EUROLEAGUE

Ευρωλίγκα γεμάτη... νάρκες

EUROLEAGUE / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LADO KLODIAN / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LADO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

O Παντελής Διαμαντόπουλος προειδοποιεί Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και τους φιλάθλους τους, για τα... έκτακτα μέτρα και τις παγίδες που τους περιμένουν σε λίγες εβδομάδες.

Ο κορονοϊός μπήκε στη ζωή μας και πλέον το ερώτημα που έχει γεννηθεί είναι πώς θα τον ξεφορτωθούμε. Η πανδημία αποτελεί μόνιμη απειλή και όπως έχετε καταλάβει από τα έκτακτα μέτρα που λαμβάνονται, ο φόβος αυξάνεται απειλώντας κάθε είδος γαλήνης και ηρεμίας.

Τι δουλειά έχει αυτό με τον αθλητισμό; Μεγάλη. Ήδη τα πάντα διαφοροποιήθηκαν. Και μόνο που οι πόρτες των γηπέδων είναι κλειστές, μιλάμε για δεδομένα που αλλάζουν τις καταστάσεις. Τόσο αγωνιστικές όσο και εξωαγωνιστικές. Από αυτό το κάδρο δεν μένει έξω η Ευρωλίγκα.

Και στέκομαι περισσότερο σε αυτή για έναν απλό λόγο. Η χώρα μας εκπροσωπείται από δυο ομάδες που έχουν μάθει να τα πηγαίνουν καλά. Έχουν κατακτήσει τίτλους και αντιμετωπίζονται με απόλυτο σεβασμό στο εξωτερικό. Τόσο για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, όσο και για τους άλλους, το έδαφος δε θα είναι στρωμένο με ροδοπέταλα. Μιλάμε για... νάρκες παντού.

Μιλάμε για καταστάσεις περίεργες, για πράγματα τα οποία κάποτε δε περνούσαν καν από το μυαλό ή τη σκέψη μας. Και πιστέψτε με δεν είναι όλα μόνο εκτός γηπέδου. Υπάρχουν...νάρκες που θα σχετίζονται και με το παικτικό σκέλος. Ιδού οι πιο επικίνδυνες:

  • Τα ταμεία θα έχουν μια έξτρα πληγή. Και αυτή έχει να κάνει με τα εισιτήρια. Πολύς κόσμος που του άνοιξε η όρεξη στις μεταγραφές, ρωτάει για τα διαρκείας. Ειδικά οι φίλοι των ομάδων μας, που έχουν μόνιμη θέση σε ΣΕΦ και ΟΑΚΑ ζουν με την περιέργεια και την αγωνία. Πώς θα βάλεις ξαφνικά έναν άνθρωπο στον καναπέ του, όταν για χρόνια ήταν πάντα εκεί, δίπλα στην ομάδα του; Απάντηση για την ώρα δεν υπάρχει. Όταν σε βάζουν να φοράς μάσκα παντού, είναι και δύσκολο να σου πουν ξαφνικά ότι θα πας να καθίσεις στην κερκίδα. Οι πρώτες σκέψεις των ομάδων; Να περιμένουν το άνοιγμα των θυρών, ώστε να βγάλουν ειδικά πακετάκια αγώνων. Είναι κάτι που 'χει ξαναγίνει, οπότε οι «αιώνιοι» είναι προπονημένοι.
  • Η Ευρωλίγκα πάντα καθυστερεί. Γενικά. Σε μαζώξεις, σε ανακοινώσεις, στα πάντα. Αυτό δημιουργεί εκνευρισμό. Οι παράγοντες των περισσότερων ομάδων, είτε κάνουν δηλώσεις, είτε βγάζουν ανακοινώσεις. Θα πρέπει στην Ελλάδα να μείνουν ήρεμοι, δεν είναι και το ευκολότερο, είναι ένα θέμα που απασχολεί, άσχετα αν δεν πολυενδιαφέρει τον κόσμο.
  • Οι φίλαθλοι νοιάζονται πιο πολύ για το γήπεδο. Πάμε και σε αυτό λοιπόν, για να σας... προετοιμάσω και λίγο. Μη σας φανεί παράξενο αν η Ευρωλίγκα γίνει... Μπουντεσλίγκα. Τι εννοώ; Το γερμανικό πρωτάθλημα ποδόσφαιρου ήταν το πρώτο που άρχισε μετά την γενική καραντίνα. Και έγινε του... τρελού το πανηγύρι στα αποτελέσματα. Διπλά και άγιος ο Θεός. Αουτσάιντερ έριχναν τεσσάρες και φαβορί έβλεπαν τα... ραδίκια ανάποδα. Φανταστείτε λοιπόν τι μπορεί να συμβεί σε ένα άθλημα της «μιας βραδιάς», όπως είναι το μπάσκετ. Οι έδρες σβήνουν και αν κάποιος παίκτης έχει... γενέθλια και γιορτή μαζί, μπορεί να ορίζει την έκβαση του ματς. Μιλάμε και για σπορ, που παίζουν πέντε άτομα, συνεπώς δε θέλει και πολύ να εμφανιστεί ένα... φάντασμα που υπό άλλες συνθήκες θα 'ταν λιπόθυμος και να γίνει... Λεμπρόν μιας νύχτας!

  • Μπορεί λοιπόν, μια ομάδα που δε σου «γεμίζει το μάτι» να είναι στην βραδιά της. Πλέον οι πιθανότητες της νίκης αυξάνονται. Όπως και θα μειωθούν, όταν δεν είναι τόσο καλή και έχει χάσει την έξτρα βοήθεια της έδρας, απέναντι σε κάποιον δυνατό. Με δυο λόγια, κανένα μα κανένα αποτέλεσμα δε θα πρέπει να σας κάνει εντύπωση στην περίεργη όπως θα ξεκινήσει Ευρωλίγκα. Εκτός πια κι αν μέχρι τότε έχει επανέλθει πλήρως η κανονικότητα. Το πιστεύετε;

  • Θυμηθείτε στην τελική και τι έγινε μετά καραντίνας στο φινάλε του ισπανικού πρωταθλήματος. Αν δεν είχε εμφανιστεί κορονοϊός και οι ισπανοί έπαιζαν κανονικά τα πλέι- οφ, η Μπασκόνια ποτέ δε θα έπαιρνε το πρωτάθλημα. Από τη στιγμή που η διοργάνωση πήγε αναγκαστικά στο «ένα βράδυ» έγινε το έλα να δεις.

  • Άλλο θέμα που επηρεάζει απίστευτα το αγωνιστικό κομμάτι, έχει να κάνει με τις μετακινήσεις. Υπάρχουν ομάδες που έχουν δικά τους αεροπλάνα. Άλλες που μετακινούνται μόνιμα με πτήσεις τσάρτερ. Θα 'χουν 100% ευκολότερο τρόπο ζωής. Οι ελληνικές ομάδες που πάνε με την...γραμμή, θα μπουν στην διαδικασία των διαρκών ελέγχων, της μάσκας μέσα στα αεροπλάνα (αφού δεν θα είναι μόνοι τους να κάνουν ό,τι θέλουν), της ατελείωτης θερμομέτρησης, της αναμονής, σπασίματος νευρών μπλα μπλα μπλα.

  • Με τους Αμερικανούς τι γίνεται; Και τι θα γίνεται σε πιθανές αλλαγες παικτών; Τα σύνορα ακόμη κλειστά. Όταν εμφανιστούν τι θα ισχύσει;

  • Άλλο ένα θέμα- παγίδα, είναι η Μακάμπι. Η πρωταθλήτρια Ισραήλ άθελά της είναι από μόνη της ένα πρόβλημα. Η νομοθεσία της χώρας, επιβάλλει όποιος μπαίνει σε αυτή να μένει 15 μέρες. Οπότε ξεχάστε το... Θα πάει εκτός χώρας να παίζει; Δηλαδή θα δώσει όλα τα ματς μακριά από το Τελ Αβίβ, αφού ήδη ακούστηκε η περίπτωση της Σλοβενίας. Ήδη έχει ακουστεί και άλλο ένα τρελό σενάριο. Να παίξει η Μακάμπι όλο τον πρώτο γύρο εκτός έδρας και μετά τον δεύτερο εντός. Πρώτον, είναι λίγο (ως πολύ) τρελό αυτό. Δεύτερον, ποιος πέφτει στη φωτιά, ότι θα 'χει τελειώσει ο κίνδυνος της πανδημίας τότε; Σε μια περίοδο λοιπόν, που όλοι ετοιμάζονται, κάνουν κινήσεις, ενισχύονται με πίστη και πάθος (πιο τρανό παράδειγμα το Μιλάνο που θρήνησε τόσες απώλειες και η Αρμάνι σάρωσε στις μεταγραφές), το έδαφος όχι απλά δεν είναι καλό, επαναλαμβάνω έχει γεμίσει νάρκες που μπορούν να σκάσουν και να σβήσουν στόχους και όνειρα. Για αυτό και στην επόμενη Ευρωλίγκα θα επιβιώσουν οι πιο ψύχραιμοι, προσεκτικοί και σίγουρα τύχεροι...

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ