ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η άμυνα, τα λάθη και το "οφσάιντ" με Ζαγαρίτη

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού απογοητευμένοι από το αποτέλεσμα κόντρα στον ΠΑΟΚ
Οι παίκτες του Παναθηναϊκού απογοητευμένοι από το αποτέλεσμα κόντρα στον ΠΑΟΚ EUROKINISSI

Η αναγκαστικά "πειραματική" σύνθεση ανάγκης της αμυντικής γραμμής του Παναθηναϊκού που "πλήρωσε" ακριβά τα λάθη στο... βόλεϊ του ΠΑΟΚ και το μεγάλο "οφσάιντ" των "πράσινων" στην υπόθεση του Ζαγαρίτη. Ο Κώστας Γουλής "διαβάζει" λίγο διαφορετικά την ήττα του "τριφυλλιού" στην Τούμπα.

Αλλιώς τα σχεδίαζε τόσες μέρες, αλλιώς του τα’ φερε η ζωή του Λάζλο Μπόλονι λίγες ώρες πριν από το ντέρμπι της Τούμπας. Αλλά ακόμη και χωρίς την παρουσία των δύο αρχηγών του -Κουρμπέλη και Διούδη- που τέθηκαν "off" την ύστατη ώρα, με διαφορετική διάταξη, ενδεκάδα, άμυνα και "δομή" παιχνιδιού, ο Παναθηναϊκός ήταν όσο ανταγωνιστικός θα μπορούσε να είναι (με τη συγκεκριμένη version του) απέναντι στον ΠΑΟΚ. Και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, ήταν (αρκετά) καλύτερος στις λεπτομέρειες του αγώνα.

Αυτές τις λεπτομέρειες, ωστόσο, ήρθαν να τις γεμίσουν σοβαρές ενστάσεις από την πλευρά του Παναθηναϊκού η φάση του πρώτου γκολ του ΠΑΟΚ. Εκεί που δεν είναι (ακόμα) 100% ξεκάθαρο αν ο Τζόλης βρήκε τη μπάλα με το κεφάλι στη σέντρα του Μουργκ, πριν αυτή καταλήξει ένα "κλικ" πιο "βαθιά" προς τον -μη καλυπτόμενο εκείνη τη στιγμή- Γιαννούλη κι έρθει ακολούθως η σέντρα για το 1-0.

Τουλάχιστον δεν το είδαμε ποτέ ΚΑΘΑΡΑ στα ριπλέι, όπως θα έπρεπε να το δει ο καθένας, για να είναι απόλυτα ξεκάθαρη η εικόνα και να λυθούν οι όποιες... απορίες.

Δεν γίνεται όμως κάθε εβδομάδα να τσακώνονται όλοι με... όλους για το VAR και την επάρκεια όσων είναι στο control room. Υποτίθεται πως το Video Assistant Referee ήρθε για να λύσει προβλήματα, όχι να τους δώσει νέα... διάσταση! Αλλά προφανώς μέσα στην επόμενη εβδομάδα ο mister Μαρκ Κλάτενμπεργκ θα τα βρει όλα (πολύ) καλά και πάλι! Πάμε παρακάτω...

Ναι, ο Παναθηναϊκός έχει τις δικές του μεγάλες ευθύνες, διότι δέχθηκε δύο ίδιας "γεύσης" γκολ απ’ τον ΠΑΟΚ και "πληγώθηκε" μέσα στην καρδιά της άμυνάς του. Κι αυτό δίνει... τροφή για σκέψη για τον Λάζλο Μπόλονι μέσα στη διακοπή των εορτών, για να δει πως θα το (ξανα)μαζέψει.

Διότι είναι αλήθεια, πως απ’ την ημέρα που ανέλαβε τα ηνία του "τριφυλλιού" ο Ρουμάνος τεχνικός, η συγκεκριμένη "αδυναμία" είχε σβηστεί. Σαφώς έπαιξε ρόλο η "πειραματική" σύνθεση κι ο μικρός βαθμός "χημείας" των παικτών που συνέθεσαν τα μετόπισθεν του Παναθηναϊκού στο συγκεκριμένο ντέρμπι. Αλλά απ’ την άλλη με Σένκεφελντ, Πούγγουρα, Βέλεθ, δεν επιτρέπεται να παίζει... βόλεϊ ο ΠΑΟΚ στη μικρή περιοχή σε 2-3 συνεχόμενα κόρνερ.

Επιστρέφοντας στα διαιτητικά, υπήρχαν κι άλλες 2-3 περιπτώσεις που ο Ούγγρος ρέφερι Τάμας Μπόγκναρ, όχι μόνο έδωσε όλα τα... σπόρια στον ΠΑΟΚ, αλλά δεν άφησε ούτε.. τσόφλι για τον Παναθηναϊκό. Στο 40’ ο Γιαννούλης πήγε με φόρα πάνω στον Αϊτόρ, τον έριξε μέσα στην περιοχή κι αντί ο Μαγυάρος ρέφερι να περιμένει λίγο την ενημέρωση απ’ τους "πάνω", μην τυχόν είδαν κάτι που δεν είδε αυτός καλά (γιατί δεν το είδε), έφυγε σφαίρα προς τον Ισπανό εξτρέμ του Παναθηναϊκού για να τον... γκαζώσει ότι έκανε θέατρο (what?). Χώρια που "χάρισε" δεύτερες κίτρινες σε Βεϊρίνια και Σβαμπ προς το φινάλε του αγώνα. Είπαμε, οι... λεπτομέρειες.

ΝΑ ΜΗΝ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΠΑΛΙ ΑΥΤΑ

Από εκεί και πέρα, ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ άτολμος και χωρίς ενέργεια σχεδόν σε όλο το β' ημίχρονο, απώλεσε κάθε ευκαιρία για να πάρει αποτέλεσμα στη χαμένη ευκαιρία του Χατζηγιοβάνη, αλλά θα πρέπει να γίνει σοβαρή κουβέντα και για άλλα δύο πράγματα:

Πρώτον, σε ότι αφορά τον Λούκας Βιγιαφάνιες. Ναι, είναι ο ηγέτης αυτής της ομάδας, αλλά στο β' ημίχρονο από ένα σημείο και μετά αδυνατούσε να ακολουθήσει το τέμπο του ματς. Γιατί πονούσε κι αυτό φαινόταν από χιλιόμετρα. Ποιος ο λόγος λοιπόν να "αντιδράσει" προς τον Μπόλονι τη στιγμή της αλλαγής του;

Κι ας είχε 200 παλμούς και εύφλεκτο ταπεραμέντο. Υποτίθεται πως όλα αυτά τα "θέματα" ξεκαθαρίστηκαν και κλειδώθηκαν στο ντουλάπι του "Γ. Καλαφάτης" εδώ και λίγες εβδομάδες. Και καλό θα ήταν να παραμείνουν εκεί και να μην ξαναβγούν. Ήδη ο Μπόλονι την έριξε την πρώτη "γκαζιά" του στις δηλώσεις που έκανε στο φινάλε του αγώνα. Και το θέμα θα πρέπει να "τελειώσει" εκεί! Δεν υπάρχει λόγο να δημιουργούνται "θέματα" από το πουθενά σ’ αυτή την ομάδα...

Η "ΓΚΕΛΑ" ΜΕ ΤΟΝ ΖΑΓΑΡΙΤΗ

Δεύτερον, το να μην μπαίνει βασικός σ’ αυτό το ματς ο Ζαγαρίτης, που και καλά παιχνίδια έκανε στα δύο προηγούμενα ντέρμπι και πολύ καλύτερο ρυθμό είχε και να εμφανίζεται δύο 24ωρα πριν από το ντέρμπι ουρανοκατέβατος στο βασικό σχήμα ο Χουάνκαρ, ήταν μεγάλη "γκέλα" συνολικά για όλο τον "πράσινο" οργανισμό.

Τόσο αγωνιστικά, διότι ο Παναθηναϊκός έχασε όλες τις πλαγιοκοπήσεις και τις τριγωνικές συνεργασίες που πήρε σε όλα τα προηγούμενα παιχνίδια του από την αριστερή πλευρά με τον 19χρονο στην ενδεκάδα, όσο και συνολικά για την "ψυχολογία" της ομάδας.

ΟΤΑΝ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ "ΒΡΕΧΕΙ" ΕΥΡΩ

Αν στον Παναθηναϊκό θωρούν, λίγα 24ωρα πριν απ’ τη (θεωρητικά) καθοριστική, τελική επαφή με την πλευρά του παίκτη, πως με μία τέτοια επιλογή θα βοηθήσουν την κατάσταση, μάλλον κάτι δεν έχουν καταλάβει καλά.

Εκτός, αν θεωρούν πια πως ο Ζαγαρίτης έχει ήδη χαιρετίσει για άλλες "πολιτείες". Οπότε σ’ αυτή την περίπτωση, καλό θα ήταν να δουν συνολικά στον Παναθηναϊκό γιατί "χάθηκε" (αν έχει "χαθεί" οριστικά) ο "μικρός". Διότι με πρόταση 27.000€, τη στιγμή που δίπλα του (ειδικά φέτος) βρέχει ευρώ και αλλού περιμένουν προτάσεις με πενταπλάσιες κι εξαπλάσιες απολαβές, σ’ αυτή την περίπτωση δεν θα ανανέωνε ούτε ο ίδιος ο Αλαφούζος!

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ