ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μία άδεια, για να "στανιάρουμε" όλοι

Ο Μπόλονι με τον Αθανασακόπουλο μετά το ματς του Παναθηναϊκού με τον Αστέρα
Ο Μπόλονι με τον Αθανασακόπουλο μετά το ματς του Παναθηναϊκού με τον Αστέρα EUROKINISSI

Ο Κώστας Γουλής εύχεται ολόψυχα περαστικά σε όλους όσοι προσβλήθηκαν στον Παναθηναϊκό από τον COVID-19 και στέκεται στη νοοτροπία σχολικής εκδρομής και τις ευθύνες των Ντρεοσί-Μπόλονι για την ελαφρά τη καρδία απόφαση της χριστουγεννιάτικης άδειας-μαμούθ που έκανε άνω-κάτω όλη την ομάδα.

Πρώτα απ’ όλα, για να είμαστε ξεκάθαροι, περαστικά σε όλους όσοι προσβλήθηκαν από τον κορονοϊό στον Παναθηναϊκό τις τελευταίες ημέρες. Να ξεπεράσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα την περιπέτειά τους, να γίνουν καλά και να μην υπάρξουν άλλα κρούσματα τις επόμενες ημέρες. Ούτε στον Παναθηναϊκό, ούτε πουθενά αλλού, όσο είναι αυτό δυνατό και κάποια στιγμή να τελειώσει αυτός ο "εφιάλτης" σε όλη την ανθρωπότητα...

Δεν γίνεται όμως να μείνουν ασχολίαστα, όλα αυτά τα θεοπάλαβα που συμβαίνουν (για άλλη μία φορά) εδώ και μέρες στον Παναθηναϊκό. Και το τεράστιο "αυτογκόλ" που έβαλε ο ίδιος ο οργανισμός του "τριφυλλιού" στην εστία του και μπορεί να του κοστίσει στο τέλος της ημέρας, τις όποιες ελπίδες είχε, για να προλάβει το μίνιμουμ των εφετινών στόχων του. Δηλαδή τη δυνατότητα να κατακτήσει ένα ευρωπαϊκό "εισιτήριο" και να επιστρέψει μετά από μία τετραετία "αυτοτιμωρίας" στα Κύπελλα Ευρώπης.

Το 0-0 με τον Αστέρα Τρίπολης στη Λεωφόρο (που αδικεί βάσει εικόνας την ομάδα της Αρκαδίας), φαντάζει μάλλον... φυσιολογικό, όταν ο ούτως ή άλλως προβληματικός και "δύσκολος" στην παραγωγή και την εκτέλεση Παναθηναϊκός, αναγκάστηκε να παίξει ξαφνικά χωρίς 4-5 βασικούς παίκτες του. Κι ας ανάψουν όλοι μία λαμπάδα ύψους 1,91 μ., όσο είναι και το μπόι του Διούδη, που πήραν έστω την ισοπαλία. Αυτό το "Χ" όμως, είναι απλά το δεντράκι.

Το "δάσος" είναι εκεί πίσω κι έχει πολύ βαθιές ρίζες στη νοοτροπία... χαλαρότητας που επικρατεί από πιο ψηλά.

ΜΑ ΜΕ ΠΟΙΑ ΛΟΓΙΚΗ;

Σε ένα νορμάλ ευρωπαϊκό κλαμπ, που λειτουργεί με τη στοιχειώδη λογική, ο Πιέρ Ντρεοσί κι ο Λάζλο Μπόλονι ως "κεφαλές" του ποδοσφαιρικού τμήματος θα έπρεπε (όχι σήμερα, αλλά εδώ και μέρες) να δώσουν ικανοποιητικές εξηγήσεις στη διοίκηση της ομάδας, για τη λογική με την οποία έδωσαν 8 κι 9 μέρες άδεια για τις γιορτές των Χριστουγέννων στους ποδοσφαιριστές, επιτρέποντας τα υπερατλαντικά ταξίδια σε χώρες που ο κορονοϊός "θερίζει".

Την ώρα που όλες οι υπόλοιπες ομάδες, που και Κύπελλα Ευρώπης είχαν και πιο "επιβαρυμένες" ήταν αγωνιστικά, έδωσαν στους δικούς τους παίκτες μάξιμουμ 5 μέρες. Με ποια λογική ειλικρινά; Διότι τις άξιζαν, γιατί τις "κέρδισαν" με τη... μουντιαλική πορεία τους στο πρώτο μισό της σεζόν; Σοβαροί να είμαστε...

Ναι, ξέρω, η απάντηση είναι "μα αγαπητέ, κορονοϊό μπορεί να κολλήσεις παντού, από το περίπτερο που θα πας να πάρεις τσιγάρα, μέχρι τη βόλτα σου στο Άλσος Βεΐκου". Βεβαίως, αλλά σ’ αυτές τις δραστηριότητές σου, πας προετοιμασμένος και πάντα μετά φόβου καρδιάς. Δεν τον προ(σ)καλείς τον κορονοϊό. Δεν του λες "έλα". Δεν μεγιστοποιείς τους κινδύνους να βρεθείς εκτεθειμένος απέναντί του.

Στα λιγοστά πράγματα που είχε να λέει πως έκανε καλά ο Παναθηναϊκός από τον περασμένο Μάρτιο, ήταν ο τρόπος με τον οποίο είχε χειριστεί όλον αυτόν τον "εφιάλτη". Με τα περισσότερα τεστ μοριακού ελέγχου από κάθε άλλη ομάδα της Super League, με τρομερή σχολαστικότητα με μεγάλη προσοχή. Κατάφερε να τα κάνει... ρόιδο και σ’ αυτό, από μία απόφαση, πέρα για πέρα άστοχη.

ΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

Ναι, οι παίκτες θέλουν να κάνουν γιορτές με τους δικούς τους ανθρώπους. Θεμιτό και σεβαστό. Σε κανονικές συνθήκες όμως. Όχι έτσι όπως είναι τα πράγματα εδώ και τόσους μήνες. Διότι όταν εσύ ως κλαμπ τους δίνεις άδεια 8-9 ημερών, που και σε περίοδο "κανονικότητας" ακόμη είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ, ε να με συμπαθάτε, αλλά η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά και ψάχνει να βρει την άσπρη μύγα.

Οι παίκτες πήγαν εκεί που τους ώθησε ή για την ακρίβεια του έδωσε το "ελεύθερο" το ίδιο το κλαμπ να πάνε. Και ο Παναθηναϊκός το "πλήρωσε" όλο αυτό με το χειρότερο δυνατό σενάριο, επιτρέποντας στον COVID-19 να περάσει τις πύλες του "Γ. Καλαφάτης".

Κι άντε κι ο προπονητής, θέλοντας να "φτιάξει" λίγο τα (ούτως ή άλλως) διαταραγμένα αποδυτήριά του, αποφάσισε να κάνει ένα δώρο στους παίκτες του για τις γιορτές, για να "γυρίσει" λίγο και το κλίμα, εσύ κύριε Πιέρ Ντρεοσί, general manager του κλαμπ, τι κάνεις; Πως αντιδράς; Πως το αξιολογείς όλο αυτό; Συμφωνείς, να πάρει τέτοιο ρίσκο όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα, για να μείνουν ευχαριστημένα "τα παιδιά";

Δηλαδή ο Μακέντα που έμεινε όλες αυτές τις ημέρες στην Ελλάδα, δεν ήθελε να πάει να δει τη φαμίλια του στην Ιταλία που δοκιμάστηκε τόσο πολύ απ’ τον κορονοϊό; Αλλά ξέχασα, ο Ιταλός είναι απείθαρχος κι εσχάτως έχει μπει "ταμπελάκι" με "πωλητήριο". Κι ο Καρλίτος που παραμένει άφαντος αγωνιστικά εδώ και κάνα δίμηνο, ξεκινάει βασικός γιατί έχει ξετινάξει τα αντίπαλα δίκτυα.

ΟΛΗ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

Κι άντε και πήγαν οι ξένοι του Παναθηναϊκού από τη Φορταλέζα μέχρι την Παταγονία. Είναι δυνατόν τους "υπερατλαντικούς" να τους επανεντάσσεις τόσο ελαφρά την καρδία στο γκρουπ, μόνο και μόνο επειδή το τεστ μοριακού ελέγχου της Τρίτης (29/12) ήταν καθαρό. Ενώ γνωρίζεις πως εάν ένας άνθρωπος κολλήσει COVID-19 κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του, αυτό θα "φανεί" μετά από 2-3 μέρες;

Αστεία πράγματα και νοοτροπία πενταήμερης απ’ τα ψηλά μέχρι τα χαμηλά, με τον Παναθηναϊκό να το πληρώνει πανάκριβα με ακόμη μία "γκέλα" και ποιος ξέρει το άλλο τις επόμενες ημέρες, ενώ ακολουθούν back-to-back αγώνες, που θα κρίνουν εν πολλοίς το υπόλοιπο της σεζόν του. Εύγε!

Μα αντί να τσαντίζεται ο Λάζλο Μπόλονι, με μία ερώτηση που θα του έκανε κι ο τελευταίος φίλαθλος του Παναθηναϊκού, ας κάνει μία φορά κι ο ίδιος την αυτοκριτική του. Το ίδιο κι ο Ντρεοσί, αλλά και οι παίκτες που έριξαν "Χ" σε κάθε μέτρο προστασίας όλες αυτές τις ημέρες και το διατυμπάνιζαν κιόλας με πρωτοχρονιάτικες φωτογραφίες στα social media.

Λάθη κάνουν (κάνουμε) όλοι. Το θέμα είναι να τα αναγνωρίζεις κι όχι να... σφυρίζεις αδιάφορα και να ψάχνεις να βρεις την ευθύνη στον Χατζηπετρή.

Περαστικά σε όλους όσοι ταλαιπωρούνται απ’ τον κορονοϊό και γρήγορα να το ξεπεράσουν...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ