WRC

WRC: Πέρασε μπροστά ο Οζιέ με Toyota στο Μεξικό

2020 FIA World Rally Championship / Round 03 / Rally Mexico / March 12-15, 2020 // Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRT
2020 FIA World Rally Championship / Round 03 / Rally Mexico / March 12-15, 2020 // Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRT TOYOTA GAZOO RACING WRT

Ο Σεμπαστιάν Οζιέ έχοντας κερδίσει 3 από τις 9 ειδικές διαδρομές, οδήγησε γρήγορα το Toyota Yaris, τερματίζοντας στο φινάλε της δεύτερης μέρας του ράλι Μεξικού στην πρώτη θέση.

Σε πολύ υψηλή θερμοκρασία και σε μεγάλο υψόμετρο, ο Σεμπαστιάν Οζιέ έχοντας κερδίσει 3 από τις 9 ειδικές διαδρομές (ακυρώθηκε 1), οδήγησε γρήγορα το Toyota Yaris, τερματίζοντας στο φινάλε της δεύτερης μέρας του ράλι Μεξικού στην πρώτη θέση.

Ο Γάλλος, 6 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, πλέον, βρίσκεται επικεφαλής του αγώνα, έχοντας πίσω του στα 13,2 δευτ. τον Τέμου Σούνινεν. Ο Φινλανδός οδηγός της M-Sport Ford, με το Fiesta, μολονότι δεν κέρδισε καμία ειδική διαδρομή, εντούτοις οδηγεί γρήγορα και βρίσκεται σε απόσταση… βολής από τον Οζιέ. Τρίτος είναι ο Ελφιν Εβανς, με ένα ακόμα Toyota Yaris. Ο Ουαλός μπορεί να μην κέρδισε κι αυτός καμία ειδική διαδρομή, εντούτοις βρίσκεται μισό λεπτό πίσω από τον Οζιέ και οριακά μπροστά από τον Οτ Τάνακ, ο οποίος παρά τη ζημιά στην πίσω ανάρτηση του Hyundai i20, παραμένει κοντά στην κορυφή.

"Είμαι ευχαριστημένος με την ημέρα - βέβαια, έχοντας το προβάδισμα είναι πάντα καλό. Ηξερα ότι το να είμαι τρίτος στο δρόμο, θα μας έδινε την ευκαιρία να κάνουμε τον καλύτερο χρόνο, αλλά υπάρχει πολύ δρόμος ακόμα", δήλωσε ο Οζιέ.

Τυχερός στον ατυχία του ήταν ο Εζαπέκα Λάπι μαζί με τον συνοδηγό του. Το Ford Fiesta έπιασε φωτιά και παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστικών ομάδων, το αυτοκίνητο κάηκε εντελώς.

Ατυχος ήταν και ο Τιερί Νεβίλ. Ο Βέλγος, έπαθε ζημιά στα ηλεκτρικά του Hyundai i20, κι ενώ έδινε τη μάχη στις τρεις πρώτες θέσεις. Εγκατέλειψε και θα μπει σήμερα στον αγώνα με ποινή χρόνου. Κάτι παρόμοιο αναμένεται να γίνει και με τον Ντάνι Σόρντο, που αντιμετώπισε τεχνικά προβλήματα στο δικό του Hyundai i20. Ετσι, ανέβηκε στην 5 η θέση ο Κάλε Ροβάνπερα, ο νεαρός που φέτος τρέχει με Toyota Yaris και κάνει καλές εμφανίσεις. Στην 6 η θέση είναι ο Γκας Γκρίνσμιθ με Ford Fiesta.

Στις υπόλοιπες θέσεις βρίσκονται οδηγοί με αυτοκίνητα υποδεέστερων κατηγοριών. Ο επικεφαλής της WRC 2, Πόντους Τίντεμαντ, είναι 7 ος στο τιμόνι μιας Skoda Fabia, 51,1 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Ρώσο αντίπαλο Νικολάι Γκριζίν με i20.

Κατάταξη δεύτερης ημέρας

1 Sébastien Ogier (Toyota Yaris WRC) 1ώρα23’09’’.2

2 Teemu Suninen (Ford Fiesta WRC) +13.2 δευτ.

3 Elfyn Evans (Toyota Yaris WRC) +33.2 δευτ.

4 Ott Tänak (Hyundai i20 Coupe WRC) +33.4 δευτ.

5 Kalle Rovanperä (Toyota Yaris WRC) +35.7 δευτ.

6 Gus Greensmith (Ford Fiesta WRC) +1’16’’.8 δευτ.

TAGS WRC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ