WRC

WRC: Ματαιώθηκε το Ράλι Αυστραλίας

WRC: Ματαιώθηκε το Ράλι Αυστραλίας

Πρωτοφανείς και ανεξέλεγκτες δασικές πυρκαγιές έθεσαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τη Νέα Νότια Ουαλία και φυσικά το Ράλι Αυστραλίας δεν θα διεξαχθεί. Παγκόσμια πρωταθλήτρια κατασκευαστών η Hyundai.

Οι Αυστραλοί οργανωτές του τελευταίου φετινού αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ, που θα ξεκινούσε την Πέμπτη (14/11), συνέταξαν χθες ένα εναλλακτικό πλάνο για τη διεξαγωγή του αγώνα, με σχεδόν 90 αγωνιστικά χιλιόμετρα σε τέσσερις Ειδικές.

Όμως οι συνθήκες επιδεινώθηκαν, καθώς ισχυροποιούνταν και οι άνεμοι, αναγκάζοντας τη χώρα να κηρύξει την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ο αυτοκινητόδρομος Pacific Highway έκλεισε, το ίδιο φημολογούνταν ότι θα γινόταν και με το αεροδρόμιο της περιοχής, ενώ στο κέντρο του αγώνα, Κοφς Χάρμπορ, «έβρεχε» στάχτη και η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική.

Έπειτα από αυτό, οι οργανωτές σε πλήρη σύμπνοια με την τοπική κυβέρνηση, τις ομάδες του σπορ, τον Promoter του WRC και τη FIA, έλαβαν σήμερα την -έτσι κι αλλιώς αναπόφευκτη- απόφαση για οριστική ματαίωση του Ράλι - το οποίο θα ήταν αδιανόητο να διεξαχθεί την ώρα της τραγωδίας που εξελίσσεται στις βόρειες περιοχές της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Καθώς η κατάσταση σε αρκετές περιοχές έχει ήδη χαρακτηριστεί από την κυβέρνηση ως «καταστροφική», ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του αγώνα, Άντριου Παπαδόπουλος, είπε ότι η απόφαση ήταν αναγκαία για να προστατευθούν οι περισσότεροι από 1.000 εμπλεκόμενοι, από κάθε θέση, με τον αγώνα. Εξάλλου, το σύνολο των δυνάμεων άμεσης επέμβασης βρίσκεται στις περιοχές των πυρκαγιών.

Οι ομάδες του WRC, που από νωρίς χθες επέμεναν έντονα για την οριστική ματαίωση του αγώνα, ανακοίνωσαν ότι θα δωρίσουν στους πυρόπληκτους της περιοχής όλα τα τρόφιμα που είχαν μεταφέρει για τις ανάγκες του αγώνα στο Κοφς Χάρμπορ. Σύσσωμο το σπορ εξέφρασε την οδύνη του για την τεράστια καταστροφή που υπέστη το οικοσύστημα και οι πληγέντες της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Μαζί με το Ράλι Αυστραλίας, ματαιώθηκε και το WRC Gala, η βραδιά βράβευσης των Πρωταθλητών, που θα διεξαγόταν στο Αυστραλιανό Μουσείο Ναυσιπλοΐας στο λιμάνι το Σύνδεϋ το βράδυ της προσεχούς Δευτέρας (18/11).

Σε δεύτερη μοίρα, φυσικά, πέρασε και η κατάκτηση του φετινού Πρωταθλήματος Κατασκευαστών του WRC, από τη Hyundai, καθώς ο πρόεδρός της Σκοτ Νο είπε: «Πρώτα από όλα οι σκέψεις μας είναι με όσους επηρεάστηκαν από τις καταστροφικές φωτιές στην περιοχή της Νέας Νότιας Ουαλίας και αλλού. Είμαστε πάρα πολύ περήφανοι που εξασφαλίσαμε το πρώτο μας Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών του WRC μετά από μια χρονιά ιδιαίτερα έντονου συναγωνισμού».

TAGS WRC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ