ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Υπομονή, άλλο ένα...

Ο Βασίλης Σπανούλης σε timeout του αγώνα Ρεάλ Μαδρίτης - Ολυμπιακός (2/4/2021)
Ο Βασίλης Σπανούλης σε timeout του αγώνα Ρεάλ Μαδρίτης - Ολυμπιακός (2/4/2021) EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός έχασε ήρεμα στη Μαδρίτη και ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει για το μαρτύριο που πλησιάζει στο τέλος.

Εδώ και καιρό η EuroLeague είχε καταντήσει για τον Ολυμπιακό ένα διδακτικό ταξίδι. Ε αυτό το ταξίδι φτάνει στο τέλος. Άλλα 40 λεπτά και μάλιστα με αντίπαλο που υπέφερε πιο νωρίς από τους Πειραιώτες (Χίμκι). Στην συνέχεια θα παρακολουθήσουμε τις εξελίξεις, που θα πρέπει να είναι και άμεσες, αλλά και όσο γίνεται πιο πειστικές και… Ολυμπιακές για ένα καλύτερο και φωτεινό μέλλον.

Το ταξίδι στην Ισπανία, είχε συγκομιδή μια νίκη και μια ήττα. Η ήττα από την "Βασίλισσα" σε ματς - σεμνή τελετή. Που δε μπορείς να πεις και πάρα πολλά, αφού τα απλά που έπρεπε να κάνουν οι γηπεδούχοι, τα έπραξαν. Εξάλλου, για να γράψω και το πιο ουσιαστικό απ’ όλα, είχε φροντίσει ο ίδιος ο Ολυμπιακός να ξυπνήσει την αντίπαλό του, με αυτά που έκανε στην Βαλένθια, κάμποσες ώρες πριν. Οι Βαλενθιάνοι ήθελαν το ματς, έπαθαν ζημιά.

Η Ρεάλ ήθελε το ματς και ήξερε τι μπορεί να πάθει. Μπήκε λοιπόν και προσεκτική και σφιχτή. Συσπειρώθηκε και ακόμη περισσότερο λόγω της απουσίας του προπονητή της. Δε μπορούσε να γίνει ανταγωνιστικός ο Ολυμπιακός και δεν έγινε. Τόσο απλά… Είχε θέματα να λύσει η ομάδα από την ανάπαυλα κιόλας. Το φόβητρο Ταβάρες ήταν κλασικά η βασική αιτία που οι "ερυθρόλευκοι" δεν πλησίαζαν το μαδριλένικο καλάθι. Και πόσα σουτ θα κάνεις; Μεταξύ μας βέβαια, το λάθος το έκαναν και στο ΣΕΦ οι παίκτες του Μπαρτζώκα, αδυνατώντας να παίξουν είτε ένα έξυπνο πικ εν ρολ, είτε να πάνε στα ίσια και να σουτάρουν στα πέντε μέτρα.

Ας τα έχαναν δε πειράζει. Η Ρεάλ δεν είναι ισχυρή φέτος και το ξέρουν όλοι. Πήγε σε ένα μέτριο για την ίδια πρώτο μέρος, αλλά δεν είναι η ομάδα που μπορεί να σε τρομάξει. Δεν υπάρχει Καμπάτσο, δεν υπάρχει Γιούλ. Ο γερό Ρέγες επέστρεψε σε αυτό το ματς, μετά από τραυματισμό, ενώ Ρούντι με τον Κάρολ, τον Τέιλορ και τον Κοζέρ ηγούνται του νεανικού συνόλου. Όσο και να φωνάζει ο Λάσο (που σε αυτό το ματς δεν ήταν και στον πάγκο) δεν είναι για μεγάλα πράγματα.

Όμως τον Ολυμπιακό που βάζει σε ένα ημίχρονο 26 πόντους επειδή φοβάται, ε, μπορεί να τον κερδίσει. Δίσταζαν στα πάντα οι Πειραιώτες και δεν είχαν καν την κεκτημένη ταχύτητα από το διπλό στην Βαλένθια. Το σύνολο που έπαιξε μπασκετάρα για 30 λεπτά, στην νοτιοανατολική Ισπανία, πήγε πιο βόρεια στην πρωτεύουσα και επέστρεψε στις άσχημες βραδιές. Και όταν σε ένα ημίχρονο δε πλησιάζει και έχεις και 1/8 τρίποντα, ε τι ψάχνεις να βρεις.

Ο Πρίντεζης ήταν ο μοναδικός που συνέχιζε στους ρυθμούς του, αλλά μόνος δε φτάνει. Ο Μπαρτζώκας δοκίμασε το φάρμα Πρίντεζη - Βεζένκοβ - Ζαν Σαρλ μαζί. Όλα τα 4αρια στην… πίστα. Οι Καστιλιάνοι έκαναν κάποια στιγμή ένα σερί 17-0 και έδειξαν να εξαφανίζονται. Όμως ούτε σταθερότητα μπορούν να έχουν, ούτε εικόνα των προηγούμενων χρόνων. Είπαμε, μοιάζουν με τον Ολυμπιακό σε θέμα "κάτω βόλτας", απλά αυτοί φαίνεται πως έστω και δύσκολα στην οχτάδα θα μπουν. Από την άλλη η ελληνική ομάδα δε την εγκατέλειψε την προσπάθεια και αυτό πάει στα υπέρ της.

Όμως κάτι τέτοια συνήθως γράφαμε για την Ζαλγκίρις, την Μάλαγα, τη Βιλερμπάν. Τέτοιες ομάδες… Τώρα ο φετινός Ολυμπιακός έχει πάρει τη θέση τους, σε συμπεριφορά και βαθμολογία. Το ματσάκι εξελίχθηκε σε σεμνή τελετή. Απλά στην τελευταία περίοδο ομολογουμένως η ομάδα έπαιξε όμορφο μπάσκετ. Και ήταν ο Σπανούλης η αφορμή για να γίνει αυτό, ανοίγοντας σωστά το γήπεδο, μοιράζοντας έξυπνα τη μπάλα και εκμεταλλευόμενος κυρίως την διαφορά παραστάσεων και εμπειριών με όλους αυτούς που προσπάθησαν να του περιορίσουν τη δράση.

Όσο νεότερος και να ‘σαι, όσο και να το λέει η καρδούλα σου, αν απέναντί σου είναι ο Σπανούλης και έχει όρεξη, δεν είναι εύκολο να του περιορίσεις την δράση. Ο Ολυμπιακός έβαλε 63 πόντους. Όταν έφτασε στα 2/16 τρίποντα, ακολούθησε ένα 5/6, αλλά ήταν πάρα πολύ αργά. Όταν μπήκαν, η Ρεάλ είχε ήδη κερδίσει. Ένα ματς απέμεινε για την ομάδα, εντός έδρας με την Χίμκι. Θα τελειώσει το μαρτύριο και θα δούμε τι μέλει γενέσθαι…

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ