OPINIONS

Καμπανάκι 33 ημερών

EUROLEAGUE / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για τον Παναθηναϊκό που από τις 31 Ιανουαρίου έχει μία νίκη στη EuroLeague, την καθοριστική αστοχία και τον μοναχικό δρόμο του Νικ Καλάθη.

Στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ο Παναθηναϊκός συμπλήρωσε 33 ημέρες χωρίς να δείχνει το καλό του πρόσωπο αρχικά κι εν συνεχεία να μην παίρνει τα αποτελέσματα. Σαφώς και δεν έχει χάσει την έκτη θέση στην κατάταξη, ωστόσο σε έξι αγώνες έχει μόλις μία νίκη στη EuroLeague και η μόνη διαφορά είναι ότι κόντρα στον Ολυμπιακό δεν έκανε άσχημο τέταρτο δεκάλεπτο όπως συνήθιζε στις προηγούμενες αναμετρήσεις.

Το 1 εύστοχο τρίποντο μετά από 20 προσπάθειες δεν γίνεται να συμβαίνει κάθε βράδυ, όμως είναι μια καλή ευκαιρία ώστε οι "πράσινοι" να δείξουν αντίδραση όσο είναι νωρίς κάνοντας την αρχή από το ματς με την ΤΣΣΚΑ. Πρώτα για να μπουν στα playoffs κι έπειτα να φανούν περισσότερο ανταγωνιστικοί. Ότι κάτι λείπει πλέον φαίνεται ξεκάθαρα και αποδείχτηκε στο ματς με τους "ερυθρόλευκους". Ο Ρικ Πιτίνο αποφάσισε να κλείσει το ροτέισον στην περιφέρεια και ο Νικ Καλάθης πάλεψε για να τραβήξει όλην ομάδα σε μία βραδιά που οι γηπεδούχοι τον σημάδευαν σε άμυνα κι επίθεση με μεγάλο στόχο να του περιορίσουν τη δημιουργία και να τον κουράσουν.

Ο Ράις προσπάθησε να του πάρει το βάρος από τα χέρια αλλά η αστοχία από τα 6.75 δεν του επέτρεψε να κάνει ματς ανάλογο του πρώτου γύρου. Μέχρι εκεί... Ο Φρεντέτ φάνηκε ότι δεν θα έχει πολύ χρόνο και ο Ράουτινς δεν μας έκανε σοφότερους σε σχέση με τα όσα μας έχει παρουσιάσει μέχρι τώρα. Έτσι εξουθενώθηκαν δύο παίκτες κι ενώ ακολουθεί δύσκολη αναμέτρηση με την ΤΣΣΚΑ.

ΡΙΣΚΑΡΕ ΚΑΙ ΠΛΗΓΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ 6.75

Το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό ήταν να βρει ισορροπία με την άμυνα του, όπου το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τον Φρεντέτ αλλά και την ομαδική αντιμετώπιση. Στο πέντε εναντίον πέντε είχε πρόβλημα κι έβρισκε λύσεις στα transition στη διάρκεια του πρώτου μέρους αφού φάνηκε η αστοχία στο τρίποντο μετά από δέκα προσπάθειες. Σ' εκείνο το διάστημα έδινε βοήθειες στη δυνατή πλευρά, ρίσκαρε το σουτ του ΜακΚίσικ και την πλήρωσε αφού ο Ολυμπιακός βρήκε ρυθμό και είχε 7/12 μέχρι το ημίχρονο. Οι 27 πόντοι που δέχτηκαν οι "πράσινοι" στη δεύτερη περίοδο άρχισε να φανερώνει το μεγάλο πρόβλημα που είναι άμυνα στη φετινή σεζόν κι έδωσε την ψυχολογία στους "ερυθρόλευκους".

ΔΥΟ ΠΑΛΕΥΑΝ ΟΛΟΙ ΤΑ "ΕΣΠΑΓΑΝ"

Από ένα σημείο κι έπειτα οι φιλοξενούμενοι πηγαίναν πολύ στο ένας εναντίον ενός κυρίως με την παρουσία του Ράις. Ο Αμερικανός γκαρντ ανέλαβε δράση, ωστόσο ήταν άστοχος από τα 6.75 σε σχέση με το ματς του πρώτου γύρου. Οι "ερυθρόλευκοι" ήταν πολύ επιθετικοί στη ντρίμπλα του Ράις κάνοντας του τη ζωή δύσκολη αφού όσο περνούσε η ώρα θα έπαιρνε πάνω του πολλές επιθέσεις. Ο Καλάθης έγινε πιο επιθετικός στο δεύτερο μέρος και μετά το πικ εν ρολ προσπάθησε να τελειώσει φάσεις. Οι "πράσινοι" ήταν κοντά στο σκορ και στις λεπτομέρειες θα μπορούσαν να πάρουν τον έλεγχο. Όσο περνούσε η ώρα και ο Παναθηναϊκός δεν ήταν απειλητικός από μακρινή απόσταση στέρευαν και οι λύσεις.

Οι αλλαγές των "ερυθρόλευκων" στην άμυνα έβαζα δύσκολα στους "πράσινους". Παιχνίδι στο λόου ποστ δεν υπήρχε, όπως και συνεργασίες στο πικ εν ρολ. Άρα ότι έκανε το "τριφύλλι" ήταν από επιθετικά ριμπάουντ και στο transition. Ο Τόμας δεν πήρε τη μπάλα περισσότερο και απλά ανέλαβε το τελευταίο σουτ όταν ο Παναθηναϊκός ήθελε ένα τρίποντο, προκειμένου να φέρει το ματς ίσια αλλά πλην Ράις δεν είχε τους καλούς σουτέρ στην πεντάδα. Το πρόγραμμα είναι δύσκολο και είναι ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό ν' ανακάμψει. Είναι η στιγμή που πρέπει να το κάνει, πριν μπει σε περιπέτειες...

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ