ALPINE

Formula 1: Ο Αλόνσο εγκατέλειψε εξαιτίας ενός περιτυλίγματος σάντουιτς

Ο Φερνάντο Αλόνσο στο Grand Prix του Μπαχρέιν στον πρώτο αγώνα της σεζόν στην Formula 1.
Ο Φερνάντο Αλόνσο στο Grand Prix του Μπαχρέιν Ⓒ 2021 KAMRAN JEBREILI/ASSOCIATED PRESS

Ο Φερνάντο Αλόνσο αναγκάστηκε να εγκαταλείψει στο GP του Μπαχρέιν, καθώς ένα χάρτινο περιτύλιγμα σάντουιτς που κόλλησε στο μονοθέσιο της Alpine, οδήγησε στην υπερθέρμανση του συστήματος πέδησης.

Ο Φερνάντο Αλόνσο επέστρεψε στη Formula 1, όμως στον πρώτο αγώνα της σεζόν στο Μπαχρέιν δεν κατάφερε να τερματίσει. Ο Ισπανός οδηγός ξεκίνησε καλά και έδινε μάχες για την 10άδα στους πρώτους γύρους. Ωστόσο, η Alpine του αντιμετώπισε προβλήματα υπερθέρμανσης στα φρένα, κάτι που τον ανάγκασε να εγκαταλείψει.

Ο Μαρσίν Μπουντκόβσκι, ο εκτελεστικός διευθυντής της γαλλικής ομάδας, αποκάλυψε ότι η υπερθέρμανση προκλήθηκε από ένα χάρτινο περιτύλιγμα σάντουιτς.

"Μετά από το πρώτο πιτ στοπ είχαμε ένα θέμα το οποίο μας ανάγκασε να μειώσουμε την απόδοση του μονοθεσίου. Στο δεύτερο πιτ στοπ ένα μικρό χαρτί περιτυλίγματος σάντουιτς κόλλησε στον πίσω αγωγό των φρένων.

Αυτό οδήγησε σε μεγάλες θερμοκρασίες και ζημιά στο σύστημα πέδησης, έτσι για λόγους ασφαλείας αναγκαστήκαμε να εγκαταλείψουμε. Ήταν ένα ατυχές γεγονός για τον Φερνάντο, καθώς έδειχνε πολύ δυνατός" ανέφερε συγκεκριμένα.

Photo credits: ⓒ 2021 Kamran Jebreili/Associated Press

TAGS ALPINE FORMULA 1 GP ΜΠΑΧΡΕΙΝ ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΑΛΟΝΣΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ