OPINIONS

Εκκωφαντική επιστροφή του Ολυμπιακού στην κορυφή

Οι παίκτες της ομάδας βόλεϊ του Ολυμπιακού
Οι παίκτες της ομάδας βόλεϊ του Ολυμπιακού EUROKINISSI SPORTS

Ο Κώστας Χολίδης γράφει για την εντυπωσιακή επιστροφή του Ολυμπιακού στην κορυφή του ελληνικού βόλεϊ η οποία ήρθε μέσα από σωστές μεταγραφές και μπόλικη δουλειά από τον Δημήτρη Καζάζη.

Από το απόγευμα της Πέμπτης (08/04) ο Ολυμπιακός είναι ο νέος πρωταθλητής στη Volley League των ανδρών, φτάνοντας τους 30 τίτλους.

Οι ερυθρόλευκοι έφτασαν απόλυτα δίκαια στον τίτλο αφού σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς ήταν ανώτεροι. Αυτό φάνηκε και σε όλα τα ντέρμπι αφού ουσιαστικά δεν συνάντησαν ιδιαίτερη αντίσταση στα περισσότερα εξ αυτών.

Για να φτάσει μέχρι εκεί ο Ολυμπιακός χρειάστηκε να μπουν στη σειρά πολλά κομμάτια στο παζλ ώστε να δημιουργηθεί το σύνολο που παρουσιάστηκε εντός του γηπέδου.

ΟΙ ΣΩΣΤΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΧΕΙΜΩΝΑ

Για να δημιουργηθεί μια ομάδα σχεδόν από την αρχή χρειάζεται να αποκτηθούν τα σωστά κομμάτια πάνω στα οποία θα βασιζόταν το νέο σύνολο.

Ο Ολυμπιακός κινήθηκε τάχιστα, χτύπησε πολλές πόρτες, ωστόσο οι τελικές επιλογές αποδείχτηκαν και οι σωστές. Αρχίζουμε από το κομμάτι των ξένων οι οποίοι πέρσι πλήγωσαν τους ερυθρόλευκους.

Ο Δημήτρης Καζάζης στηρίχτηκε σε τρεις παίκτες που γνώριζε και έναν εγνωσμένης αξίας. Ο Έγκλεσκαλνς ήταν σαφέστατα καλύτερος από εκείνον που είδαμε στο προηγούμενο πέρασμά του. Ο Μιγαήλοβιτς ήταν επίσης πιο ώριμος από ποτέ και ο Όκολιτς από ένα σημείο και μετά έκανε αυτό για το οποίο αποκτήθηκε, σκέπασε το φιλέ.

Για να βγει όμως το πλάνο θα έπρεπε ο Φρομ να είναι ο παίκτης που θα έπαιρνε στην πλάτη του την ομάδα σε δύσκολες περιστροφές. Κάτι που έκανε στο παρελθόν ο Αλεξίεφ και δεν έκανε πέρσι ο Χουσάι. Ο Γερμανός το έπραξε και με το παραπάνω και βοήθησε και με το παραπάνω τους ερυθρόλευκους.

Τα λάθη που έγιναν το καλοκαίρι ήταν δύο. Η απουσία ενός καλού Έλληνα κεντρικού με έφεση στο μπλοκ και ενός δεύτερου πασαδόρου ικανού να αλλάξει το ρυθμό. Οι παλιοσειρές, Ανδρεάδης και Νικολάκης, ήταν οι επιλογές που έγιναν και ήταν πραγματικά εκείνο που χρειάζονταν η ομάδα.

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΙ Ο ΖΗΣΗΣ

Όσο κυλούσε η χρονιά γινόταν ακόμα πιο ξεκάθαροι οι ρόλοι που είχαν οι παίκτες στην ομάδα και τι έπρεπε να κάνει ο καθένας για να δουλέψει η ερυθρόλευκη μηχανή.

Ο Κώστας Στιβαχτής ανέβασε στροφές, βρέθηκε καλύτερα με τους κεντρικούς και κυρίως με τον Όκολιτς, μοίρασε ιδανικά το παιχνίδι του Ολυμπιακού και κατάφερε να βοηθήσει καταλυτικά την ομάδα του.

Ο Ανδρεάδης ήταν το κομμάτι που έλειπε για να βελτιώσει αισθητά το ερυθρόλευκο μπλοκ, ενώ ο Μιγαήλοβιτς ήταν εκείνος που είχε τον πιο πολυσύνθετο ρόλο στην πίσω ζώνη καλύπτοντας και τον Φρομ.

Ο πιο αδικημένος παίκτης λόγω και της θέσης του είναι ο Δημήτρης Ζήσης. Συνεχίζοντας τις εξαιρετικές εμφανίσεις από πέρσι ο Ζήσης κατάφερε να επιβεβαιώσει πως είναι το κορυφαίο λίμπερο στην Ελλάδα προσφέροντας λύσεις σε υποδοχή και άμυνα.

Ο ΑΛΛΟΣ ΚΑΖΑΖΗΣ

Για να δουλέψουν αυτά που είχε στο μυαλό του ο Δημήτρης Καζάζης έπρεπε να αλλάξει και ο ίδιος. Στην επιστροφή του στον ερυθρόλευκο πάγκο εμφανίστηκε διαφορετικός.

Ο κόουτς του Ολυμπιακό πέρα από το γεγονός ότι εμφανίστηκε πιο παθιασμένος από ποτέ εμπιστεύτηκε στο έπακρο όλο το ρόστερ του. Έχοντας στον πάγκο παίκτες για όλες τις δουλειές μοίρασε τους ρόλους όποτε χρειάστηκε, δεν φοβήθηκε να ρισκάρει σε ορισμένες περιπτώσεις και δικαιώθηκε.

Μπορεί να μην είχε το πιο γεμάτο ρόστερ των τελευταίων ετών, είναι χαρακτηριστικό ότι ουσιαστικά δεν είχε δεύτερο διαγώνιο, αλλά κατάφερε να πάρει το καλύτερο απ' όλους τους παίκτες του και αυτό δεδομένα του πιστώνεται.

Ακόμα και η περίπτωση του Ανδρεάδη δείχνει ότι έμαθε από τα λάθη του και φρόντισε να τα διορθώσει ακόμα και μέσα στη χρονιά.

ΜΕΤΑΛΛΟ ΝΙΚΗΤΗ

Αν κάτι χαρακτήρισε τον Ολυμπιακό στη φετινή κατάκτηση του πρωταθλήματος ήταν η εικόνα ανωτερότητας που έβγαζε απέναντι σε όλους τους αντιπάλους του.

Υπήρχαν ματς στα οποία οι ερυθρόλευκοι έμοιαζαν τουλάχιστον ένα επίπεδο πάνω από τις άλλες ομάδες και έφταναν στη νίκη με εκκωφαντικό τρόπο.

Οι παίκτες του Δημήτρη Καζάζη έμπαιναν με το μαχαίρι στα δόντια, πάλευαν κάθε πόντο, ήταν συγκεντρωμένοι και δεν έφευγαν από τον στόχο τους. Ποιος ήταν αυτός η επιστροφή στους τίτλους.

Υ.Γ. Μιας που η χρονιά οδεύει προς το τέλος της να αναφερθούμε και στις άλλες τρεις ομάδες που διεκδίκησαν τον τίτλο και έμοιαζαν χαμένοι στην μετάφραση. Ο Παναθηναϊκός πήρε το ρίσκο αλλά δεν του βγήκε και μοναδικό του κέρδος είναι ο Συναδινός, Φοίνικας ανέβηκε επίπεδο, αλλά από ένα σημείο και μετά έχασε το δρόμο και δεν μπόρεσε να τον ξαναβρεί, ενώ ο ΠΑΟΚ για μία ακόμα χρονιά βρέθηκε μόνος του εκτός μάχης. Σίγουρα το ερχόμενο καλοκαίρι θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον για όλες τις ομάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ