WRC

WRC: Καθαρό προβάδισμα ο Νεβίλ στην Τουρκία

WRC: Καθαρό προβάδισμα ο Νεβίλ στην Τουρκία

Η δεύτερη μέρα του 5ο ράλι της χρονιάς στην Τουρκία, είχε δυνατές συγκινήσεις. Η πρωτιά, από τα χέρια του Λεμπ την Παρασκευή, του 9 φορές παγκόσμιου πρωταθλητή, πέρασε στα μισά του Σαββάτου στον Οζιέ, για να καταλήξει στο φινάλε της ημέρας στον Νεβίλ.

Σε ένα ράλι με διαδρομές παρόμοιες με τις Ελλάδας, ο μεγάλος άτυχος ήταν ο Τάνακ, ο οποίος είδε στην ευθεία το Hyundai i20 να βγαίνει εκτός δρόμου και ανήμπορος να κάνει κάτι, εγκατέλειψε. Αυτό, ίσως του στοιχίσει τον δεύτερο τίτλο του, υπερασπιζόμενος τον περσινό.

Σήμερα το πρωί, ο Οζιέ, 4 φορές πρωταθλητής, οδήγησε το Toyota Yaris πιο γρήγορα από όλους σε δύο ειδικές διαδρομές και τέθηκε επικεφαλής του αγώνα, αλλά με οριακή διαφορά από τους υπόλοιπους. Μετά το μεσημεριανό σέρβις, ο Νεβίλ, ο οποίος ήταν ταχύτερος σε 3 ειδικές διαδρομές, κατάφερε να κλείσει την ημέρα με μισό λεπτό διαφορά από τους άλλους δύο, κύριους διεκδικητές της νίκης, Λεμπ και Οζιέ και , πλέον, στα περίπου 89 χιλιόμετρα που απομένουν, λογικά δύσκολα θα χάσει τη νίκη.

Όμως, επειδή ο Βέλγος έχει σταθεί άτυχος αρκετές φορές στο τέλος, όντας επικεφαλής του αγώνα, ας περιμένουμε το τελευταίο μέτρο για να ξέρουμε ακριβώς τι θα πούμε.

Πάντως, οι δύο Γάλλοι, φοβεροί οδηγοί, Λεμπ και Οζιέ, δίνουν τη δική του μάχη για τη 2η θέση στο βάθρο, έχοντας την ίδια διαφορά από τον Νεβίλ!

Κατάταξη Σαββάτου

1 Νεβίλ - Hyundai i20 Coupe WRC 1ώρα 36’38’’.6

2 Λεμπ - Hyundai i20 Coupe WRC +33.2

3 Οζιέ - Toyota Yaris WRC +33.2

4 Εβανς - Toyota Yaris WRC +01.00.8

5 Ροβάνπερα - Toyota Yaris WRC +01.18.8

6 Σούνινεν - Ford Fiesta WRC +01.35.0

7 Λάπι - Ford Fiesta WRC +02.28.0

8 Γκρίνσμιθ - Ford Fiesta WRC +03.15.4

9 Λουμπέ - Hyundai i20 Coupe WRC +04.20.4

10 Κατεγιάνοβιτς – Fabia Evo WRC3 +06.11.5

TAGS WRC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ