ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αλεξανδρόπουλος: Ποδοσφαιρική ζωή στο fast forward

Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκης για τη Super League Interwetten.
Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό EUROKINISSI SPORTS

Ο Κώστας Γουλής γράφει για την ποδοσφαιρική πορεία του Αλεξανδρόπουλου που κλήθηκε στην Εθνική Ανδρών και η οποία μοιάζει με ένα μόνιμα πατημένο... fast forward. Το ραντεβού της επόμενης εβδομάδας με τον Παναθηναϊκό για νέο συμβόλαιο έως το 2024.

Θα είχε γίνει απ’ τις 16 Μαρτίου -μαζί με όλες τις υπόλοιπες- η πρώτη κλήση του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου στη "γαλανόλευκη" Εθνική Ανδρών, αλλά ο Τζον Φαν Σιπ είχε έναν μικρό ενδοιασμό διότι προερχόταν απ’ τον τραυματισμό του στο γόνατο, ενώ παράλληλα υπήρχε και η άκρως σημαντική πρεμιέρα της Εθνικής Ελπίδων με την Κύπρο, όπου ο νεαρός χαφ του Παναθηναϊκού ήταν πολύ σημαντικός στο πλάνο του Γιάννη Γκούμα.

Κι ας μετρούσε μόλις μία συμμετοχή με την U21 της Ελλάδας (δύο πλέον, μετά το ματς της Πέμπτης 25/03, με τους Κύπριους στη Λεωφόρο). Για τον Ολλανδό τεχνικό, αυτά που ήθελε να δει απ’ τον "Αλεξανδρό", τα είχε δει καιρό τώρα στα ματς του Παναθηναϊκού που παρακολούθησε δια ζώσης και τον θεωρούσε έτοιμο για να περάσει απ’ τον "προθάλαμο", στο επόμενο βήμα.

Εντάσσοντάς τον σε ένα διευρυμένο ρόστερ 25-30 παικτών που θα αποτελέσουν τη "δεξαμενή" της Εθνικής Ομάδας τα επόμενα 2-3 χρόνια. Δεν... περισσεύουν δα, οι κεντρικοί χαφ με τα δικά του χαρακτηριστικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο και η συγκεκριμένη κλήση "φώναζε" από μακριά εδώ και μήνες ότι... ερχόταν. Όλη η ποδοσφαιρική ζωή του Αλεξανδρόπουλου άλλωστε, ήταν συνεχώς στο... fast forward.

Στις 15 Νοεμβρίου 2017, πριν καλά-καλά κλείσει τα 16 του υπέγραψε το πρώτο επαγγελματικό του συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό, το οποίο επέκτεινε ενάμισι χρόνο μετά (Αύγουστος 2019) πριν ενηλικιωθεί. Έκανε ντεμπούτο στην U17 της Ελλάδας σε ηλικία 15 ετών, 2 μηνών και 12 ημερών (επί Βασίλη Γεωργόπουλου) και στην U19 πολύ πριν κλείσει καν τα 18 (17 ετών, 9 μηνών, 10 ημερών, επί Νίκου Κεχαγιά).

Έχει ήδη παίξει 32 ματς με τους "πράσινους" σε όλες τις διοργανώσεις πριν κλείσει τα 20, αριθμό που μόνο ο Σωτήρης Νίνης είχε πιάσει και ξεπεράσει σ’ αυτή την ηλικία (ο Χατζηγιοβάνης των 130 παιχνιδιών ως τώρα, είχε μόλις μία συμμετοχή με τον Παναθηναϊκό σ’ αυτή την ηλικία).

Κι όπως φαίνεται, ο "Αλεξανδρό" δεν θα αργήσει να γίνει ο 86ος παίκτης που θα φορέσει τη φανέλα της Εθνικής Ανδρών ως μέλος του Παναθηναϊκού και μόλις ο 5ος "πράσινος" από το 2017 κι έπειτα (μετά τους Ζέκα, Κουρμπέλη, Διούδη, Χατζηγιοβάνη). Πιθανόν και στο φιλικό με την Ονδούρα (28/3, 17:00, COSMOTE SPORT 1HD, SPORT 24) στην Τούμπα, εάν "ταιριάξουν" οι συνθήκες.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο Αλεξανδρόπουλος έχει ήδη (απο)δείξει πως είναι το "μέλλον" και είναι ήδη εδώ. Κι έχει ήδη αρχίσει να απασχολεί αρκετό... κόσμο κι εκτός Ελλάδας. Απολύτως λογική και η επιλογή του Παναθηναϊκού να τρέξει τις εξελίξεις και να κινηθεί για να επεκτείνει από τώρα το συμβόλαιό του που λήγει το καλοκαίρι του 2022, κατά –τουλάχιστον- μία διετία (2024).

Και γιατί ο μικρός έδειξε πως το "έχει" κι όχι μόνο αντέχει το βάρος της φανέλας, αλλά μπορεί να αποτελέσει τη βάση του "τριφυλλιού" για τα επόμενα χρόνια και γιατί οι μετοχές του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο έχουν πάρει τον... ανήφορο και μοιάζει να μην έχουν (ακόμα) ταβάνι. Μέσα σε 7,5 μήνες η αγοραστική αξία του (με βάση το Transfermarkt) έχει ανέβει απ’ τις 150.000 ευρώ, στις 800.000 ευρώ και στην επόμενη "αποτίμηση αξιών" του διεθνούς ποδοσφαιρικού χρηματιστηρίου, αναμένεται να ανέβει ακόμη περισσότερο.

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα ο Παναθηναϊκός σκοπεύει να καλέσει επίσημα την πλευρά του Αλεξανδρόπουλου για να συζητήσουν για νέο συμβόλαιο έως το 2024. Με ταυτόχρονη αύξηση των αποδοχών του κοντά στην κλίμακα που υπέγραψαν οι Χατζηγιοβάνης και ο Μπουζούκης το 2019.

Από την επομένη του αγώνα του α’ γύρου με την ΑΕΚ (6 Δεκεμβρίου), όταν έγινε η πρώτη, διερευνητική κουβέντα, ο Αλεξανδρόπουλος ήταν απόλυτα θετικός στην προοπτική επέκτασης της συνεργασίας του με το "τριφύλλι". Είναι απόλυτα συγκροτημένος, το μυαλό του δεν έχει... φύγει απ’ τη θέση του και δεν τον απασχολεί καθόλου (για τα επόμενα χρόνια) η προοπτική του εξωτερικού.

Δεν νιώθει απόλυτα έτοιμος για το επόμενο βήμα κι αναγνωρίζει κι ο ίδιος, πως μέσα απ’ τον Παναθηναϊκό θα έχει τη δυνατότητα να μεγαλώσει κι άλλο ποδοσφαιρικά, σε ένα πολύ πιο ασφαλές περιβάλλον που υπάρχει εμπιστοσύνη και σίγουρα μεγαλύτερη υπομονή.

Ιδανικές οι συνθήκες για να τελειώσει το "deal" σχετικά γρήγορα, δίχως να εξελιχθεί σε... σίριαλ (όπως έγιναν κάποιες άλλες υποθέσεις) και να "δέσει" ο "μικρός" το μέλλον του με τον Παναθηναϊκό, αποτελώντας έναν απ’ τους βασικούς "πυλώνες" του τα επόμενα χρόνια.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ