ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Μπόλονι όφειλε να έχει έτοιμη μία σοβαρή απάντηση

Ο Λάζλο Μπόλονι στον αγώνα με τον Αστέρα
Ο Λάζλο Μπόλονι στον αγώνα με τον Αστέρα EUROKINISSI SPORTS

Σοβαρές αποφάσεις παίρνονται ερασιτεχνικά και αποδιοργανώνουν συνολικά τον Παναθηναϊκό, ο οποίος είναι ο μοναδικός σύλλογος στον κόσμο που κινδυνεύει να χάσει τους φετινούς του στόχους λόγω της διακοπής των Χριστουγέννων. Γράφει ο Τσάρλυ.

Ακόμα μία χρονιά μπήκε με άσχημο τρόπο για τον Παναθηναϊκό. Είναι απίθανό αυτό που συμβαίνει στον συγκεκριμένο σύλλογο. Ο Παναθηναϊκός του Αλαφούζου είναι σε θέση να παράγει προβλήματα γκρίνια και έντονη εσωστρέφεια από το πουθενά.

Μία αλλαγή ενός ποδοσφαιριστή που δεν έπρεπε να βγει, μία ήττα ακόμα και σε ντέρμπι στις λεπτομέρειες, ένα συμβόλαιο νεαρού ποδοσφαιριστή που ολοκληρώνεται το καλοκαίρι αποδείχτηκαν πριν από το κλείσιμο του έτους σημαντικές αιτίες για να δημιουργηθεί γκρίνια και εσωστρέφεια.

Υπήρξε μεγάλη υπερβολή λόγω της αδυναμίας που υπάρχει στον σύλλογο να απορροφήσει και να διαχειριστεί οτιδήποτε αρνητικό δημιουργηθεί και φυσικά και ένα περιβάλλον που ψάχνει ευκαιρία για να κάνει την σπίθα πυρκαγιά.

Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Όλα αυτά είναι συνηθισμένα και λίγο πολύ γνωστά για τον συγκεκριμένο σύλλογο. Όμως εδώ η κατάσταση αρχίζει και ξεφεύγει. Ο Παναθηναϊκός έγινε η μοναδική ομάδα στον κόσμο που κινδυνεύει να χάσει τους αγωνιστικούς στόχους λόγω της διακοπής των Χριστουγέννων. Κάθε φορά μοιάζει σαν να ξεπερνούν στον Παναθηναϊκό τον εαυτό τους, σαν να σκαρφίζονται παράξενα θέματα για να τρελάνουν τον κόσμο της ομάδας.

Υπάρχει ένας περίεργος συνδυασμός, μία σημαντική μερίδα κόσμου του Παναθηναϊκού έχει την τάση να βγάζει υπερβολικά υπερβατικά συμπεράσματα με βάση όσο συμβαίνουν στην ομάδα, αλλά και μία συνολική λειτουργία του συλλόγου που μοιάζει σαν να έχει στόχο να μοιράζει ασίστ για να τροφοδοτεί αυτήν την κατάσταση.

Είναι να σηκώνεις τα χέρια ψηλά, αλλά σε μία ομάδα που χρειάζεται χρόνο για να βελτιωθεί ο προπονητής της με τις ευλογίες της διοίκησης έδωσε άδεια 8 ημερών και ελευθερία για υπερατλαντικά ταξίδια σε εποχή πανδημίας. Η απόφαση έφερε άμεσα αντιδράσεις και το χειρότερο είναι πως έφερε και συνέπειες. Ο Μαουρίσιο έμεινε στην πατρίδα του, υπήρξαν 4 κρούσματα κορονοϊου και συνολικά η ομάδα αποδιοργανώθηκε, υποχρεώθηκε να αγωνιστεί με πειραματική σύνθεση και ήταν τελείως ανοργάνωτη στο παιχνίδι με τον Αστέρα το ίδιο θα συμβεί και αύριο στην Ριζούπολη.

ΚΟΜΒΙΚΕΣ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ 17 ΗΜΕΡΕΣ

Στην πράξη αποδείχτηκε πως υπήρξε μία προβληματική προετοιμασία για την επανέναρξη του πρωταθλήματος που μπορεί να βάλει σε κίνδυνο τον στόχο της τετράδας. Είναι περίεργο γιατί υπήρχε βαθμολογική απόσταση από τους ανταγωνιστές και οι πρώτες 17 ημέρες του νέου έτους είναι κομβικές ώστε να μην χαθεί το δικαίωμα να διεκδικήσει η ομάδα την 4η θέση στα playoffs.

Η νέα χρονιά ξεκινούσε με τρία εφικτά να κερδηθούν παιχνίδια μέσα σε μία εβδομάδα και στις 17 Ιανουαρίου πηγαίνει στην έδρα του άμεσου ανταγωνιστή για την 4η θέση, Άρη.

Με λίγα λόγια, σε αυτό το διάστημα ο Λάζλο Μπόλονι έπρεπε να έχει έτοιμη την ομάδα για να δώσει την μάχη της για τους φετινούς στόχους του Παναθηναϊκού.

ΟΦΕΙΛΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΤΟΙΜΗ ΣΟΒΑΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αποδείχτηκε στην πράξη πως δεν το έκανε. Ο τρόπος που διαχειρίστηκε το κενό των Χριστουγέννων δημιούργησε πρόβλημα. Αυτό που ενοχλεί, όμως, περισσότερο δεν είναι το αποτέλεσμα αλλά ο τρόπος που διαχειρίζεται ο προπονητής και ο σύλλογος μία απόφαση που σε επαγγελματικές ομάδες παίρνετε στρατηγικά μέσα από πλάνο. Παρότι αποδείχτηκε στην πράξη πως η επιλογή για 8ημέρη άδεια και το ελεύθερο για υπερατλαντικά ταξίδια δημιούργησε φανερό πρόβλημα, θα μπορούσα να κατανοήσω την απόφαση αν υπήρχε κάποιο σκεπτικό. Αν δηλαδή μετά τον ντόρο που υπήρξε και τις συνέπειες που αυτή έφερε αποφάσιζε ο Ρουμάνος τεχνικός ή ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας να εξηγήσει τους λόγους που την πήρε.

Θα μπορούσε για παράδειγμα να υποστηρίξει την απόφαση του, λέγοντας πως λόγω των συνθηκών οι ποδοσφαιριστές είναι πιεσμένοι, δεν ξεκουράστηκαν όσο θα έπρεπε το καλοκαίρι και θα δημιουργήσει μελλοντικό όφελος το γεγονός πως εκμεταλλεύτηκαν το κενό των Χριστουγέννων για να αδειάσουν τις μπαταρίες τους. Δεν έγινε κάτι τέτοιο και σε μία εύλογη ερώτηση συναδέλφου, ο Λάζλο Μπόλονι αντέδρασε με αγένεια χωρίς να δείχνει πως έχει συναίσθηση της σημασίας του ζητήματος που αναφέρεται.

Ο Ρουμάνος τεχνικός όμως όφειλε να έχει έτοιμη μία σοβαρή απάντηση γιατί μία δική του απόφαση αποδιοργάνωσε σημαντικά την ομάδα. Ο τρόπος που αντέδρασε ο Μπόλονι στην συγκεκριμένη ερώτηση που απασχολούσε δικαιολογημένα το ρεπορτάζ της ομάδας και ήταν η αιτία για την άθλια εικόνα της ομάδας στο γήπεδο απέδειξε πως όλα γίνονται στο πόδι.

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΠΕΙΩΝ

Αποφάσεις κομβικές για την εξέλιξη μίας ποδοσφαιρικής ομάδας, ενός συνόλου ανθρώπων, παίρνονται χωρίς να περνάνε μέσα από ένα μακροχρόνιο σχέδιο. Πολλές φορές μπορείς να κάνεις τα πλάνα σου να καταστρώνεις τα σχέδια σου και να αποδεικνύονται στην πράξη λανθασμένα στον Παναθηναϊκό όμως όλες οι αποφάσεις παίρνονται χωρίς να υπάρχει επίγνωση των συνεπειών.

Και σε αυτήν ακριβώς λογική έρχεται και η περίπτωση του Λακμέλ Ζε. Μιλάμε για τρέλα. Eίναι τόσα πολλά αυτά που δεν μπορούν να εξηγηθούν, που δεν μπορείς να βάλεις την κουβέντα εύκολα σε μία σειρά.

Ο Παναθηναϊκός, σε ένα διάστημα που αντιμετωπίζει πρόβλημα στα αποδυτήρια και προσπαθούσε να βάλει κανόνες στους ποδοσφαιριστές του ώστε να μην αντιδράνε κάθε φορά που θεωρούν πως αδικούνται από τις αποφάσεις του προπονητή τους, ενδιαφέρεται για έναν ποδοσφαιριστή που το μεγαλύτερο του πρόβλημα έχει να κάνει με τον χαρακτήρα του με την συνολική συμπεριφορά του.

ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΕΜMΟΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΚΜΕΛ ΖΕ

Το περίεργο είναι πως ο ίδιος ο προπονητής που αντιμετωπίζει αυτά τα προβλήματα λόγω και της φύσης του χαρακτήρα του αλλά και της αδυναμίας που έχει ο σύλλογος να αυτoπροστατευτεί είναι ο ίδιος που επιμένει για την συγκεκριμένη μεταγραφή.

Υπάρχει η αρχική σκέψη πως ο Λάζλο Μπόλονι έχει συνεργαστεί με τον Λακμέλ Ζε για δύο χρόνια τον γνωρίζει καλύτερα από όλους, είναι έμπειρος προπονητής ξέρει και τις αδυναμίες της ομάδας που έχει στα χέρια του και πιστεύει πως μπορεί να τον βοηθήσει.

Αντιλαμβάνομαι πως σε έναν σύλλογο που δεν έχει ένα οργανωμένο δικό του δίκτυο για να βρίσκει παίκτες και λειτουργεί όπως λειτουργούσαν οι σύλλογοι πριν από τριάντα χρόνια, είναι απόλυτα φυσικό να πειστεί ο ιδιοκτήτης της ομάδας από τα λόγια και την επιμονή του προπονητή. Δεν υπάρχει άλλωστε πιο πειστικό επιχείρημα από το να σου πει ο προπονητής έχω δουλέψει μαζί του δύο χρόνια ξέρω το πώς να διαχειρίζομαι τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή.

ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ

Όταν, όμως, φθάνουμε σε αυτό το σημείο και βλέπουμε μία συμπεριφορά ακραία θα πρέπει άμεσα να μπει ένα τέλος. Δεν μπορεί μία σοβαρή ομάδα να μπλέξει με αυτόν τον άνθρωπο μετά από όλο αυτό το σκηνικό και δεν γίνονται οι τρέλες ενός Καμερουνέζου στο Βέλγιο να εξακολουθούν να αφορούν τον Παναθηναϊκό.

Είναι υποχρέωση, πλέον, του συλλόγου να βάλει ένα τέλος σε αυτό το ανέκδοτο. Eίναι συνολικά υποχρέωση του συλλόγου να λειτουργεί βάση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου και οι αποφάσεις που παίρνονται να είναι βάση μίας στρατηγικής κάτω από σκέψη. Στον Παναθηναϊκό μοιάζει να γίνονται όλα στο πόδι τα πάντα ερασιτεχνικά. Είναι απογοητευτική η αδυναμία του συλλόγου να διαχειριστεί απλά πράγματα και στενάχωρη η πραγματικότητα που έχει δημιουργηθεί.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΣΤΕΝΑΧΩΡΕΙ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ

Ο Λάζλο Μπόλονι έχει πίσω του ένα βαρύ βιογραφικό ο Παναθηναϊκός, μετά από την εγκληματική επιλογή Πογιάτος, χρειαζόταν έναν έμπειρο άνθρωπο που ξέρει την δουλειά να τον βάλει σε τάξη όμως δεν γίνεται σε κανέναν προπονητή να αφήσεις την απόλυτη ελευθερία και δυστυχώς κάνει και ό ίδιος λάθη που είναι ανεπίτρεπτα για άνθρωπο που βρίσκεται τόσα χρόνια στον χώρο και έχει τις δικές του παραστάσεις.

Σε κάθε περίπτωση αν ενδιαφέρεται πραγματικά η διοίκηση θα πρέπει να βρει και τρόπους να προστατεύει και το δικό της κύρος και του συλλόγου από λάθη που κάνουν οι υπάλληλοι της. Δεν γίνεται να συνεχιστεί άλλο αυτό το μπάχαλο είναι μεγάλος σύλλογος ο Παναθηναϊκός και η καθημερινότητα του αφορά και στεναχωρεί πολύ κόσμο.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ