ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Σουντανί, η "μεταγραφή"

Ο Χιλάλ Σουντανί πανηγυρίζει γκολ με τον Ολυμπιακό
Ο Χιλάλ Σουντανί πανηγυρίζει γκολ με τον Ολυμπιακό EUROKINISSI

Ο Δημήτρης Σαμόλης γράφει για τον Χιλάλ Σουντανί που έκλεισε το μάτι στον Πέδρο Μαρτίνς και μπορεί να θεωρηθεί καλοκαιρινή μεταγραφή στον Ολυμπιακό.

Τις τελευταίες μέρες της μεταγραφικής περιόδου κυκλοφόρησε έντονη φημολογία, σύμφωνα με την οποία ο Ολυμπιακός θα προχωρούσε στην απόκτηση επιθετικού. Ενδεχομένως τα σενάρια για φυγή του Αραμπί να έπαιξαν το ρόλο τους προς αυτή την κατεύθυνση. Η ομάδα έμεινε ως είχε τελικά. Έμεινε ο Μαροκινός, ο Χασάν είχε αποκτηθεί από τη Μπράκα, δεν δόθηκε δανεικός ο Κάιπερς, ο οποίος έπαιξε ένα 45λεπτο με τον Παναιτωλικό χωρίς να πείσει με την παρουσία του. Πολύς κόσμος μπορεί να τον είχε βγάλει από το μυαλό του, αλλά στο ρόστερ υπήρχε και ο Χιλάλ Σουντανί, που στις 9 Φεβρουαρίου 2020 τραυματίστηκε στο Περιστέρι, με αποτέλεσμα να υποστεί ρήξη χιαστού για δεύτερη φορά στην καριέρα του.

Το απόγευμα της Τρίτης (6/10) ο Αλγερινός έδειξε ότι έχει αφήσει πίσω το σοβαρό πρόβλημα με το γόνατο. Στο φιλικό με τα Χανιά πέτυχε εντυπωσιακό γκολ και έστρεψε πάνω του όλη την προσοχή.

Μετά από επτά μήνες και 27 μέρες, ο 33χρονος Αλγερινός έκλεισε το μάτι στον Πέδρο Μαρτίνς. Έστειλε το μήνυμα ότι είναι γερός, υγιής και έτοιμος να τεθεί στις υπηρεσίες του με την πρώτη ευκαιρία.

Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΛΑΝΤΑΝ ΜΙΛΟΓΕΒΙΤΣ

Ο Σουντανί ήταν πολύ άτυχος πέρυσι. Ο Πορτογάλος προπονητής τον άφησε εκτός ευρωπαϊκής λίστας για τους αγώνες του Champions League. Εκείνος, όμως, μέσα από τη δουλειά στο Ρέντη πήρε ευκαιρίες στο πρωτάθλημα και μέχρι να χτυπήσει και να τεθεί εκτός, έκανε 19 συμμετοχές στη Super League και σημείωσε επτά γκολ, όλα παρεμπιπτόντως στο "Γ. Καραϊσκάκης". Και πέντε ασίστ. Όταν ήρθε η ώρα να δηλωθεί νέα λίστα, πριν από τους αγώνες με την Άρσεναλ, ο Μαρτίνς τον επιβράβευσε και τον έβαλε μέσα.

Ακολούθησε όμως ο αγώνας με τον Ατρόμητο και ο Σουντανί έπρεπε να ξεκινήσει πάλι από την αρχή. Κακά τα ψέματα, για κάθε ποδοσφαιριστή είναι εφιάλτης ο τραυματισμός στον χιαστό. Σε αφήνει τουλάχιστον έξι μήνες εκτός αγώνων, φεύγεις από την επικαιρότητα, σταματάς να προπονείσαι με τους συμπαίκτες σου. Είναι μοναχικός ο δρόμος. Το καλοκαίρι, μάλιστα, υπήρξε σενάριο αποχώρησης του Σουντανί. Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς, προπονητής της Αλ Αχλί (Σαουδική Αραβία) έψαξε την περίπτωσή του. Έγιναν επαφές, αλλά ο Αφρικανός επιθετικός έμεινε στον Ολυμπιακό. Δούλεψε σκληρά, δυνάμωσε το εγχειρισμένο του γόνατο και είναι ξανά παρών.

Η ΟΡΘΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΝΣ

Για τα playoffs με την Ομόνοια ο Σουντανί είχε μπει στη λίστα, παρότι δεν έπαιξε λεπτό. Για τη λίστα του Champions League, για τους αγώνες με Μάντσεστερ Σίτι, Πόρτο και Μαρσέιγ υπήρξε αμφιβολία, μήπως τούτη φορά έμενε εκτός. Ο Μαρτίς είναι δίκαιος προπονητής. Κι αυτός κάνει λάθη, αλλά τα αναγνωρίζει όταν έρχεται η ώρα. Ό,τι δεν έζησε πέρυσι ο Αλγερινός στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, θα το βιώσει φέτος. Το βράδυ της Τρίτης (6/10) το όνομά του βρισκόταν ανάμεσα στους 24 ποδοσφαιριστές που δηλώθηκαν στην UEFA. Δεν γνωρίζω αν ο Μαρτίνς πήρε την οριστική του απόφαση την τελευταία στιγμή, δηλαδή μετά το φιλικό με τα Χανιά και τη γκολάρα του 33χρονου.

Όπως και να 'χει, η απόφασή του είναι στα μάτια μου απόλυτα ορθή και δίκαιη. Και για λόγους ηθικής και για λόγους αγωνιστικούς. Τον Σουντανί δεν τον χαρήκαμε πέρυσι. Αυτή είναι η αλήθεια. Μπορεί να έφτασε τις 21 συμμετοχές, αλλά τα 90λεπτα ήταν μόνο τέσσερα. Και ειδικά απέναντι σε ομάδες που κλείνονται πίσω και περιμένουν, απέδειξε ότι είναι κυνηγός που μπορεί να ξεκλειδώσει τις άμυνές τους και να κάνει τα πράγματα πιο δύσκολα. Σκεφτείτε ότι πέτυχε τα επτά του γκολ απέναντι σε Βόλο, Λαμία, ΟΦΗ, ΑΕΛ και Ξάνθη. Και το περίφημο τέρμα στον αγώνα του Πανθεσαλικού που ακυρώθηκε.

ΤΟ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΝΑΝΤΑΣ ΕΥΚΟΛΑ

Ο Χιλάλ Σουντανί είναι χαρισματικός ποδοσφαιριστής. Εφόσον έχει την υγεία του, ευκαιρίες θα πάρει. Και επειδή είναι τέτοιος ο χαρακτήρας του, είμαι βέβαιος πως θα τις αξιοποιήσει και θα προκαλέσει... ευχάριστο πονοκέφαλο στον προπονητή του. Για να είμαστε ειλικρινείς, καλός είναι και ο Χασάν. Έχει βάλει κρίσιμα γκολ με τον Ολυμπιακό και του έχει δώσει πολύ δύσκολα τρίποντα. Στο μυαλό των περισσότερων, όμως, είναι στράικερ που τα χάνει κιόλας. Δεν είναι Ελ Αραμπί. Η παρουσία του υγιούς Σουντανί στο ρόστερ του Ολυμπιακού είναι βέβαιο πως θα κάνει καλό σε όλους.

Θα ανεβάσει τον ανταγωνισμό, θα δώσει επιπλέον επιλογές στον Μαρτίνς για την επιθετική γραμμή. Μην ξεχνάμε ότι ο αριστεροπόδαρος ποδοσφαιριστής μπορεί να παίξει σε αρκετές θέσεις. Δεκάρι, εξτρέμ, δεύτερος επιθετικός. Για όλους αυτούς τους λόγους, ο Σουντανί είναι μεταγραφή για τον φετινό Ολυμπιακό. Είναι ο επιθετικός που - ενδεχομένως να- έψαξε η ομάδα και τελικά δεν πήρε. Είναι παίκτης του οποίου τα στοιχεία δεν συναντάς εύκολο στο ελληνικό πρωτάθλημα. Έχει στο παιχνίδι του το απρόβλεπτο, τη ντρίμπλα, την κάθετη πάσα και το τελείωμα που μπορεί να φέρει αποτελέσματα.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ