που προσφέρει η εξαίρετη σχέση κιλών ανά ίππο - η οποία προκύπτει από το βάρος 93 κιλών και τον δικύλινδρο κινητήρα 95 ίππων.

Με την αρχιτεκτονική πλαισίου και το μεγαλύτερο μέρος του πλήθους των προηγμένων ηλεκτρονικών τεχνολογιών του RS660, το Tuono 660 στοχεύει στη διαχείριση της ισχύος του ώστε να αποτελεί μια καλοστημένη και ψυχαγωγική μοτοσυκλέτα για το δρόμο ή το track day.

Παράλληλα, η λίγο πιο συμπαγείς διαστάσεις, η υψηλότερη θέση οδήγησης και το ψηλό τιμόνι το κάνουν πιο λειτουργικό στην καθημερινή χρήση, κυρίως ευέλικτο στην πόλη, σε σχέση με το RS660. Δεν είναι τυχαίο ότι διατίθεται και σε έκδοση 35 kW (περίπου 47 ίπποι), για το επόμενο βήμα όσων κατέχουν δίπλωμα Α1.

Σχεδιαστικά, οι αλλαγές της νέας έκδοσης του Tuono 660 προέκυψαν από την περαιτέρω αεροδυναμική του εξέλιξη στην αεροσήραγγα - η οποία μπορεί να γίνει ορατή στο ρύγχος και το φέρινγκ. Ο προβολέας είναι ο τριπλός LED που χρησιμοποιεί και το RS, ενώ ο πίνακας οργάνων είναι έγχρωμος TFT.

Αποκάλυψη του Aprilia Tuono 660


Το πλαίσιο και το ψαλίδι είναι αλουμινένια, με αμορτισέρ της Kayaba, καθώς φυσικά η ανάρτηση είναι πλήρως ρυθμιζόμενη. Όσο για τον κινητήρα, ο δικύλινδρος εν σειρά έχει δημιουργηθεί με βάση την εμπειρία από την εξέλιξη του V4, ενώ για καλύτερη απόκριση οι κύλινδροι έχουν ανάφλεξη 270 μοιρών και η τελική μετάδοση είναι μικρότερη.

Το πέρασμα της ισχύος στο τροχό αναλαμβάνει το ηλεκτρονικό γκάζι Ride-by-Wire, καθώς τα ηλεκτρονικά του Tuono θυμίζουν superbike. Η γνωστή σουίτα APRC περιλαμβάνει, εκτός των άλλων, Traction Control πολλαπλών επιπέδων, έλεγχο σούζας Wheelie Control, 5 χαρτογραφήσεις του κινητήρα (τρεις δρόμου, δύο πίστας) που επιλέγονται από την οθόνη TFT, φρένο κινητήρα, δικάναλο ABS και Cruise Control.

Νέο για το 2021 είναι και το χρώμα Acid Gold, που χρησιμοποιείται για πρώτη φορά στον κόσμο της μοτοσυκλέτας - καθώς το Tuono 660 θα διατίθεται επίσης στα χρώματα Concept Black και Iridium Grey. Για την άφιξη στην Ελλάδα και την τιμή του αναμένεται η ανακοίνωση της ελληνικής αντιπροσωπείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ