ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η Λαμία και η... Μπέρνλι

Ο Εμβιλά με τη φανέλα του Ολυμπιακού
Ο Εμβιλά με τη φανέλα του Ολυμπιακού EUROKINISSI

Τα κανόνια που μπούκωσαν, ο Ολυμπιακός που έκανε προπόνηση και ο Παντελής Διαμαντόπουλος σας προετοιμάζει για την Πέμπτη και τον αγώνα με την Άρσεναλ για το Europa League.

Θα μπορούσε και να μη γραφτεί κάτι για το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Λαμία. Οι λόγοι πολλοί. Διαφορά δυναμικότητας. Διαφορά βαθμολογική. Διαφορά φιλοσοφίας. Διαφορά στόχων. Όλο διαφορές. Οπότε βλέπεις ότι το ματς ήρθε 3- 0 και πας για ύπνο.

Αφήστε δε, που ο τρόπος με τον οποίο το έκανε ο Ολυμπιακός τόσο απλό και εύκολο, απαγορεύει και δια ροπάλου οποιαδήποτε βαθυστόχαστη τεχνική ανάλυση. Μπήκαν στο ματς οι νταμπλούχοι και με ιδανικό τρόπο, ξέβγαλαν τον μπουγάδα. Τρία γκολ μπαμ - μπαμ και καλό σας απόγευμα.

Το είπαν στον εαυτούς τους, το είπαν και στους αντιπάλους. Πάλι καλά που δεν είχε κόσμο το γήπεδο. Είναι τα ματς που λες "θα χορτάσουμε γκολ", αλλά μετά σιχτιρίζεις. Αν και πολλές φορές οι φίλαθλοι ωθούν τον παίκτη να δώσει το κάτι παραπάνω. "Κρύο" δεύτερο ημίχρονο, όπως το είπε ο Μαρτίνς. Όπως και να ‘χει τα γκολ των Μπρούμα, Φορτούνη και Ελ Αραμπί έγραψαν την ιστορία του παιχνιδιού.

Το πιο σοβαρό ζήτημα που παρουσιάστηκε ήταν η αναγκαστική αλλαγή του Μπα, ελπίζω να αποδειχθεί πραγματικά προληπτική και να μην χάσει η ομάδα άλλο ένα κεντρικό αμυντικό και μάλιστα τον πιο γρήγορο και φρέσκο απ’ όλους.

Ο Πορτογάλος τεχνικός μίλησε για έναν προετοιμασμένο Ολυμπιακό, που είναι καλά ενόψει της Πέμπτης. Οι ποδοσφαιριστές του άρχισαν να σκέφτονται από νωρίς την Άρσεναλ και το έδειξαν με την εικόνα τους στο δεύτερο 45λεπτο.

Ναι, είναι μια ξεχωριστή αναμέτρηση. Και οι δυο. Και στο Καραϊσκάκη και στο Emirates. Για να 'μαστε όλοι προετοιμασμένοι για αυτά τα δυο 90λεπτα, να συμφωνήσουμε πως οι Άγγλοι τον τελευταίο καιρό έχουν ανεβάσει τις επιδόσεις τους. Μετά από έναν τραγικό πρώτο γύρο όπου το κεφάλι του Αρτέτα ήταν σχεδόν ξεριζωμένο από τους ώμους, παίζουν καλύτερα, έσωσαν τον προπονητή τους και έχουν ξεκάθαρο στόχο να πάρουν το Europa League ώστε να ξαναβγούν στο Champions League.

Αυτό είναι και κακό στην περίπτωση του Ολυμπιακού, συν το ότι έπεσε και πάλι με την ομάδα που απέκλεισε πριν έναν χρόνο. Όπως και να γίνει οι Λονδρέζοι δε έχουν ξεχάσει και γνωρίζουν ότι θα ‘ναι μεγάλος ο λεκές που θα τους σημαδέψει με δυο αποκλεισμούς σε καπάκι διοργάνωση από την ίδια ομάδα. Μια ελληνική ομάδα! Παίζει κι αυτό τον ρόλο του, όσο κι αν ο Ολυμπιακός δεν έχει καμία σχέση με τους υπόλοιπους στον εντεύθεν των συνόρων χώρο.

Μια διαφορά επίσης, τεράστια, έχει να κάνει με την αντίσταση που συναντούν οι δυο μονομάχοι.

Ο Ολυμπιακός έκανε μια προπόνηση κόντρα στην Λαμία. Οι κανονιέρηδες αντιθέτως, μπούκωσαν στη Μπέρνλι. Μπήκαν και αυτοί καλά, βρήκαν το γκολ του Ομπαμεγιάνγκ, ισοφαρίστηκαν από μια γκάφα, αλλά δεν βρήκαν δρόμο κατάκτησης των τριών βαθμών.

Θα έρθουν στην Ελλάδα (και σε ένα γήπεδο που γουστάρουν να παίζουν) αρκετά σφιχτοί και μαζεμένοι. Αρκετά στην τσίτα και ξέροντας αυτή τη φορά, πως όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι δυνατοί και στο Λονδίνο. Γιατί το γράφω; Μα πέρυσι κέρδισαν 0-1 στον Πειραιά και έπαθαν… εγκεφαλικό στο σπίτι τους.

Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που ξέρει πάρα πολύ καλά να αντιμετωπίζει τέτοια παιχνίδια. Όμως είμαι σίγουρος ότι την Πέμπτη, οι Άγγλοι θα μπουν στο Καραϊσκάκη για να δείξουν ότι δεν θα συζητήσουν και πολλά σε αυτό το ζευγάρι.

Για να δούμε θα υπάρξει ξανά μια δυσάρεστη έκπληξη για αυτούς; Εξάλλου οι ερυθρόλευκοι αν έχουν αποδείξει κάτι την τελευταία διετία σε όλες τις διοργανώσεις, αυτό είναι, πως πάντα την τελευταία στιγμή, ακόμη και όταν δείχνουν ξεγραμμένοι βρίσκουν το μαγικό φίλτρο και κάνουν τη δουλειά…

ΥΓ. Πέρυσι τέτοιο καιρό ο Ανδρούτσος το πάλευε στον Ατρόμητο με άγνωστο το μέλλον του. Έναν χρόνο μετά, πέρασε και το περιβραχιόνιο του Ολυμπιακού στο μπράτσο του. Μέρες από αυτές που δε ξεχνιούνται…

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ EUROPA LEAGUE STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ