ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ

Αποκάλυψη του νέου Piaggio Beverly

Αποκάλυψη του νέου Piaggio Beverly
Αποκάλυψη του νέου Piaggio Beverly PIAGGIO

Η νέα γενιά του διαχρονικού best-seller έχει καινούριους κινητήρες 300 και 400 κ.εκ., αρχιτεκτονική πλαισίου μοτοσικλέτας, φώτα Full LED, ψηφιακά όργανα και προηγμένη συνδεσιμότητα.

Φτάνοντας πλέον στα 400 κυβικά εκατοστά, και σχεδιασμένο στο πρότυπο της αρχιτεκτονικής πλαισίου μοτοσικλέτας, το Piaggio Beverly είναι στη νέα γενιά του 2021 περισσότερο «Crossover» από ποτέ.

Διότι, χωρίς να χάνει την ευελιξία και την ευκολία χειρισμού του στην πόλη, το ιταλικό scooter μεγάλων τροχών είναι τώρα και πιο GT από ποτέ. Έχει την ισχύ, τη στιβαρότητα και την άνεση ακόμα και για ταξίδια μεσαίων ή και μεγαλύτερων αποστάσεων, ακόμα και με συνεπιβάτη.

Και οι δύο μονοκύλινδροι κινητήρες της οικογένειας HPE (High Performance Engine), στα 300 και 400 κ.εκ., είναι καινούριοι και προδιαγραφών Euro 5. Τετράχρονοι και υγρόψυκτοι, με ηλεκτρονικό ψεκασμό καυσίμου και βελτιώσεις στους κραδασμούς και το θόρυβο, αποδίδουν 25,8 και 35,4 ίππους αντίστοιχα.

Αποκάλυψη του νέου Piaggio Beverly
Αποκάλυψη του νέου Piaggio Beverly PIAGGIO


Η μονάδα των 300 κ.εκ. έχει, κατά συνέπεια, 23% περισσότερη ισχύ από την προηγούμενης γενιάς, αλλά και 15% περισσότερη ροπή - 26 Nm στις 6.250 σ.α.λ. Ο κινητήρας των 400 κ.εκ. (ο οποίος αντικατέστησε τη μονάδα των 350 κ.εκ.) αποδίδει ροπή 37,7 Nm στις 5.500 στροφές.

Η «μοτοσικλετιστικού» τύπου δομή του νέου Beverly περιλαμβάνει πλαίσιο δύο δοκών με υψηλής αντοχής ατσάλινους σωλήνες και πρεσαριστή μεταλλική πλάκα. Αυτό συνδυάζεται μπροστά με νέο πιρούνι Showa (35 χιλ.) και πίσω με ένα ζεύγος αμορτισέρ διπλής ενέργειας Showa, τα οποία διαθέτουν ρύθμιση προφόρτισης ελατηρίου σε 5 θέσεις.

Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τους φαρδύτερους τροχούς 16 ιντσών εμπρός και 14’’ πίσω, και ειδικά με τα φαρδύτερα ελαστικά στης έκδοσης των 400 κ.εκ., κάνουν τη νέα γενιά του ιταλικού scooter πιο ικανή στις στροφές από κάθε προηγούμενη.

Σχεδιαστικά, το νέο Beverly έχει φρέσκο ρύγχος και πιο μυώδεις πλευρικές επιφάνειες, ενώ το πίσω μέρος είναι στενότερο, με ακόμα μεγαλύτερη κλίση προς τα πάνω. Ξεχωρίζει, επίσης, η νέα φωτεινή «υπογραφή» που δημιουργούν ο προβολέας, τα νέα φώτα και φλας (όλα τεχνολογίας LED, όπως και το πίσω φωτιστικό σώμα).

Αποκάλυψη του νέου Piaggio Beverly
Αποκάλυψη του νέου Piaggio Beverly PIAGGIO


Ακόμη, και πάλι σε στιλ μοτοσικλέτας, αυτή τη φορά η πινακίδα κυκλοφορίας έχει τοποθετηθεί σε ξεχωριστή βάση στον τροχό. Οι ζάντες αλουμινίου είναι και αυτές εκ νέου σχεδιασμένες, διαθέτοντας τώρα επτά μπράτσα, ενώ ανανεωμένη είναι και η σέλα με διπλό κάλυμμα και διπλή ραφή. Η έκδοση 400 HPE έχει, μάλιστα, και διπλό τελικό της εξάτμισης.

Στο τιμόνι οι σχεδιαστές της Piaggio τοποθέτησαν τώρα τα όργανα σε πιο εργονομικές θέσεις, καθώς και την καινούρια πλήρως ψηφιακή LCD οθόνη οργάνων 5,5 ιντσών - η οποία περιλαμβάνει το σύστημα συνδεσιμότητας PIAGGIO MIA για τη σύνδεση smartphone μέσω Bluetooth.

Μια σημαντική προσθήκη πρακτικότητας, που έλειπε από το Beverly σε σχέση με τον ανταγωνισμό, έγινε τώρα: το σύστημα Keyless ανιχνεύει το κλειδί στην τσέπη του αναβάτη και αυτόματα επιτρέπει το ξεκλείδωμα του τιμονιού, την ανάφλεξη του κινητήρα, το άνοιγμα της σέλας και της τάπας βενζίνης, χωρίς τη χρήση του κλειδιού.

Αποκάλυψη του νέου Piaggio Beverly
Αποκάλυψη του νέου Piaggio Beverly PIAGGIO


Το νέο ιταλικό scooter διατίθεται σε δύο εκδόσεις, τη Beverly (που δίνει έμφαση πιο πολύ στην κομψότητα) και τη Beverly S (με πιο σπορ και δυναμική φιλοσοφία), με νέα χρώματα και συνδυασμούς εξατομίκευσης. Στα 300 κ.εκ. κοστίζει, στην Ελλάδα, 4.990 Ευρώ, ενώ η έκδοση 400 κ.εκ. έχει τιμή 6.290 Ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ