ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πού να 'χαν βγει και οι μεταγραφές

Πού να 'χαν βγει και οι μεταγραφές
Οι παίκτες του Ολυμπιακού πανηγυρίζουν στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Λαμία EUROKINISSI

Ο Δημήτρης Σαμόλης γράφει για τον φετινό Ολυμπιακό που δεν του έχουν βγει οι -περισσότερες- μεταγραφές και τα καταφέρνει καλύτερα από πέρυσι, αλλά και για τον κομβικό Μπουχαλάκη με Άρη, Βόλο, Λαμία και ΑΕΚ.

Ο τελευταίος αγώνας του Ολυμπιακού για το 2020 είναι με την ΑΕΛ την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου (15.00) στο "Γ. Καραϊσκάκης" για την 13η αγωνιστική της Super League Interwetten. Οι "ερυθρόλευκοι" θα αντιμετωπίσουν την προτελευταία ομάδα του πρωταθλήματος και αν επικρατήσουν θα βρίσκονται μόνοι στην κορυφή, έχοντας πετύχει παράλληλα τον μίνιμουμ ευρωπαϊκό στόχο, που ήταν η τρίτη θέση στο Champions League και η συμμετοχή στους "32" του Europa League.

ΟΙ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΑΓΓΙΞΕΙ

Η σεζόν θα έχει κυλήσει λοιπόν όπως ακριβώς την ήθελε το κλαμπ. Θα συμφωνήσουμε ότι σε αυτούς τους 19 αγώνες που έχει δώσει η ομάδα του Μαρτίνς, πολλές φορές δεν ενθουσίασε με την απόδοσή της, με απολογισμό 11 νίκες, τρεις ισοπαλίες και πέντε ήττες (όλες στο Champions League). Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι επί της ουσίας ξεκούραση δεν υπήρξε και φυσιολογική προετοιμασία δεν έγινε. Ο προπονητής προσπάθησε να ενσωματώσει τα νέα αποκτήματα μέσα από επίσημους αγώνες. Επίσης είναι μια πραγματικότητα πως αποχώρησαν πολύ σημαντικοί ποδοσφαιριστές. Ο Τσιμίκας για τη Λίβερπουλ, ο Ελαμπντελαουί για τη Γαλατασαράι και ο Γκιλιέρμε για την Αλ Σαντ του Κατάρ.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι ο Ολυμπιακός βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο σημείο που ήθελε έχοντας χάσει παίκτες - κλειδιά, δίχως να έχουν "βγει" αρκετές από τις μεταγραφές. Ο Βινάγκρε με την οψιόν αγοράς άνω των 20 εκατ. ευρώ, που ήρθε για ενδεκαδάτος, έχει παίξει τέσσερις φορές, ένα 90λεπτο. Έχει ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς, αλλά και όταν αγωνίστηκε δεν πρόσφερε αμυντικά αυτό που είχε ανάγκη η ομάδα. Γι' αυτό και τραβάει το κουπί ο 36χρονος Χολέμπας. Ο Πέπε αποκτήθηκε από τη Γκιμαράες αντί 3 εκατ. ευρώ, αλλά μέχρι σήμερα έχει κάνει εννέα συμμετοχές, εκ των οποίων ένα 90λεπτο, και κακά τα ψέματα δεν έχει δείξει αυτό που αξίζει, όπως δήλωσε και ο ίδιος.

Ο Μπρούμα είναι ένας ικανότατος εξτρέμ, διαθέτει ποιότητα που δεν τη συναντάς στη Super League, αλλά οι τραυματισμοί τον έχουν "καθηλώσει", με αποτέλεσμα να μετρά τέσσερις συμμετοχές, κανένα 90λεπτο. Ο Ντρέγκερ έχει κάνει κι αυτός τέσσερις συμμετοχές και πάνω που έβρισκε ρυθμό και φαινόταν πως είναι μπακ που μπορεί να βοηθήσει, μέχρι και φανέλα βασικού να πάρει, τραυματίστηκε με τον Βόλο και θα επιστρέψει με το νέο έτος.

Ο Τιάγκο Σίλβα τώρα έχει αρχίσει να παίρνει μπρος, έχοντας παίξει σε τρία ματς όλα κι όλα. Με άλλα λόγια, από τα νέα αποκτήματα αυτοί που παίζουν συνεχώς είναι οι δύο ακραίοι αμυντικοί Χολέμπας και Ραφίνια και ο Εμβιλά στα χαφ. Την ώρα λοιπόν που οι μεταγραφές δεν έχουν όλες αποδώσει τα αναμενόμενα και οι τρεις ποδοσφαιριστές που έφυγαν ήταν εκείνοι που σε μεγάλο βαθμό ανέβαζαν επίπεδο την ομάδα, ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει να βρίσκεται εκεί που θέλει. Όχι μόνο αυτό. Πέρυσι σε αντίστοιχο αριθμό αγώνων (11η αγωνιστική) είχε 27 βαθμούς και φέτος 29 στο πρωτάθλημα.

Τι άλλο έχουν πετύχει οι πρωταθλητές; Όπως μας δείχνουν τα στοιχεία της OPTA, ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα με τις περισσότερες τελικές (70), η ομάδα με τη μεγαλύτερη ακρίβεια στις πάσες (83%), η ομάδα με τα περισσότερα γκολ (28) και την καλύτερη άμυνα (4), το σύνολο με τη μεγαλύτερη ευστοχία (22%), η καλύτερη ομάδα σε μηδέν παθητικό (επτά παιχνίδια).

Και φυσικά η διαφορά που έχει ήδη χτίσει από τους διώκτες της είναι εντυπωσιακή. Αν εξαιρεθεί ο Άρης που λίγοι περίμεναν να βρίσκεται δεύτερος, και μόλις στο -3 από τον Ολυμπιακό, ας δούμε πού βρίσκονται οι άλλες ομάδες. Ο τρίτος ΠΑΟΚ είναι στο -5 από την πρώτη θέση, η τέταρτη ΑΕΚ βρίσκεται στο -6 και ο πέμπτος Παναθηναϊκός στο -11.

Και φυσικά μη λησμονούμε τι έχει τραβήξει φέτος ο Ολυμπιακός με τον κορονοϊό. Υποχρεώθηκε να χάσει σημαντικά στελέχη του σε σπουδαία παιχνίδια. Σεμέδο, Λοβέρα, Τζολάκης, Βρουσάι, Μπρούνο, Αραμπί, Χασάν, Ραντζέλοβιτς, Καμαρά, Σουντανί και Μπα προσβλήθηκαν από τον ιό και έχασαν παιχνίδια. Ο Χασάν και ο Μπρούνο, μάλιστα, ακόμη ταλαιπωρούνται και δεν γνωρίζουμε πότε θα είναι σε θέση να επιστρέψουν. Όλα αυτά καθιστούν ακόμα πιο εντυπωσιακό το φετινό πρώτο μισό των "ερυθρόλευκων".

ΜΠΟΥΧΑΛΑΚΗΣ, Ο ΚΟΜΒΙΚΟΣ

Και κάτι για τον Ανδρέα Μπουχαλάκη. Ακουσε πολλά μετά το λάθος που έκανε στο Ντραγκάο με την Πόρτο. Λάθος που έφερε το 1-0 των "Δράκων" και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ήττα του Ολυμπιακού. Στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια της Super League ήταν όμως ο πλέον κομβικός ποδοσφαιριστής. Στο "Κλεάνθης Βικελίδης" με τον Άρη έβαλε και τα δύο γκολ που οδήγησαν στο εκτός έδρας 2-1. Με τον Βόλο στο "Γ. Καραϊσκάκης" έκανε τη φοβερή μπαλιά στον Μασούρα που έφερε το 1-1, σε ένα χρονικό διάστημα πολύ κρίσιμο, αφού διαφορετικά οι "ερυθρόλευκοι" θα πήγαιναν στα αποδυτήρια με 0-1 πίσω στο σκορ.

Στον απρόβλεπτο λόγω της βροχής αγωνιστικό χώρο της Λαμίας έδιωξε το άγχος γράφοντας το 0-1. Και στο ντέρμπι με την ΑΕΚ έκανε την ασίστ στον Βρουσάι.

Με άλλα λόγια, σε τέσσερα παιχνίδια έχει τρία γκολ και δύο κρίσιμες ασίστ. Ο Κρητικός μέσος είναι από τους πιο φορμαρισμένους παίκτες του Ολυμπιακού, έχει παίξει καταλυτικό ρόλο στην εξασφάλιση αυτών των δέκα τελευταίων βαθμών και ο Μαρτίνς έχει τους λόγους του που επιλέγει να τον ξεκινά βασικό, κόντρα στην επιθυμία πολλών που αμφισβητούν όσα προσφέρει στο γήπεδο. "Ο Μπουχαλάκης είναι ένα παιδί που τα έχουμε πει πολλές φορές τι σημαίνει για την ομάδα μας και τα αποδυτήρια" είχε πει μετά τον αγώνα στο "Κλ. Βικελίδης" ο Πορτογάλος τεχνικός.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE CHAMPIONS LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ