FORMULA 1

Formula 1: Η Honda αποχωρεί το 2022

O Masashi Yamamoto της Honda σε παρουσίαση συνεργασίας με τη Red Bull Racing
AP PHOTO/EUGENE HOSHIKO

Η Honda ανακοίνωσε την αποχώρησή της από τη Formula 1, μετά το φινάλε της επόμενης σεζόν. Ψάχνουν για νέο προμηθευτή κινητήρων η Red Bull Racing και η AlphaTauri.

Το φινάλε της παρουσία της στη Formula 1 μετά την ολοκλήρωση της επόμενης σεζόν ανακοίνωσε η Honda, η οποία αποτελούσε τον προμηθευτή κινητήρων για τη Red Bull Racing και την AlphaTauri.

Η ιαπωνική εταιρεία είχε αποχωρήσει ξανά στο παρελθόν, άλλες δύο φορές, με την τελευταία -χρονικά- επιστροφή της στο κορυφαίο επίπεδο του μηχανοκίνητου αθλητισμού να γίνεται το 2015. Πρώτα ως προμηθευτής κινητήρων για τη McLarena, κι εν συνεχεία (από το 2018) για τη Red Bull Racing και την AlphaTauri -αμφότερες χώρισαν πρώτα με τη Renault για να πάνε στη Honda.

Από εκεί και πέρα, προκειμένου να μην υπάρξουν παρερμηνείες λόγω αυτού του γεγονότος, η Red Bull Racing και η AlphaTauri ενημέρωσαν πως δεν τίθεται θέμα δική τους αποχώρησης, τονίζοντας πως θα παραμείνουν στη Formula 1 τουλάχιστον μέχρι το 2025. Αμφότερες όμως καλούνται πλέον να βρουν την εταιρεία που θα τους προμηθεύει κινητήρες από το 2022 κι έπειτα.

AP Photo/Eugene Hoshiko

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ