OPINIONS

Με τους "Μπαντήδες" αυτού του κόσμου

Με τους "Μπαντήδες" αυτού του κόσμου

Σ' αυτή τη ζωή πρέπει να αποφασίσεις αν θα είσαι με τους "Μπαντήδες" ή μ' εκείνους που επιδιώκουν να κλέψουν τη λάμψη από τους πρωταγωνιστές του ποδοσφαίρου. Ο Ηλίας Καλλονάς γράφει για τη μεγάλη προσπάθεια του ΠΣΑΠ, με αφορμή την επίσκεψη Κούτρη - Πασχαλάκη σε σχολείο του Πειραιά πριν το ντέρμπι Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ.

Την ώρα που η μάχη -σε διοικητικό επίπεδο- μεταξύ του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ έχει χτυπήσει "κόκκινο" λόγω και του επικείμενου ντέρμπι των δύο ομάδων, ήρθε μία υπέροχη ενέργεια από τον ΠΣΑΠ να προσφέρει μία αχτίδα φωτός και να αποδείξει πως υπάρχει ακόμα ελπίδα στον... μαγικό κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Είναι βέβαιο πως είδατε τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν από την επίσκεψη των Λεονάρντο Κούτρη και Αλέξανδρου Πασχαλάκη σε σχολείο του Πειραιά με αφορμή τον σπουδαίο αγώνα στο "Γ. Καραϊσκάκης". Οι δύο ποδοσφαιριστές, μαζί με υψηλόβαθμα στελέχη των ΠΑΕ, είχαν την ευκαιρία να μοιράσουν αυτόγραφα, να φωτογραφηθούν, αλλά και να συνομιλήσουν με νεαρά παιδιά, στα οποία ευτυχώς δεν έχει "μπολιαστεί" ακόμα το μίσος για τον αντίπαλο, ούτε ο "εθισμός" στη νίκη.

Ιθύνων νους της όμορφης και πρωτότυπης -για τα ελληνικά δεδομένα- κίνησης ήταν ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ, Γιώργος Μπαντής, ο οποίος έχει βαλθεί σε μία εποχή γεμάτη μίσος, οπαδικές διαμάχες, δημοσιογραφικές καφρίλες, να μας παρουσιάσει την όμορφη πλευρά του αθλητισμού και δη του ποδοσφαίρου. Ενός ποδοσφαίρου που αγαπήσαμε μικροί στις αλάνες, με σκισμένα παπούτσια και ξεφούσκωτες μπάλες, αλλά όταν μεγαλώσαμε πάψαμε να αναπολούμε, προδίδοντας το νεαρό εαυτό μας. Ώρες ώρες αναρωτιέμαι τι κάναμε λάθος, αλλά δεν έχω βρει ακόμα την απάντηση.

ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΜΟΙΑΖΕΙ ΔΥΝΑΤΟ

Ευτυχώς για εμάς, ο Γιώργος Μπαντής δεν πρόδωσε τα παιδικά του ινδάλματα. Δεν έγινε "επαγγελματίας". Κράτησε το ρομαντισμό μέσα στην ψυχή του και τώρα που ανέλαβε καθήκοντα προέδρου στον ΠΣΑΠ προσπαθεί να μας κάνει να αγαπήσουμε ξανά εκείνο το υπέροχο άθλημα που λατρεύαμε μικροί. Βέβαια, δεν είναι μόνος του. Στο πλευρό του βρίσκονται πολλοί αξιόλογοι ποδοσφαιριστές που αποδεικνύουν πως, πέρα από εξαιρετικοί παίκτες, είναι και σπουδαίοι άνθρωποι.

"Πρέπει να γίνουμε η αλλαγή που θέλουμε να έρθει...

Για μένα αυτό είναι το φυσιολογικό: Αθλητές που αγωνίζονται σε διαφορετικές ομάδες, πιασμένοι χέρι χέρι να δίνουν το σωστό παράδειγμα στα παιδιά, που -πιστέψτε με- το έχουν τόσο πολύ ανάγκη", έγραψε ο Μπαντής μετά την επίσκεψη των παικτών Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στο σχολείο του Πειραιά. Μπορεί στον ίδιο να μην αρέσει η δημοσιότητα, ούτε να την επιδιώκει, αλλά καλό είναι κάποιες φορές να στεκόμαστε και στους πραγματικούς πρωταγωνιστές κι όχι σε εκείνους που θέλουν να κλέψουν από τη λάμψη τους.

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ προσωπικά θα είμαι πάντα με τους "Μπαντήδες" αυτού του κόσμου, οι οποίοι δεν είναι εμπορικοί, δεν πουλάνε στα πρωτοσέλιδα ή στα site, αλλά παλεύουν να βελτιώσουν το ποδόσφαιρό μας. Διότι, αν πριν από λίγο καιρό, έλεγες σε κάποιον πως παίκτες του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ θα πήγαιναν ΜΑΖΙ σε ένα σχολείο του Πειραιά, με τις ευλογίες των δύο διοικήσεων, θα σε περνούσαν στην καλύτερη περίπτωση για ονειροπόλο. Στη χειρότερη για τρελό. Όμως, πάντα χρειάζεται ένας "τρελός" να να γίνει "η αλλαγή που θέλουμε να έρθει". Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το αδύνατο έγινε δυνατό.

ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ

Είναι γνωστό πως τόσο ο Μπαντής όσο κι οι ποδοσφαιριστές που βρίσκονται κοντά του είναι άνθρωποι με κοινωνικές ευαισθησίες. Έχουν βοηθήσει με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη, αλλά και δομές προσφύγων. Η αλληλεγγύη είναι η δεύτερη φύση τους. Παράλληλα, έχουν εκφράσει ξεκάθαρα την αντίθεσή τους στα μεταλλεία εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές της Χαλκιδικής, ενώ μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο προχώρησαν σε δενδροφύτευση, δείχνοντας το οικολογικό πρόσωπό τους. Δεν επιζητούν την προσοχή. Την "κερδίζουν" με την στάση τους.

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΟΥΣ

Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΠΣΑΠ και ο Μπαντής δείχνουν εξαιρετικά αντανακλαστικά τη φετινή σεζόν. Μην ξεχνάμε πως στην αρχή της σεζόν, οι παίκτες όλων των ομάδων της Super League 1 είχαν κρατήσει ενός λεπτού... αποχή για τους ανασφάλιστους συναδέλφους τους στη Super League 2 και τη Football League. Μία κίνηση που ταρακούνησε τους αρμοδίους, αφού δύο ημέρες αργότερα βρέθηκε λύση σ' αυτό το σοβαρότατο ζήτημα.

Με τους "Μπαντήδες" αυτού του κόσμου
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το σημαντικότερο, όμως, είναι πως πλέον οι ποδοσφαιριστές είναι μία γροθιά για το καλό του αθλήματος. Κάτι που παλαιότερα δεν θεωρείτο δεδομένο, ειδικά από παίκτες των μεγάλων ομάδων που δεν αντιμετώπιζαν τέτοια προβλήματα και έδειχναν μία εκνευριστική αδιαφορία. Η σύμπνοια και οι πρωτότυπες ιδέες είναι που κάνουν τη διαφορά και έχουν μετατρέψει τον ΠΣΑΠ σε ένα πρότυπο για τα μικρά παιδιά, αλλά παράλληλα και σε ένα υπόδειγμα ορθής σκέψης για τους μεγαλύτερους.

ΕΙΝΑΙ Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ, ΗΛΙΘΙΕ

Γιατί, στο τέλος της ημέρας "είναι ο αθλητισμός, ηλίθιε". Ο αθλητισμός που σε κρατάει ξάγρυπνο τα βράδια, που σου γεμίζει με όμορφες στιγμές την ημέρα σου, που σε κάνει να κλαις, να γελάς, να χαίρεσαι, να λυπάσαι. Το ομορφότερο δευτερεύον πράγμα στη ζωή. Οι "Μπαντήδες" προσπαθούν να το κρατήσουν ξεχωριστό, ιδιαίτερο, μοναδικό, ρομαντικό. Εσύ, τι θα κάνεις; Θα συνεχίζεις να προδίδεις τα παιδικά σου ινδάλματα;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης - Κούτρης μαζί σε σχολείο στον Πειραιά
Ωμή βία και σεξισμός στη συνθηματολογία
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ