FORMULA 1

Formula 1: Pole position για Μπότας στην Γερμανία

Ο Βαλτέρι Μπότας με την Mercedes στο Νίρμπουργκρινγκ
Ο Βαλτέρι Μπότας με την Mercedes στο Νίρμπουργκρινγκ AP

Ο Βαλτέρι Μπότας με χρόνο 1:25.269 κατέγραψε τον ταχύτερο γύρο στο Νίρμπουργκρινγκ και κατέκτησε την pole position. Από την δεύτερη θέση θα εκκινήσει ο Λούις Χάμιλτον, τρίτος ο Μαξ Φερστάπεν.

Το πλεονέκτημα για τον αγώνα της Κυριακής (11/10) στο Νίρμπουργκρινγκ κατέχει ο Βαλτέρι Μπότας. Ο Φινλανδός πιλότος της Mercedes κατέκτησε την pole position του Άιφελ Grand Prix της Formula 1 μπροστά από τον ομόσταυλό του Λιούις Χάμιλτον, ενώ από την τρίτη θέση θα εκκινήσει ο Μαξ Φερστάπεν.

Στο πρώτο Q ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull ήταν ο ταχύτερος, με τις δύο Mercedes από πίσω του. Εκτός των κατατακτήριων δοκιμών έμειναν οι Χούλκερνμπερκ (Racing Point), Κίμι Ράικονεν (Alfa Romeo), Νικαλάς Λατίφι (Williams), Τζορτζ Ράσελ (Williams) και Γκροσζάν (Haas).

Ο Χάμιλτον κατάφερε να βελτιωθεί στο δεύτερο μέρος των κατατακτηριών και βρέθηκε πάνω από τον Φερστάπεν. Οι Μάγκνουσεν (Haas), Τζιοβινάτσι (Alfa Romeo), Κβίατ (AlphaTauri), Γκάσλι (AlphaTauri) δεν συνέχισαν στο Q3, όπως και ο Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος θα εκκινήσει 11ος.

Στο τελευταίο μέρος των κατακτατηρίων κυρίαρχος ήταν ο Βαλτέρι Μπότας με χρόνο (1:25.269), με τον ομόσταβλό του να είναι πιο αργός κατά 0.256 δευτερόλεπτα. Από την δεύτερη γραμμή, πίσω από τις δύο πρώτες θέσεις, θα ξεκινήσουν την Κυριακή (11/10) οι Μαξ Φερστάπεν (1:25.562) και Σαρλς Λεκλέρκ (1:26.035).

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ