OPINIONS

Του Αυγούστου τα "εγκλήματα", τα βλέπει ο Νοέμβρης και... γελά

Ο Αϊτόρ δεν μπόρεσε να κρύψει την απογοήτευση του για το αποτέλεσμα με τον Ατρόμητο
Ο Αϊτόρ απογοητευμένος στο ματς με τον Ατρόμητο EUROKINISSI

Ο Κώστας Γουλής γράφει για τη "στραβή" που φαινόταν από μακριά πως θα ερχόταν ξανά καθώς ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που πληρώνει τα "εγκλήματα" του καλοκαιριού και δύσκολα θα χρειαστεί για την επόμενη σεζόν ανανεωμένα τα διαβατήρια των παικτών του.

Όχι δεν (ξανα)έτυχε... Φαινόταν από μακριά, πως θα(ξανα)ερχόταν η "στραβή". Το "φώναζε" ο Παναθηναϊκός (και) από το ματς της περασμένης Τρίτης (3/11) με τον Απόλλωνα Σμύρνης, πως πλέον είναι μία ομάδα που δεν έχει "ψήγμα" ενέργειας κι αντοχών στο κορμί της.

Κι αυτό, όσο τραβηγμένο κι αν ακούγεται, αποτυπώθηκε από το πρώτο λεπτό του αγώνα του Σαββάτου με τον Ατρόμητο, όπου οι "πράσινοι" έπαιζαν σε... slow motion, πολύ απλά διότι δεν "πήγαιναν" τα πόδια. Κι από τη στιγμή που δεν έχει "βενζίνη" και δεν μπορείς να βγάλεις τουλάχιστον λίγο "ψυχή" σε τέτοιου είδους ματς, είναι νομοτελειακό πως θα φας ακόμη ένα "χαστούκι".

Διότι ο Ατρόμητος δεν ήταν Απόλλων, να κάνει ένα "κουτό" πέναλτι στο πρώτο ημίωρο, όπως έγινε την περασμένη Τρίτη και να δώσει "ψυχολογία" στον Παναθηναϊκό. Κάθισε πίσω, πρόσεξε τα νώτα του, δεν άφησε καμία δεύτερη μπάλα να πάει στα... σκουπίδια κι όταν βεβαιώθηκε πως ο αντίπαλός του δεν είχε πλέον κουράγια, ούτε για να πλησιάσει με... ταξί την περιοχή του Γιαννιώτη, άρχισε να βγαίνει δειλά-δειλά λίγο πιο μπροστά για να ψάξει κάτι καλύτερο από ένα περήφανο "Χ".

Και το βρήκε, διότι πήρε πολλά περισσότερα από τις αλλαγές του (οι Ενσικουλού και Λάζαρος ήταν πρωταγωνιστές στη φάση του γκολ), τη στιγμή που οι αντίστοιχες αλλαγές του Μπόλονι (με εξαίρεση τον Καμπετσή που του βγήκε η... γλώσσα να πιέζει μπροστά) δεν έδωσαν στο "τριφύλλι" το παραμικρό.

ΤΟΝ "ΠΝΙΓΕΙ" Η "ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"

Το γράφαμε και την επομένη του αγώνα με τον Απόλλωνα, πως σ’αυτή τη διακοπή που έρχεται, ο Λάζλο Μπόλονι θα έπρεπε να ξαναδώσει στην ομάδα του, με μία μίνι-προετοιμασία, τη χαμένη «ενέργειά» της και τα τρεξίματά της.

Διότι, πολύ απλά, του Αυγούστου τα «εγκλήματα», τα βλέπει ο Νοέμβρης και... γελά. Και η απόλυτη αστοχία της προετοιμασίας του Ντάνι Πογιάτος και του καταλανικού τιμ, έχει αρχίσει να «πνίγει» πια τον Παναθηναϊκό αγώνα με τον αγώνα.

Τα λέγαμε και τις προάλλες... Ο Καταλανός τεχνικός θεωρώντας πως η «δική του» version του Παναθηναϊκού, θα έπρεπε να είναι μία ομάδα που θα είχε την κατοχή, ανακτώντας τη μπάλα μετά τα πρώτα 3-4 δευτερόλεπτα, έριξε ΟΛΟ το βάρος της προετοιμασίας στην έκρηξη πάνω στα πρώτα 10-15 μέτρα. Κι άφησε το κομμάτι των αντοχών, της έντασης και γενικά της φυσικής κατάστασης, στο ντουλάπι των αποδυτηρίων. Μαζί με τις κάτασπρες και ατσαλάκωτες κάλτσες του Αϊτόρ.

ΤΑ "ΞΕΡΩ ΕΓΩ" ΤΟΥ ΠΟΓΙΑΤΟΣ

"Ξέρω εγώ, εσείς δεν ξέρετε..." έλεγε και ξανάλεγε ο Πογιάτος σε όσους του τόνιζαν (ειδικά μετά το δεύτερο ματς της σεζόν στο "Αλκαζάρ"), πως η ομάδα δεν είχε κουράγια στο γήπεδο. "Ξέρω εγώ...". Κι όταν άρχισε να παίρνει... γραμμή -μετά το ματς με τον Άρη- πως ερχόταν "στεγνό καθάρισμα", ξαφνικά θυμήθηκε για πέντε μέρες να ανεβάσει στο 200% την ένταση στις προπονήσεις, μπας και "σωθεί". Τρομερά πράγματα!

Η ουσία όμως είναι πως ο Πογιάτος έχει επιστρέψει στην Ισπανία με την αποζημίωση στας... τσέπας και ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να "πληρώνει" τα "εγκλήματα" της καλοκαιρινής προετοιμασίας.

Και ειλικρινά, θέλει πολύ δύναμη και κουράγιο από τον Μπόλονι και τους συνεργάτες του το επόμενο δεκαπενθήμερο για να μπορέσει να(συμ)μαζέψει κάπως την όλη κατάσταση. Πρώτα απ’ όλα στο επίπεδο των δυνάμεων και αντοχών, όπου ο Παναθηναϊκός μοιάζει με... ομάδα ερασιτεχνικού πρωταθλήματος (και κυρίως τον έχουν πάρει χαμπάρι πια όλοι οι αντίπαλοί του) κι εν συνεχεία σε επίπεδο τακτικής, επιθετικής ανάπτυξης, συνοχής.

ΚΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΝΤΕΡΜΠΙ

Διότι, για όσους το ξεχνούν, αμέσως μετά το "break" για το "παράθυρο" των Εθνικών Ομάδων έρχεται το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο και μετά ανά δύο εβδομάδες, ακολουθούν η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ (με ενδιάμεσους "σταθμούς" τον Παναιτωλικό και τον ΠΑΣ Γιάννινα). Και τα... κανονάκια των χαμένων βαθμών έχουν "σωθεί" προ πολλού.

Στο +7 είναι ο Άρης από τον Παναθηναϊκό και με δύο ματς λιγότερα. Και με τέτοια εικόνα, καλύτερα να μην κάνει κανείς στο Κορωπί τον κόπο, για να πάει να ανανεώσει τα... αραχνιασμένα διαβατήρια των "πράσινων".

Προς το "μένουμε Ελλάδα", πάει το πράγμα όπως φαίνεται και πάλι! Κι αυτή τη φορά για αγωνιστικούς λόγους...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ