FORMULA 1

Formula 1: Αποκάλυψη της Alfa Romeo C41

Αποκάλυψη της Alfa Romeo C41
Αποκάλυψη της Alfa Romeo C41 PHOTOGRAPHER GMBH

Οι Κίμι Ράικονεν και Αντόνιο Τζιοβινάτσι, μαζί με τον τρίτο οδηγό Ρόμπερτ Κούμπιτσα, αποκάλυψαν σε εκδήλωση στο "Grand Theatre" της Βαρσοβίας, στην Πολωνία, τη νέα Alfa Romeo C41 για το πρωτάθλημα της Formula 1 του 2021.

Με τη νέα C41 η Alfa Romeo φιλοδοξεί να μπει στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας των ομάδων της F1, μετά την απογοητευτική της περσινή σεζόν στην οποία διατήρησε μεν την 8 η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, αλλά με φτωχότερη συγκομιδή βαθμών σε σχέση με το 2019. Κάτι που, κατά ένα μέρος, οφείλεται στην οπισθοδρόμηση των μονάδων ισχύος της Ferrari.

Το νέο μονοθέσιο της Alfa Romeo, που κατασκευάζεται από τη Sauber και θα αποκτήσει φέτος τα αναβαθμισμένα μηχανικά μέρη της Scuderia, θα κάνει τα πρώτα του αναγνωριστικά χιλιόμετρα στο shakedown της Βαρκελώνης την Παρασκευή 26/2, πριν τις προγραμματισμένες δοκιμές της F1 στις 12-14 Μαρτίου στο Μπαχρέιν.

Αποκάλυψη της Alfa Romeo C41
Αποκάλυψη της Alfa Romeo C41 PHOTOGRAPHER GMBH


"Πιστεύω ότι η φιλοσοφία στην οποία η ομάδα βασίζεται παραμένει η ίδια. Θα πρέπει να κάνουμε ακόμα καλύτερη δουλειά αύριο, από αυτή που κάνουμε σήμερα" είπε ο αγωνιστικός διευθυντής Φρεντερίκ Βασέρ. "Πέρσι τερματίσαμε στην 8η θέση, έτσι φέτος θα πρέπει να φέρουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Για να τα καταφέρουμε θα πρέπει να βελτιωθούμε σε όλα τα επίπεδα".

Το μονοθέσιο C41, που φέρει την υπογραφή του τεχνικού διευθυντή Γιάν Μονσό, αποτελεί μετεξέλιξη της περσινής C39 - όπως και η πλειοψηφία των φετινών αυτοκινήτων της F1. Ο νέος του χρωματισμός δημιουργήθηκε από το Centro Stile της Alfa Romeo. Το κύριο σημείο σχεδιαστικών αλλαγών είναι το ρύγχος, για το οποίο η ομάδα του Χίνβιλ αφιέρωσε δύο «κουπόνια» εξέλιξης (tokens) το χειμώνα.

Αποκάλυψη της Alfa Romeo C41
Αποκάλυψη της Alfa Romeo C41 PHOTOGRAPHER GMBH


"Η C41 είναι το αποτέλεσμα μια ιδιαίτερης περίστασης στη F1, όπου οι κανονισμοί δεν μας επέτρεψαν να εξελίξουμε ένα εντελώς νέο μονοθέσιο για τη φετινή χρονιά", δήλωσε ο Μονσό. "Για αυτό το λόγο το μονοθέσιο του 2021 μοιράζεται αρκετά κοινά μέρη με την C39, με εξαίρεση αυτά που οι κανονισμοί μας ανάγκασαν να αλλάξουμε, όπως το πάτωμα και το ρύγχος."

Αυτό σημαίνει ότι θα γνωρίζουμε πολύ καλύτερα το μονοθέσιο όταν πάμε στις δοκιμές, οι οποίες θα είναι κρίσιμης σημασίας ώστε να δούμε ότι οι προσδοκίες μας επαληθεύονται, αλλά και για να γνωρίσουμε τα νέα ελαστικά. Είμαστε έτοιμοι για τη νέα σεζόν και ανυπομονούμε να δούμε το μονοθέσιο μας στην πίστα", κατέληξε.

Αποκάλυψη της Alfa Romeo C41
Αποκάλυψη της Alfa Romeo C41 PHOTOGRAPHER GMBH

Photo credits: Alfa Romeo

Πάνος Διαμάντης
TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ