ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ βρήκε στον Κρμέντσικ τον αντι-Πρίγιοβιτς

Ο Μίκαελ Κρμέντσικ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ
Ο Μίκαελ Κρμέντσικ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ EUROKINISSI

Στο πρόσωπο του Μίκαελ Κρμέντσικ ο ΠΑΟΚ έχει βρει τον αντι-Πρίγιοβιτς που ζητούσε από την ημέρα που έφυγε ο Σέρβος φορ και το πλάνο είναι να τον κάνει δικό του το καλοκαίρι. Γράφει ο Τσάρλυ.

Ο ΠΑΟΚ κάνει μία προσπάθεια να ξεσκαρτάρει το ρόστερ και να γεμίσει με επιλογές ο Πάμπλο Γκαρσία στις θέσεις που η ομάδα πονάει. Η διαφορά με τον Ολυμπιακό μπορεί να μην έκλεισε, αλλά το μεταξύ τους ντέρμπι και η εικόνα του Δικεφάλου στα δύο τελευταία παιχνίδια έφερε ξανά χαμόγελα. Ο Ολυμπιακός έκανε τη δουλειά του στην Τούμπα και πήρε αυτό που ήθελε, όμως για τον ΠΑΟΚ ήταν σημαντικό πως στο δεύτερο μέρος ήταν ανώτερος.

Επίσης χαμόγελα έφερε το γεγονός πως ο Ουάρντα δείχνει πως μπορεί να προσφέρει σημαντική βοήθεια στη θέση του επιτελικού χαφ και φυσικά η εικόνα του Κρμέντσικ.

ΞΕΡΕΙ ΤΗ ΘΕΣΗ

Μετά από το κάζο με τον Τσόλακ ήταν πολύ σημαντικό να βγει η κίνηση με τον Τσέχο φορ. Από τα πρώτα 4 παιχνίδια που έχει αγωνιστεί στο πρωτάθλημα είναι φανερό πως πρόκειται για έναν επιθετικό που γνωρίζει τη θέση. Στον ΠΑΟΚ έψαχναν για έναν Πρίγιοβιτς, για έναν φορ που θα έχει την δυνατότητα να υποδεχτεί την μπάλα μέσα στην περιοχή και να μετατρέπει τις σέντρες, τις μεταβιβάσεις προς τον φορ σε μεγάλες ευκαιρίες.

Όπως έκανε στην Κρήτη, στη σέντρα του Ουάρντα στο 19ο λεπτό, όταν από πολύ δύσκολη θέση και χωρίς η μπάλα να έχει την κατάλληλη δύναμη και φορά ο Τσέχος έβαλε έτσι το σώμα του ώστε να δημιουργήσει από το πουθενά απειλή.

ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΚΑΘΑΡΟ ΦΟΡ ΓΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Αυτή η ικανότητα είναι που μπορεί να σου φέρει γκολ από το πουθενά, να φέρει νίκες σε παιχνίδια που δεν είσαι καλός και να προσφέρει ένα μόνιμο σημείο αναφορά στους συμπαίκτες του. Ο Ολυμπιακός που κάνει πρωταθλητισμό διαθέτει τον Ελ Αραμπί, ο οποίος στο φετινό πρωτάθλημα έχει πετύχει ήδη 14 τέρματα σκοράρει κάθε 83,1 λεπτά, έχει δώσει στην ομάδα του 13 πάσες που έχουν δημιουργήσει τελική προσπάθεια. Πρωταθλητισμό χωρίς έναν τέτοιο φορ σε ένα πρωτάθλημα όπως παίζεται το δικό μας δεν μπορείς να κάνεις.

Ο Σβιντέρσκι έχει πετύχει 7 τέρματα, σκοράρει κάθε 135,3 λεπτά και τα νούμερα του σίγουρα δεν είναι απογοητευτικά, σε κάποια σημεία υπερέχει του Ελ Αραμπί, όπως τις εύστοχές πάσες συνολικά και πάνω από την σέντρα, καθώς κι οι 3 ασίστ που έχει δώσει. Υπάρχει όμως μία μεγάλη διαφορά: δεν μπορεί να φέρει, να κρατήσει με την ίδια ευκολία την μπάλα μέσα στην περιοχή. Είναι περισσότερο φορ ενέργειας και έντασης. Θέλει να τρέχει το γήπεδο, να κουράζει τους αντίπαλους στόπερ, δεν είναι από τους επιθετικούς που θα βοηθήσουν την ομάδα να περάσει την μπάλα μέσα στην περιοχή και κυρίως να καταφέρει να κρατήσει την φάση ζεστή όταν αυτό συμβεί.

ΙΔΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΦΟΡ Ο ΣΒΙΝΤΕΡΣΚΙ

Αυτός είναι και ο λόγος που ο Πολωνός λειτουργεί καλύτερα, γίνεται πιο απειλητικός, πιο επικίνδυνος όταν μπαίνει σαν αλλαγή. Ερχόμενος φρέσκος από τον πάγκο μπορεί με τα πολλά του τρεξίματα και το νευρικό παίξιμο του να εκμεταλλευτεί την κούραση των αντίπαλων στόπερ και να βρίσκει με ευκολία το κενό στην αντίπαλη άμυνα και να παίρνει δεύτερες μπάλες από αποκρούσεις της αντίπαλης άμυνας μέσα στην περιοχή. Στον ίδιο είναι φυσικό να μην αρέσει αυτός ο ρόλος και να ψάχνεται να φύγει όμως για να κάνει ο ΠΑΟΚ πρωταθλητισμό χρειάζεται τον Σβιντέρσκι ως δεύτερο φορ.

ΜΕ ΚΡΜΕΝΤΣΙΚ ΘΑ ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΚΑΖΑΡ

Στο δικό μας ποδόσφαιρο συναντάς πολλές ομάδες που μένουν κλεισμένες μέσα στην περιοχή τους. Αν δεν μπορέσεις να βρεις τρόπο να τις ανοίξεις θα κινδυνέψεις να πάθεις ότι ο ΠΑΟΚ με την ΑΕΛ στο Αλκαζάρ και με τον Ατρόμητο στο πρώτο γύρο στην Τούμπα.

Μου έστειλαν πολλοί φίλοι του ΠΑΟΚ μετά το παιχνίδι στο Ηράκλειο μηνύματα στην λογική πως αν είχαμε τον Κρμέντσικ από την αρχή του πρωταθλήματος θα χτυπούσαμε το πρωτάθλημα. Η αλήθεια είναι πως ο φετινός ΠΑΟΚ είχε και έχει και άλλες αδυναμίες, όμως αν είχε στο Αλκαζάρ τον Κρμέντσικ δεν υπήρχε περίπτωση να μην είχε κερδίσει.

ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ

Το δείγμα είναι μικρό, αλλά οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ τρίβουν τα χέρια τους από την ευκολία που φθάνει ο Τσέχος επιθετικός σε τελικές και φυσικά από το δικαίωμα που προσφέρει στους συμπαίκτες του να του περνάνε την μπάλα μέσα στην περιοχή. Στο Ηράκλειο είχε 9 επαφές μπάλας μέσα στην αντίπαλη περιοχή στοιχείο που έκανε την διαφορά. Ο Κρμέντσικ ήδη σε 179 λεπτά συμμετοχής έχει πετύχει 2 τέρματα. Έναν τέτοιον επιθετικό έψαχναν από το καλοκαίρι τον βρήκαν και ασφαλώς θέλουν να τον κρατήσουν.

ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥ

Ο Τσέχος αποκτήθηκε ως δανεικός μέχρι το καλοκαίρι από την Μπριζ και βλέπουμε. Η Μπριζ τον αγόρασε τον Ιανουάριο του 2020 με 6.000.000 ευρώ και του έκανε συμβόλαιο μέχρι το 2023. Καταλαβαίνεται πως για να τον κάνει δικό του ο ΠΑΟΚ θα χρειαστεί να δώσει κάτι λιγότερο από αυτό το ποσό όμως θα πρέπει να κινηθεί κοντά σε αυτό το νούμερο. Μία ιδανική λύση θα ήταν να πουληθεί ο Σβιντέρσκι, να ψάξει η ομάδα για μία προσιτή λύση για δεύτερο επιθετικό και να δώσει τα χρήματα που ζητά η Μπριζ για τον Κρμέντσικ.

Υπάρχει το ενδιαφέρον από την Μπολόνια, όμως η κατάσταση δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα. Υπάρχουν δημοσιεύματα πως οι Ιταλοί δίνουν 6.000.000 ευρώ για τον Πολωνό. Καταλαβαίνετε πως μία τέτοια πρόταση ο ΠΑΟΚ θα την δεχτεί με μεγάλη ικανοποίηση.

Η δική μου πληροφόρηση λέει πως η αρχική πρόταση των Ιταλών ήταν για δανεισμό και οψιόν αγοράς το καλοκαίρι, κάτι που η πλευρά του ΠΑΟΚ δεν υπάρχει περίπτωση να το δεχτεί και περιμένει να επανέλθουν οι Ιταλοί.

Σε κάθε περίπτωση φαίνεται πως στο πρόσωπο του Κρμέντσικ ο ΠΑΟΚ έχει βρει τον αντι-Πρίγιοβιτς που ζητούσε από την ημέρα που έφυγε ο Σέρβος φορ και το πλάνο είναι να τον κάνει δικό του το καλοκαίρι.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ