OPINIONS

Η ώρα του Φορτούνη

SUPERLEAGUE 2020-2021 / ΟΣΦΠ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE 2020-2021 / ΟΣΦΠ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός που δεν πρέπει να επηρεαστεί από το ταμπούρι της Ομόνοιας, ο Φορτούνης που θέλει να δώσει απαντήσεις και ο Χένινγκ Μπεργκ που είναι ο προπονητής-σταρ της κυπριακής ομάδας. Γράφει ο Τσάρλυ.

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του μία αποστολή που δεν δικαιολογείται να μην την βγάλει εις πέρας. Η εμπειρία του, η ποιότητα των ποδοσφαιριστών του, δεν μπορούν να μπουν σε σύγκριση με αυτή της Ομόνοιας.

Σε κάθε περίπτωση το κίνητρο που έχει μία ομάδα αλλά και το τεράστιο διακύβευμα, όταν φθάνει σε φάση playoffs Champions League, δεν δίνει το δικαίωμα στους παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς να υποτιμήσουν τον αντίπαλο και να μην πάρουν στα σοβαρά το παιχνίδι.

ΑΝΤΕΞΕ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΑΜΥΝΑ ΓΙΑ 240 ΛΕΠΤΑ

Η Ομόνοια σε μεγάλο βαθμό βρίσκεται σε αυτήν τη φάση, λόγω της αλλαγής της διαδικασίας των προκριματικών. Δεν θα ήταν εύκολη η αποστολή της, αν έπρεπε να παίξει ρεβάνς στο Βελιγράδι με τον Ερυθρό Αστέρα. Σε κάθε περίπτωση, όμως, παίζοντας με απόλυτη πειθαρχία, κατάφερε σε δύο παιχνίδια με αντιπάλους, που είχαν και ανώτερο μπάτζετ και μεγαλύτερη εμπειρία σε ευρωπαϊκές αναμετρήσεις, να κρατήσει το μηδέν. Με μαζική άμυνα, με ένα 4-5-1 σε χαμηλά μέτρα, κατάφερε να βγάλει το 90λεπτο στη Λέγκια στο 0-0, να πάρει την πρόκριση στην παράταση και να αντέξει φθάνοντας μέχρι τα πέναλτι στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα.

Ο ΧΕΝΙΝΓΚ ΜΠΕΡΓΚ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΑΡ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Ο Ολυμπιακός σήμερα θα βρει μία ομάδα προπονητή που θα υπηρετεί με πάθος και αυταπάρνηση το αμυντικό της σχέδιο. Μία ομάδα που δεν διαθέτει ταλέντο για το επίπεδο που βρίσκεται, όμως έχει ως πλεονέκτημα πως ο σταρ της, είναι ο προπονητής. Ο Χένινκ Μπεργκ με την δουλειά του, έχει φθάσει σήμερα την Ομόνοια σε ένα σημείο που δεν μπορούσε να το φανταστεί κανένας οπαδός της, το καλοκαίρι του 2019 όταν και προσελήφθη.

Ο Νορβηγός τεχνικός ανέλαβε την Ομόνοια, που τα τελευταία χρόνια ήταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας μόνιμα μεταξύ 5ης και 6ης θέσης στο Κυπριακό πρωτάθλημα. Κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί πως θα κάνει πρωταθλητισμό. Η διακοπή λόγω κορονοϊού βρήκε την Ομόνοια στην πρώτη θέση σε ισοβαθμία με την Ανόρθωση. Τίτλος δεν της δόθηκε, πήρε όμως το εισιτήριο για την συμμετοχή της στο Champions League.

ΜΕ 4-2-3-1 ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΤΑΜΠΟΥΡΙ

Ο Νορβηγός τεχνικός έχει εμπνεύσει τους πάντες και σε παιχνίδια όπως το σημερινό που απαιτείται από τους ποδοσφαιριστές του να υπηρετήσουν το αμυντικό τους πλάνο, να δίνουν και την ψυχή τους. Ούτε οι παίκτες της Λέγκια, ούτε αυτοί του Ερυθρού Αστέρα κατάφεραν να ανοίξουν τη μαζική άμυνα της Ομόνοιας και να την οδηγήσουν σε ένα διαφορετικό στιλ παιχνιδιού, που θα έδειχνε κιόλας πως είναι κατώτερο το επίπεδο της.

Ο μοναδικός τρόπος που μπορεί να μπει σε κίνδυνο η πρόκριση του Ολυμπιακού, είναι να έχει νόημα να κρατήσει μέχρι τέλους η Ομόνοια τη συντηρητική αγωνιστική συμπεριφορά της. Φυσικά και είναι κάτι που ο Μαρτίνς το γνωρίζει καλά και για αυτόν τον λόγο σκέφτεται να εφαρμόσει μία πιο επιθετική λογική. Το πιθανότερο είναι να δούμε τον Ολυμπιακό με ένα καθαρό 4-2-3-1, με τους Μπουχαλάκη-Καμαρά δίδυμο στον άξονα και στον φυσικό του ρόλο τον Φορτούνη, έχοντας την δυνατότητα να συνεργαστεί με τους Βαλμπουενά, Ραφίνια στα δεξιά και να εκμεταλλευτεί την κίνηση στον χώρο του Μασούρα και φυσικά τον Ελ Αραμπί.

ΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΤΟΥ ΦΟΡΤΟΥΝΗ

Στο παιχνίδι με τον Αστέρα ο Φορτούνης έδειξε πως αυτήν την εποχή είναι σε καλύτερη κατάσταση από τους υπόλοιπους μεοσοεπιθετικούς ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Ο Μαρτίνς είναι ένας δίκαιος προπονητής.

Ξέρει πως ο Φορτούνης θέλει να ξαναπάρει τον ρόλο του ηγέτη που είχε στην ομάδα πριν τραυματιστεί, είδε πως του έκρινε το παιχνίδι με τον Αστέρα και σήμερα σε ένα παιχνίδι που η ομάδα του θα χρειαστεί σωστές αποφάσεις έξω από την περιοχή της Ομόνοιας, αναμένεται να τον ξεκινήσει βασικό στον φυσικό του χώρο.

Το κίνητρο του Φορτούνη είναι τεράστιο και περιμένω από αυτό ένα μεγάλο παιχνίδι, το οπόιο θα μπορέσει να κάνει τη διαφορά σε ένα παιχνίδι που οι αποφάσεις λίγο έξω από την περιοχή της Ομόνοιας, θα παίξουν τον ρόλο τους.

4-5-1 ΣΕ ΧΑΜΗΛΑ ΜΕΤΡΑ Η ΟΜΟΝΟΙΑ

Δεν υπάρχει δικαιολογία. Απέναντι στην Ομόνοια όλα εξαρτώνται από τους παίκτες του Ολυμπιακού. Ο Νορβηγός τεχνικός Μπεργκ χρησιμοποιεί εσωτερικά στην τριάδα του άξονα, τον εξτρέμ Παπουλή, που στα 35 του χρόνια έχει μετατραπεί στον δημιουργό της ομάδας.

Ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της βασικής ενδεκάδας, είναι ο Γάλλος εξτρέμ Μποτεάκ. Θα πάει σε ένα καθαρό 4-5-1 σε χαμηλά μέτρα, όπως έκανε και με Λέγκια και με Ερυθρό Αστέρα. Ο ηγέτης της και ο καθοδηγητής είναι ο 27 ετών Ούγγρος στόπερ Λανγκ. Οι δύο εξτρέμ Μποτεάκ, Τιαγκό θα έχουν ως πρώτη αποστολή να πιέζουν τα μπακ και να μην αφήνουν αποστάσεις.

ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥ ΣΕΝΕ

Στην κορυφή της επίθεσης υπάρχουν δύο ταλαντούχα παιδιά, που το πιθανότερο είναι να αγωνιστούν εναλλάξ. Ο 19 ετών φορ Κακουλής, που από τα ρεπορτάζ προκύπτει πως θα ξεκινήσει και το σημαντικό καλοκαιρινό απόκτημα του καλοκαιριού, ο 19 ετών επιθετικός Σένε που αποκτήθηκε ως δανεικός από την Βασιλεία.

Ο Σένε είχε πολύ καλές επιδόσεις αγωνιζόμενος στην πριμαβέρα της Γιουβέντους. Εμφανίσεις που οδήγησαν τους ανθρώπους της Βασιλείας να αγοράσουν το καλοκαίρι τα δικαιώματα του και τον έδωσαν στον Μπεργκ για να τον φτιάξει και να τον επιστρέψει. Το πιθανότερο είναι να μπει ως αλλαγή. Μπορεί να παίξει είτε στην κορυφή της επίθεσης, είτε στα δεξιά της επίθεσης. Η είσοδος του, δεδομένα θα δώσει ώθηση και επιθετικότητα στην Ομόνοια και θα χρειαστεί προσοχή από την άμυνα του Ολυμπιακού.

Συνολικά, πάντως, δεν υπάρχει τίποτα να φοβηθούν οι παίκτες του Μαρτίνς, εκτός από το να μην βραχυκυκλώσουν από το ταμπούρι της Ομόνοιας. Υπομονή σοβαρότητα στην άμυνα και σωστές αποφάσεις με ποιότητα και καθαρό μυαλό, όταν θα βρίσκονται εκτός περιοχής και θα πρέπει να δημιουργήσουν συνθήκες για καθαρή ευκαιρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ολυμπιακός: Καταλήγει σε Σα για την Ομόνοια ο Μαρτίνς
Το προβάδισμα του Γκάρι Ροντρίγκες για τα "φτερά" του Ολυμπιακού
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ