ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Αναστό, Αλέκος, Χασάν

Ο Χασάν πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα
Ο Χασάν πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα EUROKINISSI

Ο ΠΑΣ είναι εξαιρετική ομάδα, αλλά ο Ολυμπιακός πάντα είχε παίκτες να βάλουν το δύσκολο γκολ και να πάνε σε τελικούς. Γράφει ο Παντελής Διαμαντόπουλος

Τι μένει για τον Ολυμπιακό σε αυτή τη σεζόν; Να συνεχίσει να παίζει τη μπάλα του, να φτάσει σε μια όμορφη φιέστα πρωταθλήματος (μακάρι να μπορούσε να 'χε και κόσμο), αλλά και να κατακτήσει άλλο ένα νταμπλ! Για να γίνει αυτό, ο προτελευταίος σταθμός του είναι οι ημιτελικοί με τον ΠΑΣ.

Στους Ζωσιμάδες με τον χάλια αγωνιστικό χώρο, οι "ερυθρόλευκοι" μπήκαν με κολόνα τον Χασάν (που "μίλησε" όταν έπρεπε) και στόχο γύρω του να αλωνίζουν ο Φορτούνης με τον Μπρούμα. Αυτό ήταν το σχέδιο στην διάταξη του 3-4-3 που δεν εμφάνισε πρώτη φορά ο Μαρτίνς. Κι αν η ΑΕΚ υπέφερε από αυτό, οι γιαννιώτες ήταν πιο διαβασμένοι και με σύμμαχο το... χωράφι.

Σε αυτό το σημείο να ξεκαθαρίσω βέβαια πως ο συγκεκριμένος αγωνιστικός χώρος αποτελεί μειονέκτημα και για το συγκρότημα του Γιαννίκη, που έχει μπόλικη ποιότητα. Ωστόσο, βαρεθήκαμε να βλέπουμε τους Πειραιώτες να γλιστράνε ειδικά στο 45λεπτο και στις προσπάθειες τους να φτιάξουν κάτι καλό. Αντιθέτως μάλιστα ήρθε το 1-0 με το πέναλτι (αμφιβάλω αν ήταν σε μια πολύ παράξενη φάση) του Εραμούσπε, για να φέρει έξτρα προβληματισμό στο κόκκινο στρατόπεδο.

Ο Μαρτίνς απάντησε με δυο αλλαγές. Αναγκαστική αλλαγή στα στόπερ και Ανδρούτσος αντί Λαλά. Το πρόβλημα του Ολυμπιακού ήταν η κίνηση στα χαφ. Μακριά από την εικόνα ομάδας που μπορεί να απειλήσει σε διάρκεια.

Ναι, είναι ένα συγκροτημένο σύνολο ο ΠΑΣ, αλλά ο Ολυμπιακός δεν είναι ομάδα της πλάκας και δε γίνεται να ψάχνει μόνο από στημένες μπάλες την σωστή κατάληξη της φάσης. Τα Γιάννενα με τις γραμμές "δεμένες" καλά, με τα μέτρα σε σωστή βάση και με μηδενική διάθεση για ταμπούρι. Και αυτό από την αρχή, αλλά και μετά το 1-0.

Ο Ολυμπιακός κατέβηκε με παίκτες να παίξουν την πλευρά και δε μπορούσαν. Ο Λαλά "λίγος" σε αυτό το ματς, σωστά βγήκε. Ο Ρέαμπτσουκ ακόμη χειρότερος. Αυτό το παιδί έχει τρεξίματα, έχει ανασταλτικό πείσμα, αλλά δυσκολεύεται πολύ με την μπάλα και όταν καλείσαι να υποστηρίξεις έναν τέτοιο σχηματισμό, εκτίθεσαι και ευκολότερα. Σωστά βγήκε και αυτός (εγώ θα τον είχαν αλλάξει στο ημίχρονο) για να μπει ο Μασούρας και να γίνει το σύστημα 4-2-3-1.

Ο Ανδρούτσος που μπήκε, με τον ενθουσιασμό του ήταν καλύτερος και πήγε αριστερό μπακ ο Χολέμπας. Πιο μπροστά; Ο Μπρούμα τίποτα. Μέχρι που έδωσε την θέση του στον Μασούρα. Ο Φορτούνης με άσχημα τα περισσότερα χτυπήματα και με πρόβλημα από τον αγωνιστικό χώρο και ο Χασάν καλαμιά στον κάμπο.

Όλα αυτά έφεραν και Εμβιλά και Ελ Αραμπί και για παραπάνω από 25 λεπτά (μαζί με τις καθυστερήσεις), ο Ολυμπιακός με 4-4-2 πλέον, πάνω στο... χωράφι προσπάθησε να ανατρέψει το σκηνικό. Και έτσι ήρθε το κάτι μεταξύ Αλεξανδρή και Αναστόπουλου γκολ του Χασάν, ο οποίος βέβαια αξίζει συγχαρητήρια και για το πως εκτέλεσε, αναλογικά με το μπόι του και τον όγκο του.

Η σέντρα του Φορτούνη ήταν πολύ καλή και ο Αιγύπτιος δεν έχασε την ευκαιρία να βάλει βάσεις πρόκρισης... Μετά την ισοφάριση πήγε στα σκουπίδια και η πρεμούρα του να μπει γκολ για την ομάδα!

Βρέθηκαν χώροι, δημιουργήθηκαν συνθήκες, αλλά σε δυο περιπτώσεις ο Ελ Αραμπί δεν πάσαρε (Μασούρα - Φορτούνη). Ο Γιαννίκης πήγε σε 3-5-2 στο τελευταίο τέταρτο, όταν η ταχύτητα των νταμπλούχων είχε αυξηθεί.

Είδαμε αρκετές τελικές προσπάθειες, από ποιότητα δε ξετρέλανε κανέναν αυτή η αναμέτρηση, αλλά δεν ήταν και εύκολο. Ειδικά σε τέτοιο γήπεδο... Η ισοπαλία έμεινε, ο Ολυμπιακός είναι κοντά σε άλλον έναν τελικό ώστε να διεκδικήσει το 29ο κύπελλο και το 19ο νταμπλ της ιστορίας του...

Η εκπομπή Game Night του SPORT 24 με τον Παντελή Βλαχόπουλο έρχεται να προσφέρει μία διαφορετική οπτική στα αθλητικά δρώμενα, με στόχο να γίνουμε μία μεγάλη παρέα, μέσα σε ένα υπερσύγχρονο studio. Πρεμιέρα με καλεσμένο τον Νίκο Νταμπίζα.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ