ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τον γλυκαίνει ο Βιγιαφάνιες, αλλά θέλει πολλή δουλειά

Ο Λούκας Βιγιαφάνιες από το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Παναιτωλικό για τη 10η αγωνιστική της Super League
Ο Λούκας Βιγιαφάνιες στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό EUROKINISSI

Ο Τσάρλυ γράφει για τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Παναιτωλικού και στέκεται στο κάθετο παιχνίδι του Αλεξανδρόπουλου, τον Βιγιαφάνιες που έχει την ποιότητα να βοηθήσει το "τριφύλλι" και τον Αϊτόρ που έδειξε κάποια στοιχεία.

Ήταν σημαντικό για τον Παναθηναϊκό, να κερδίσει τον Παναιτωλικό, με μία εμφάνιση που να δείχνει πως υπάρχει συνέχεια από το καλό δεύτερο ημίχρονο που πραγματοποίησε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ ΠΡΕΣΙΝΓΚ

Υπήρξαν στοιχεία, που δημιουργούν συνθήκες ελπίδας πως θα υπάρξει βελτίωση στην συνέχεια, αλλά και μία άρνηση από τους ποδοσφαιριστές του, να ανεβάσουν την ένταση που αγωνίζονται.

Δεν ξέρω, αν αυτή η απροθυμία τους, να πιέσουν να ανεβάσουν την ένταση, έχει να κάνει με ανασφάλεια που έχουν δημιουργήσει τα αρνητικά αποτελέσματα, με έλλειψη δυνάμεων ή με απόφαση προπονητή. Σου άφηνε πάντως μία εκνευριστική αίσθηση πως δεν προσπαθούν, όσο χρειάζεται, για να αναδείξουν τις αμυντικές αδυναμίες του αντιπάλου και να βρουν οι ίδιοι αγωνιστικό ρυθμό, μέσα στο παιχνίδι.

Υπήρξαν σημαντικά διαστήματα που άφηναν την πρώτη γραμμή άμυνας του Παναιτωλικού να έχει την μπάλα, ήταν μπροστά τους και επέλεγαν να τους κοιτούν σε απόσταση ασφαλείας, δίχως να προσπαθούν, να πιέσουν για να κερδίσουν την κατοχή, παρότι ήταν ξεκάθαρο πως οι αμυντικοί του Δέλλα ένιωθαν ανασφάλεια.

ΜΑΚΕΝΤΑ-ΚΑΡΛΙΤΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΞΑΝΑ

Το σίγουρο είναι πως κέρδισε πολύ πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό 2-1, την πιο αδύναμη αυτήν την εποχή, ομάδα του πρωταθλήματος.

Ο Λάζλο Μπόλονι κράτησε για ακόμα μία φορά στην βασική ενδεκάδα το δίδυμο Μακέντα-Καρλίτος, ο Ιταλός σκόραρε, ο Ισπανός είχε ένα καλό διάστημα στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, μεταξύ τους όμως δεν μπόρεσαν για ακόμα μία φορά να συνεργαστούν.

Η πρώτη εμφάνιση στην βασική ενδεκάδα του Βιγιαφάνιες σε συνδυασμό με την καλή παρουσία των Αϊτόρ, Αλεξανδρόπουλου, δίνει στον Μπόλονι το δικαίωμα και δημιουργεί την προσδοκία, πως μέσα από ένα καθαρό 4-2-3-1 θα υπάρξει βελτίωση στο δημιουργικό κομμάτι.

ΣΠΑΝΙΟ ΑΕΡΙΝΟ ΚΑΘΕΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Ο 19 ετών Αλεξανδρόπουλος, παίζει με μία απίστευτη ηρεμία για την ηλικία του και διαθέτει σπάνια προσόντα. Ένα κάθετο αέρινο παιχνίδι, που μόνο μεγάλοι ποδοσφαιριστές το έχουν στο ρεπερτόριο τους και θα πρέπει ο σύλλογος να ασχοληθεί σοβαρά μαζί του, γιατί πρόκειται για ένα σπουδαίο περιουσιακό στοιχείο και για έναν ποδοσφαιριστή, που όσο αποκτά εμπειρία και βελτιώνεται θα μπορεί να ανεβάζει και το επίπεδο ανταγωνιστικότητας της ομάδας του.

ΤΟΝ ΓΛΥΚΑΙΝΕΙ Ο ΒΙΓΙΑΦΑΝΕΣ

Με βάση όσα έχουμε δει την φετινή σεζόν, είναι θετικό που κατάφερε ο Παναθηναϊκός, να κερδίσει εύκολα αντιμετωπίζοντας χαλαρά το παιχνίδι.

Η παρουσία πάντως του Βιγιαφάνιες στην αρχική ενδεκάδα, δημιουργούσε ένα σίγουρο κράτημα μπάλας ανάμεσα στις γραμμές του αντιπάλου και την δυνατότητα να αναπτυχθεί με μικρές πάσες ο Παναθηναϊκός, που δεν μπορεί να την προσφέρει κανένας άλλος ποδοσφαιριστής στο ρόστερ.

Του γλυκαίνει το παιχνίδι ο Βιγιαφάνιες κέρδισε σε ποιότητα η ομάδα του Μπόλονι με την παρουσία του Αργεντινού και από το ανέβασμα του Αϊτόρ.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΤΟΥ Ο ΑΪΤΟΡ

Ο Ισπανός εξτρέμ, ήρθε σαν μία από τις πιο σημαντικές κινήσεις του Τσάβι Ρόκα, όμως δεν έχει προσφέρει το παραμικρό. Είχε πίσω του, δύο εξαιρετικές χρονιές στην Τβέντε, όμως στον Παναθηναϊκό ήρθε παρατημένος. Είχε μείνει εκτός αγώνων για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, είχε βάλει παραπάνω κιλά, το σώμα του είχε λίπος και το γεγονός αυτό, έπαιζε πολύ σημαντικό ρόλο στην αγωνιστική του εικόνα.

Πριν από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, είχα γράψει, πως έχω την πληροφόρηση, πως είχε χάσει βάρος και στα εργομετρικά που ζήτησε ο Μπόλονι, είχε εντυπωσιακή βελτίωση. Η εικόνα του ήταν φανερά αλλαγμένη, είχε φύγει και το στομάχι και το μικρό προγούλι. Το γεγονός πως ο Αϊτόρ, ήταν φανερά αδυνατισμένος, είχε σημαντική επίδραση στα τρεξίματα του, στην διάρκεια που είχε στο παιχνίδι και στον τρόπο που αξιοποιούσε τον χώρο. Ήταν ο άτυχος της ημέρας, καθώς έπαιξε σημαντικό ρόλο, σε τρία τέρματα που δεν μέτρησαν οριακά.

Στο δέκατο λεπτό, έκανε μία κίνηση στον χώρο από μεγάλη πάσα του Βιγιαφάνιες, τσίμπησε την μπάλα, αλλά ξεκίνησε την προσπάθεια του, ελάχιστα πιο μπροστά από τον τελευταίο αμυντικό. Στην συνέχεια, του ακυρώθηκε και δεύτερο τέρμα, για χέρι του Βιγιαφάνιες και δεν του μετρήθηκε και μία ασίστ στον Μαουρίσιο, καθώς ήταν ξανά λίγο πιο μπροστά από την αντίπαλη άμυνα.

Έμεινε μόνο με τον τρόπο που ξεκίνησε το πρώτο τέρμα, του Παναθηναϊκού, όταν κινήθηκε προς τα μέσα, άνοιξε χώρο για τον Σάντσες, που έκανε το overlap και πέρασε μία πάσα μισό γκολ στον Μακέντα.

Μπορεί να μην κατέγραψε τελικά κάποιο τέρμα, η ασίστ ο Ισπανός εξτρέμ, αλλά για πρώτη φορά φέτος, έδειξε κάποια στοιχεία από τις ικανότητες του.

Για πρώτη φορά, είδαμε το πέταγμα που διαθέτει στον χώρο, την ικανότητα που έχει, να λειτουργήσει σε συνθήκες γρήγορης επιθετικής μετάβασης πιο εσωτερικά και να μετατρέπεται σε δεύτερο επιθετικό και την ικανότητα να προσφέρει παιχνίδι και με πλάτος από την πλευρά του, αλλά και πατήματα στην αντίπαλη περιοχή.

Δεν λέω πως έβγαλε μάτια, όμως πως για πρώτη φορά, έδειξε κάποια από τα στοιχεία, που είχε παρουσιάσει τα δύο προηγούμενα χρόνια στην Τβέντε και οδήγησαν τον Παναθηναϊκό, στο να τον αποκτήσει.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΠΙΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ

Δεν ξέρω, αν έχει σκοπό να το πάει μέχρι τέρμα ο Μπόλονι, με το δίδυμο που δεν μπορεί να συνεργαστεί με τίποτα μεταξύ του ή στο να κρατήσει το 4-4-2 τον οδήγησε η χαμηλή δυναμική του αντιπάλου, που πράγματι έδινε με μεγάλη ευκολία το δικαίωμα στην ομάδα του, να πατήσει την αντίπαλη περιοχή.

Η καλή πάντως εικόνα που έδειξαν οι Αϊτόρ, Αλεξανδρόπουλος, σε συνδυασμό με το γεγονός πως ο Βιγιαφάνιες είναι απόλυτα υγιής, δημιουργούν επιλογές για ορθόδοξα σχήματα.

Ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του ντέρμπι με την ΑΕΚ και θα μπορούσε να αρχίσει να ετοιμάζει είτε ένα 4-2-3-1 με τον Βιγιαφάνιες δεκάρι και δύο καθαρούς εξτρέμ στα άκρα, είτε ένα πιο συντηρητικό 4-3-3 με τους Κουρμπέλη, Μαουρίσιο, Αλεξανδρόπουλο τριάδα στον άξονα, τον Βιγιαφάνιες στην μία πλευρά και ένα εκ των Αϊτόρ, Χατζηγιοβάνη στην άλλη.

Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν οι δυνατότητες, για να χτιστεί πιο ορθολογικά η ομάδα και να παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο. Πιστεύω πως και ο κόσμος του Παναθηναϊκό έχει απαιτήσεις από τον έμπειρο τεχνικό και περιμένει, να φέρει στην ομάδα μία πιο σύγχρονη πιο δημιουργική, πιο ορθόδοξη ποδοσφαιρική πρόταση.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ