OPINIONS

Πρώτα κομπάρσος, μετά θεατής

EUROLEAGUE / ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για τον Παναθηναϊκό που παρέδωσε εύκολα τα όπλα απέναντι στην ελλιπή Ρεάλ Μαδρίτη και για την απάντηση που οφείλει να δώσει στις επόμενες αγωνιστικές

Το σερί αρνητικών αποτελεσμάτων κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης είναι το ένα κρατούμενο για τον Παναθηναϊκό. Το δεύτερο είναι πως πήγε σε μία έδρα που με τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται λίγοι περίμεναν να πάρει το διπλό ή έστω να φανεί ανταγωνιστικός, κάτι που αποδείχτηκε και στην πράξη.

Το χειρότερο όμως είναι ότι απέναντι σε μία ομάδα με αρκετές απουσίες (Σέρχιο Γιουλ, Φαμπιάν Κοζέρ, Τζέφρι Τέιλορ, Άντονι Ράντολφ) δεν βρήκε τη διάθεση να παλέψει, να φανεί σκληρός, με συνέπεια οι γηπεδούχοι να φτάσουν στους 96 πόντους. Στο ρελαντί. Με επιμέρους σκορ 23-13 στο τελευταίο δεκάλεπτο, όταν κρινόταν η "μάχη".

Από άποψη αποτελέσματος. ο Παναθηναϊκός έχασε λίγα, αλλά δεν κέρδισε απολύτως τίποτα από την παρουσία του σε αυτή την αναμέτρηση καθώς έγινε κομπάρσος στην παράσταση που έστησαν οι παίκτες του Πάμπλο Λάσο μπροστά στο κοινό τους.

Έτσι μετράει τέσσερις ήττες στους τελευταίους πέντε αγώνες από τις 31 Ιανουαρίου, συνεχίζοντας να προκαλεί προβληματισμό για τις εμφανίσεις του και στον τρόπο που παραδίνεται. Ακόμα και το εξαιρετικό ποσοστό των πράσινων στα τρίποντα (41.7% και πολύ υψηλότερο όταν οι δύο ομάδες ήταν κοντά), φάνηκε πολύ λίγο απέναντι σε μία ομάδα που είχε πάνω από 21 πόντους σε κάθε δεκάλεπτο και μόλις πέντε λάθη.

Πλέον, ο Παναθηναϊκός οφείλει να δώσει απαντήσεις με την αναμέτρηση απέναντι στον Ολυμπιακό ν' ακολουθεί και τον Ρικ Πιτίνο να βρει λύση σε αυτή την αγωνιστική εικόνα, που παραμένει το ίδιο κακή για μεγάλο διάστημα.

ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΤΑΒΑΡΕΣ

Η εικόνα που έχει παρουσιάσει μέχρι τώρα ο Παναθηναϊκός στη EuroLeague δεν θα μπορούσε ν' αλλάξει κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης και αυτό φάνηκε μέχρι το ημίχρονο παρά το γεγονός ότι οι λύσεις περιορίστηκαν για τον Πάμπλο Λάσο. Οι γηπεδούχοι πήγαν από νωρίς ψηλά το σκορ στο τέλος του πρώτου μέρους και τους πράσινους με 7/10 τρίποντα ν’ ακολουθούν (48-41).

Οι φιλοξενούμενοι εκτελούσαν από μακριά χωρίς να έχουν παιχνίδι πικ εν ρολ και τον Ταβάρες ν’ αποτελεί φόβητρο στη ρακέτα. Κάτι ανάλογο συνέβαινε και στην άλλη πλευρά του παρκέ όπου οι παίκτες του Ρικ Πιτίνο έπαιζαν παράλληλα στο πικ εν ρολ, ώστε να μην επιτρέψουν τα ελεύθερα σουτ από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Η ατάκα του τεχνικού του Παναθηναϊκού στο πρώτο τάιμ άουτ του αγώνα για να μείνει ο Παπαγιάννης κοντά στον Ταβάρες ήταν χαρακτηριστική. Η αποστολή του "τριφυλλιού" ήταν εξαρχής δύσκολη, ωστόσο η ευστοχία από τα 6.75 έδινε αισιόδοξα μηνύματα, προκειμένου να μην ανοίξει η διαφορά και ο Παναθηναϊκός να μείνει μέσα στο ματς μέχρι το τέλος. Μάλιστα, στη δεύτερη περίοδο το "τριφύλλι" είχε 5/6 τρίποντα κι έτσι μειώθηκε γρήγορα το -14.

ΜΕ ΤΟΜΠΚΙΝΣ ΣΤΟ "3" ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ

Με τον Ρέγες να βάζει δύσκολα με την εμπειρία του και τον Τόμπκινς στο "3", οι γηπεδούχοι έβρισκαν τρόπους να διατηρούν τη διαφορά. Την ίδια στιγμή που ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε ν’ απαντήσει με χαμηλό σχήμα (Μπεντίλ και Μήτογλου στους ψηλούς). Όσο περνούσε η ώρα, το σημαντικό ήταν ότι οι πράσινοι παρέμεναν μέσα στο ματς, μέχρι τα τελευταία λεπτά της τρίτης περιόδου.

Ο Ρικ Πιτίνο έβαλε στην ίδια πεντάδα τους Φρεντέτ και Ράις για την αντεπίθεση, χωρίς να υπάρξει αποτέλεσμα μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου παρότι επέμεινε και το ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου. Με τον Τόμπκινς στο παρκέ, η Ρεάλ με το ίδιο σύστημα κατάφερε από το 28’ μέχρι το 33’ να φέρει ξανά τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα, χωρίς απάντηση για τον Παναθηναϊκό. Ο Κάρολ έμενε θεατής στα 6.75 και η μπάλα πήγαινε στο λόου ποστ όπου εκτελούσε ο Τόμπκινς.

Όπως γίνεται αντιληπτό πολύ γρήγορα, αντί οι πράσινοι να διεκδικούν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα έφτασαν να παλεύουν, ώστε να μη ξεφύγει η κατάσταση απέναντι σε μία καλοκουρδισμένη μηχανή. Ακόμα και με τις απουσίες της, η Ρεάλ Μαδρίτης πήγε τον αγώνα στο ρελαντί, προκειμένου να συνεχίσει το σερί της και να βάλει τον Παναθηναϊκό σε σκέψεις για το επόμενο ματς στο ΣΕΦ κόντρα στον Ολυμπιακό. Πλέον ο Παναθηναϊκός μαζί με τη βελτίωση στην απόδοσή του, αναζητά και αποτελέσματα

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ