OPINIONS

Έχει δίκιο ο Πογιάτος με τον Σερπέζη

ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
Serpezis, Panathinaikos/eurokinissi EUROKINISSI

Ο Κώστας Γουλής δεν στέκεται στον Καρλίτος ή τον Σάντσες, αλλά στον 19χρονο Δημήτρη Σερπέζη που εξελίσσεται πολύ γρήγορα και δικαιώνει τον Καταλανό προπονητή για την επιλογή του να τον κρατήσει στο ρόστερ του Παναθηναϊκού.

Ναι, ο Καρλίτος ήταν πολύ "ανεβασμένος", συμμετοχικός και πολύ πιο "μέσα" στο παιχνίδι της ομάδας, ιδίως στο δεύτερο ημίχρονο, όταν πέρασε σε πιο ελεύθερο ρόλο, πιο κοντά στο "κουτί" και στον Μακέντα. Ναι, ο Σάντσες ήταν πολύ πιο ενεργός και βελτιωμένος, σε σχέση με το (δικαιολογημένα) "αναιμικό"ντεμπούτο του την περασμένη εβδομάδα στο φιλικό με τη Λαμία κι έδειξε ότι μόλις βρει ρυθμό και (ξανα)πάρει παιχνίδια στα πόδια του, μπορεί να εξελιχθεί σε πολύτιμο παίκτη όλης της πράσινης μηχανής.

Από το φιλικό του Σαββάτου (5/9) με τον ΠΑΟΚ στο "Ελ Πάσο", ωστόσο, θα μου επιτρέψετε να εστιάσω περισσότερο στον Δημήτρη Σερπέζη. Για τη συνολική εικόνα του κι αυτά που έκανε σε διάφορα "κομμάτια" του παιχνιδιού.

Προσωπικά, δίνω ένα πρώτο μεγάλο credit στον Ντάνι Πογιάτος για την πίστη που δείχνει στον 19χρονο μέσο από την πρώτη στιγμή. Και θεωρώ ότι ο Καταλανός τεχνικός έχει δίκιο! Κι έβλεπε καλύτερα απ’ όλους όσοι βρισκόμαστε εκτός ομάδας, πράγματα στον νεαρό χαφ, που ταιριάζουν απόλυτα σε αυτό που θέλει να παίξει. Στην εκκίνηση της προετοιμασίας, ο Σερπέζης, μαζί με τον Αθανασακόπουλο και πιθανότατα 1-2 από τους πιο "μικρούς" του 2001 που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην ομάδα, ήταν στους βασικούς υποψήφιους για να φύγουν με δανεισμό.

Δεν αποτελεί... μυστικό το γεγονός ότι ο Τσάβι Ρόκα έψαχνε ομάδες κυρίως στο εξωτερικό (Ολλανδία και Ισπανία) για να πάει ένα γκρουπ νεαρών επαγγελματιών του Παναθηναϊκού, προκειμένου να πάρουν παιχνίδια στα πόδια τους, να εξελιχθούν και να επιστρέψουν το επόμενο καλοκαίρι για να (επαν)αξιολογηθούν και να διεκδικήσουν την ευκαιρία τους. Ο Σερπέζης λοιπόν φαίνεται ότι έχει κάνει ήδη... άλματα και κερδίζει δικαίως τη θέση του από τώρα στο "πράσινο" ρόστερ.

Όχι γιατί είναι... λεβεντόπαιδο, αλλά διότι είδε την προετοιμασία σαν μία απόλυτη ευκαιρία, δούλεψε σκληρά από την πρώτη μέρα της κι έπεισε τον Πογιάτος ότι το αξίζει. Κι ο Καταλανός με τη σειρά του, είπε στον Ρόκα να βγάλει από τη λίστα των δανεικών τον γεννημένο στις 14 Μαρτίου 2001 στην Αθήνα, μέσο, δίνοντάς του -για αρχή- φανέλα στο... ροτέισον του εφετινού Παναθηναϊκού. Το δε "20" που φόρεσε στην πλάτη στο φιλικό με τον ΠΑΟΚ (νούμερο κάτω από την 50άδα, δεν παίρνει... εύκολα κάποιος που δεν υπολογίζεται για την πρώτη ομάδα), επισφράγισε τα της παραμονής.

Η ουσία είναι πως ο "μικρός" όχι μόνο δούλεψε και δουλεύει, αλλά κι εξελίσσεται πολύ γρήγορα. Όχι, δεν είναι έτοιμος παίκτης ακόμα, αλλά έχει αρχίσει να "χτίζει"το κορμί του (ο μοναδικός που... γκρέμισε σε εναέρια μονομαχία του φιλικού, τον "ακούνητο" στα τζαρτζαρίσματα Εσίτι), βελτιώνει τις τοποθετήσεις του, ακούει και κυρίως παίζει με το κεφάλι "ψηλά".

Δεν βρίσκεις εύκολα χαφ να κατεβάζει με ψυχραιμία τη μπάλα στα 20-25 μέτρα της μεσαίας γραμμής, ανάμεσα σε 3-4 κορμιά που έρχονται κατά πάνω του, ούτε Έλληνα μέσο να περνάει δύο κάθετες σαν κι αυτές που έβγαλε στο πρώτο ημίχρονο σε Σαβιέρ (τι έχασε ο Πορτογάλοοος!) και Καρλίτος (κόπηκε την τελευταία στιγμή απ’ τον Βαρέλα).

Θέλει ακόμη δουλειά στο τέμπο, στο τάιμινγκ των μαρκαρισμάτων του και στο γεγονός ότι καμιά φορά τον "παρασύρει" το ματς. Αλλά αυτά είναι πράγματα που διορθώνονται σ’ αυτή την ηλικία. Τόσο με τις προπονήσεις, όσο και με τα ματς. Κι ο Πογιάτος δείχνει πως σκοπεύει να του δώσει αγώνες του "μικρού" φέτος.

Και για να τα λέμε όλα... Προσωπικά με τους "μικρούς", τον Αλεξανδρόπουλο και τον Σερπέζη στα χαφ, δεν βλέπω κανέναν, ΜΑ ΚΑΝΕΝΑΝ λόγο, γιατί να πάει να πάρει μέσο ο Παναθηναϊκός σ’ αυτές τις 24 μέρες που απομένουν στο μεταγραφικό "παζάρι". Απ’ τη στιγμή δε, που δεν μπορεί να φέρει top class παίκτη για να πλαισιώσει τον Κουρμπέλη και τον Αγιούμπ στον άξονα της μεσαίας γραμμής κι από το να έρθει ένας ξένος περιορισμένων δυνατοτήτων, "τύπου" Φάουστο, χίλιες φορές Σερπέζης και πάλι... Σερπέζης. Μυαλό να έχει (που ο συγκεκριμένος έχει και μάλιστα πολύ) και να μείνει μακριά από τραυματισμούς κι έχει όλες τις προϋποθέσεις για να κάνει σπουδαία πράγματα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ