FORMULA 1

Grand Prix Τοσκάνης: Pole position για Χάμιλτον, 1-2 η Mercedes

Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain steers his car during qualification ahead of the Grand Prix of Tuscany, at the Mugello circuit in Scarperia, Italy, Saturday, Sept. 12, 2020. The Formula One Grand Prix of Tuscany will take place on Sunday. (Bryn Lennon, Pool via AP)
Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain steers his car during qualification ahead of the Grand Prix of Tuscany, at the Mugello circuit in Scarperia, Italy, Saturday, Sept. 12, 2020. The Formula One Grand Prix of Tuscany will take place on Sunday. (Bryn Lennon, Pool via AP) AP

O Λούις Χάμιλτον κατάφερε να πάρει την pole position στο Grand Prix της Τοσκάνης με χρόνο (1:15.144) με την Mercedes να κάνει το 1-2, καθώς ο Βαλτέρι Μπότας θα εκκινήσει από την δεύτερη θέση.

Η Mercedes έκανε το 1-2 στις κατατακτήριες του Grand Prix της Τοσκάνης της Formula 1 με τον Λούις Χάμιλτον να κατακτά την 95ο pole position της καριέρας του και τον Βαλτέρι Μπότας να βρίσκεται στην δεύτερη θέση. Πίσω από τους οδηγούς της γερμανικής ομάδας θα εκκινήσει την Κυριακή (12/9) ο Μαξ Φερστάπεν. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Στο Q1 τον πρώτο λόγο είχε ο Βαλτέρι Μπότας με χρόνο 1:15.749 και τον Λούις Χάμιλτον να ακολουθεί. Εκτός συνέχειας έμειναν οι Γκασλί (Alpha Tauri), Τζιοβινάτζι (Alfa Romeo), Ράσελ (Williams), Λατιφί (Williams) και Μάγκνουσεν (Haas).

Στο δεύτερο κομμάτι των κατατακτηρίων δοκιμών η Mercedes συνέχιζε να κυριαρχεί. Αυτή τη φορά ταχύτερο ήταν ο Βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής (1:15.309). Την πρόκριση για το Q3 κατάφερε να πάρει ο Σαρλς Λεκλέρκ, κάτι το οποίο δεν κατάφερε και ο Σεμπάστιαν Φέτελ για την Ferrari, η οποία γιορτάζει το 1000ο Grand Prix της. Μαζί με τον Γερμανό εκτός έμειναν οι Νόρις (McLaren), Κβίατ (Alpha Tauri), Ράικονεν (Alfa Romeo), Vettel (Ferrari) και Γκροζάν (Haas).

Στο Q3 αφεντικό ήταν ο Λούις Χάμιλτον, ο οποίος σημείωσε χρόνο 1:15.144 και δεν απειλήθηκε από κανέναν άλλον οδηγό. Πιο αργός κατά 0.059 δευτερόλεπτα ήταν ο Μπότας, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Φερστάπεν. Ο Αλμπόν κλείδωσε την δεύτερη σειρά εκκίνησης για την Red Bull, ενώ την 5η θέση πήρε ο Λεκλέρκ.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ