FORMULA 1

GP Άμπου Ντάμπι: Pole position για τον Φερστάπεν

Ο Μαξ Φερστάπεν πανηγυρίζει την pole position που κατέκτησε στο Άμπου Ντάμπι
Ο Μαξ Φερστάπεν πανηγυρίζει την pole position που κατέκτησε στο Άμπου Ντάμπι AP PHOTO/KAMRAN JEBREILI, POOL

Ο Μαξ Φερστάπεν ήταν εκείνος που σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο και κατέκτησε την pole position στο GP του Άμπου Ντάμπι. Στο 2-3 οι Μπότας και Χάμιλτον.

Η τελευταία pole position της χρονιάς στη Formula 1 πήγε στην Red Bull. Ο Μαξ Φερστάπεν ήταν εκείνος που σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στην πίστα του Άμπου Ντάμπι και θα εκκινήσει από την πρώτη θέση του grid.

Στο πρώτο κομμάτι της διαδικασίας δεν είχαμε κάποια έκπληξη. Χάμιλτον και Μπότας ήταν εκείνοι που σημείωσαν τους δύο πιο γρήγορους χρόνους, ενώ εκτός συνέχειας έμειναν οι δύο Williams, οι δύο Haas και ο Κίμι Ράικονεν.

Ανάλογη ήταν η εικόνα και στο Q2 με τους Φέτελ, Τζιοβινάτζι, Πέρες και τις δύο Renault να μένουν εκτός δεκάδας. Μπότας και Χάμιλτον ήταν εκείνοι που έδιναν ξανά τον ρυθμό και όλα έδειχναν ότι η pole position θα πήγαινε ξανά στη Mercedes.

Εκείνος που είχε διαφορετική άποψη ήταν ο Μαξ Φερστάπεν. Ο Ολλανδός σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1:35.426 και κατέκτησε την pole position. Δίπλα του θα βρίσκεται ο Μπότας, ενώ πίσω τους οι Χάμιλτον και Νόρις.

Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν κατά σειρά οι Άλμπον, Σάινθ, Κβίατ, Στρολ, Λεκλέρκ και Γκασλί.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ