ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Για μία όμορφη τελευταία παράσταση στο Λονδίνο

Ο Ελ Αραμπί πανηγυρίζει το τέρμα που σημείωσε κόντρα στη Λαμία
Ο Ελ Αραμπί πανηγυρίζει το τέρμα που σημείωσε κόντρα στη Λαμία EUROKINISSI

Ο Τσάρλυ γράφει για τον Ολυμπιακό που οφείλει να φύγει με το κεφάλι ψηλά κόντρα στην Άρσεναλ, την τριάδα στον άξονα που δεν πρέπει να σπάσει και το γρήγορο γκολ που αν μπει θα δημιουργήσει φόβο.

Ή ήττα με 3-1 στο Καραϊσκάκης δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως ο Ολυμπιακός, θα πάει στο Λονδίνο χωρίς στόχους, δίχως να προσπαθήσει, να δώσει την μάχη του κόντρα στην Άρσεναλ (18/03, 19.55, Cosmote Sport 2).

ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΨΗΛΑ

Ο ρεαλιστικός στόχος, που πρέπει να υπηρετήσει στο Έμιρετς, είναι να καταφέρει να δημιουργήσει φόβο, στους παίκτες του Αρτέτα. Μέσα στο παιχνίδι, να δημιουργηθούν συνθήκες, που οι πιθανότητες, για το θαύμα, έστω και λίγο θα αυξηθούν. Όλοι κατανοούν πως είναι δύσκολο, να φθάσει μέχρι το τέλος, αλλά ακόμα και ο τρόπος που θα αποχαιρετίσεις την διοργάνωση, παίζει το ρόλο του.

Ο Μαρτίνς και οι παίκτες του οφείλουν να προσφέρουν μία όμορφη τελευταία παράσταση και να αποχαιρετήσουν με το κεφάλι ψηλά την Ευρώπη.

ΜΕ ΤΡΙΑΔΑ ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ

Είμαι πεπεισμένος πως τα πράγματα, θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά. Το πρόβλημα του Μπα, που ήρθε να προστεθεί στον τραυματισμό του Σεμέδο, δημιούργησε συνθήκες, αποδιοργάνωσης. Η επιλογή του Μαρτίνς, να σπάσει την τριάδα του, αποδείχτηκε στην πράξη, καταδικασμένη να αποτύχει. Χωρίς να σημαίνει αυτό, πως αν έπαιρνε την απόφαση, να χρησιμοποιήσει τον Χολέμπας, στο κέντρο της άμυνας, θα ήταν εξασφαλισμένο, πως δεν θα κόστιζαν οι αμυντικές απουσίες. Κανένας δεν μπορεί να προεξοφλήσει, πως το πρόβλημα δεν θα μεταφερόταν, από τον άξονα, στην τελευταία γραμμή άμυνας.

Είναι όμως δεδομένο, πως ο Ολυμπιακός, για να μπορέσει να είναι ανταγωνιστικός σε παιχνίδια υψηλού ρυθμού, είναι υποχρεωτικό να έχει την σκληρή του τριάδα στον άξονα. Η απόφαση να την σπάσει και να κατεβάσει στο κέντρο της άμυνας τον Εμβιλά, δημιούργησε ένα παιχνίδι, που η Άρσεναλ είχε μία εύκολη κατοχή μπάλας στο 59,2%, με μία ευστοχία στις πάσες στο 89% και είχε τον Έντεγκαρντ παρόν σχεδόν σε όλες τις επιθέσεις που προσπαθούσε να χτίσει. Έφθανε με μεγάλη συχνότητα, η μπάλα στον Νορβηγό, που ήταν δεύτερες σε απλές επαφές μπάλας, με 79, πίσω μόνο από τον στόπερ Γκάμπριελ.

Αυτά είναι τα στοιχεία, που έκαναν εύκολη την ζωή των παικτών της Άρσεναλ, στο Καραϊσκάκης και τους οδήγησαν σε μία καθαρή επικράτηση και όλοι καταλαβαίνουμε, πως αν τα κρατήσει και στο γήπεδο της, θα γίνει ακόμα πιο δύσκολη η ζωή, των παικτών του Ολυμπιακού.

Ο Μαρτίνς είναι υποχρεωμένος, ακόμα και αν δεν είναι έτοιμος ο Μπα, να επαναφέρει τον Εμβιλά στον φυσικό του χώρο.

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΕ ΑΛΛΟΝ ΧΩΡΟ

Τις τελευταίες ώρες, υπάρχουν δημοσιεύματα, που φέρνουν τον Λαλά στο κέντρο της άμυνας. Προσωπικά δεν καταλαβαίνω, τον λόγο, που για δεύτερο παιχνίδι, σκέφτεται να πάρει μία απόφαση, που θα του χαλάσει έναν άλλον χώρο.

Σε αυτό το επίπεδο, αν ανοίξεις, κάποιο δικό σου θέμα, ο αντίπαλος με μαθηματική ακρίβεια, θα σε πιέσει εκεί και θα αναδείξει την αδυναμία σου. Στο πρώτο παιχνίδι, έβγαλε τον Εμβιλά από τον άξονα και τον Καμαρά, από την αρχική πίεση, και η Άρσεναλ, κατάφερε να αναδείξει το πρόβλημα και να βρει τον πρωταγωνιστή της στον συγκεκριμένο χώρο.

Φοβάμαι, πως το ίδιο θα γίνει, αν βγει ο Λαλά από τα δεξιά και πάει με μπακ τον Ανδρούτσο. Ο Μαρτίνς ξέρει καλύτερα, όμως σε αυτές τις περιπτώσεις, προτιμότερο είναι, να πειράξεις όσο γίνεται λιγότερα πράγματα στην ομάδα σου. Φυσικά και η ελπίδα είναι, να μπορέσει ο Μπα, να προσφέρει τις υπηρεσίες του και να πάει με τα όπλα του, να δώσει μία ύστατη μάχη ο Ολυμπιακός.

Η Άρσεναλ έχει ποιότητα, με την παρουσία των Πάρτεϊ και Έντεγκαρντ, έχει βάλει στον άξονα της, στοιχεία που δεν υπήρχαν την περασμένη χρονιά, όμως εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα, όταν την πιέζει ψηλά ο αντίπαλος, κάτι που είδαμε, να λειτουργεί και στο Καραϊσκάκης.

ΣΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΨΗΛΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΜΑΡΑ

Το μοναδικό που βγήκε, από όσα ετοίμασε ο Μαρτίνς για το πρώτο παιχνίδι, είναι η αποτελεσματικότητα, που υπήρξε στα διαστήματα που οι παίκτες του, πίεσαν στην πρώτη πάσα την Άρσεναλ, με αυτόν τον τρόπο, βρήκαν γκολ και δύο μεγάλες ευκαιρίες.

Είναι σίγουρο, πως με την επιστροφή του καθαρού 4-3-3 και του Καμαρά πίσω από τον Έλ Αραμπί, αυτή η πίεση, μπορεί στις στιγμές που θα το επιλέξει ο Ολυμπιακός, να δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα στην Άρσεναλ. Στο 4-2-3-1 ο Καμαρά, έμενε χαμηλά, απουσίαζε λοιπόν και από το μαρκάρισμα στο μεσαίο μπλοκ και από την πίεση στην αρχική ανάπτυξη της Άρσεναλ. Στην πράξη, η απουσία του Μπα και η επιλογή, για να παίξει ο Εμβιλά στον άξονα, στέρησε από την ομάδα του Μαρτίνς, όσα προσφέρει η ενέργεια του Καμαρά, στο παιχνίδι του Ολυμπιακού.

Ο κύριος λόγος που πριν το πρώτο παιχνίδι, πίστευα πως ο Ολυμπιακός έχει πιθανότητες να πάρει ξανά την πρόκριση από την Άρσεναλ, είναι, πως στην ομάδα του Αρτέτα, μπορείς να πετύχεις εύκολα γκολ, χωρίς να προέρχεται από δική σου δημιουργία, δίχως να χρειάζεται να βάλεις ρίσκο και να επιτεθείς με πολλούς παίκτες.

Αυτό είναι κάτι, που το είδαμε να συμβαίνει στο πρώτο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός πέτυχε γκολ, από πίεση ψηλά, στο οποίο συμμετοχή είχε μόνο ο Ελ Αραμπί και με αυτόν τρόπο δημιούργησε και δύο σημαντικές ευκαιρίες.

Ήρθαν έτσι τα πράγματα, που δεν μπόρεσε να είναι δεμένος, στον χώρο του κέντρου, να βγάλει την απαιτούμενη πίεση στο μεσαίο μπλοκ και το γεγονός αυτό, δεν του επέτρεψε, να είναι ανταγωνιστικός για την πρόκριση.

ΕΝΑ ΓΚΟΛ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ο αρχικός στόχος του Ολυμπιακού, πρέπει να είναι να πετύχει, ένα τέρμα στο πρώτο ημίχρονο. Ένα γρήγορο γκολ φθάνει, για να δημιουργήσει συνθήκες, ανασφάλειας, φόβου στον αντίπαλο και να επιτρέψει στους παίκτες του Μαρτίνς να νοιώσουν μέσα στο παιχνίδι, πως δεν πήγαν στο Λονδίνο, για δώσουν ένα διαδικαστικό παιχνίδι.

Είναι απόλυτα κατανοητό, πως ξεπερνά τα όρια του θαύματος, να το φθάσει ο Ολυμπιακός, μέχρι το τέλος, ακόμα όμως και το πώς θα αποχαιρετίσεις την διοργάνωση παίζει τον ρόλο του. Ο Ολυμπιακός έχει την δυνατότητα, μέσα στο παιχνίδι, να δημιουργήσει φόβο στην Άρσεναλ και με αυτόν τον στόχο, πρέπει να πάει στο Λονδίνο.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ EUROPA LEAGUE ΑΡΣΕΝΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ