ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πολύ... Ολυμπιακός

Οι παίκτες του Ολυμπιακού πανηγυρίζουν το γκολ κόντρα στην Αϊντχόφεν
Οι παίκτες του Ολυμπιακού πανηγυρίζουν το γκολ κόντρα στην Αϊντχόφεν EUROKINISSI SPORTS

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος αποθεώνει την ολοκληρωτική εμφάνιση των Πειραιωτών, τους περνάει στους "16" του Europa League με μια… τζούρα από μπάσκετ.

Μπορείς να βλέπεις ταυτόχρονα αγώνα ποδοσφαίρου και μπάσκετ και να αισθάνεσαι ότι το σκοράρισμα είναι πιο άμεσο και πιο γρήγορο στη μπάλα απ’ ότι στην καλαθόσφαιρα (ωραία δε το ‘γραψα;) Ε λοιπόν, θα σας το πω εγώ.

Καθισμένος στα δημοσιογραφικά του γηπέδου Καραϊσκάκη και έχοντας μπροστά μου στο μόνιτορ το ματς Έφες- Ολυμπιακός, πήγα να χάσω τα λογικά μου. Στην οθόνη καλάθια με… αίτηση, στο ζωντανό γκολ με τη σέσουλα. Από τις 20.00 ως τις 20.45…

Ήταν μια κόκκινη Πέμπτη και από τις σπάνιες φορές, που οι δυο ομάδες έπαιζαν -σχεδόν- την ίδια ώρα. Ο ποδοσφαιρικός Ολυμπιακός με πιο ζωντανό στόχο, ο μπασκετικός με τις τελευταίες ζαριές του πλέον για την υπόθεση πρόκριση.

Και για να μη σας τα πάω ανάμεικτα, εξάλλου οφείλω να γράψω συγκεκριμένα πράγματα για την ποδοσφαιρική ομάδα, θα τονίσω για το μπάσκετ απλά τα εξής: Είναι πραγματικά κρίμα να κάνεις τέτοιο ξεκίνημα στην Τουρκία και μετά να μην μπορείς να σταθείς. Και να πω ότι η Έφες είναι η διαφήμιση της άμυνας; Κάθε άλλο…

Το ότι οι Πειραιώτες πέτυχαν (παρά έναν) τους μισούς πόντους στο δεκάλεπτο και τους άλλους μισούς σε 30 λεπτά, είναι κάτι στο οποίο δε χωράει βαθυστόχαστη ανάλυση και ανάγνωση. Αυτό αρκεί, αυτό τα λέει όλα! Η ομάδα έχει να φτιάξει όλα αυτά που έχουμε πει τόσο καιρό. Να βρει ισορροπίες, χαρακτήρα, σταθερότητα, να θυμίζει Ολυμπιακό σε όλα και να αντέχει σε διάρκεια αγώνων.

Δε γίνεται να κουραστούμε με τις επαναλήψεις. Ούτε εγώ να ξαναγράψω, ούτε εσείς να ξαναδιαβάσετε. Η φετινή σεζόν έχει καταντήσει βασανιστική εις γνώση όλων. Ο αποκλεισμός δεν είναι πλέον σύννεφο από το ΣΕΦ! Είναι ένας κατασκότεινος ουρανός, που μόνο με πολλά θαύματα θα αφήσει κενό ηλιαχτίδας. Πάμε τώρα στην άλλη πλευρά της… σελήνης.

ΟΛΛΑΝΔΙΚΟ ΜΑΤΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ

Μετά από ήττα στη Λεωφόρο, πιο έτοιμο Ολυμπιακό για συγκεκριμένο αγώνα, δε θυμάμαι πότε είδα. Ναι, δέχθηκε δυο γκολ. Όμως δεν είναι όλα τόσο ρηχά. Πάντα στέκομαι στην σημασία της οργάνωσης και της δουλειάς, πριν από κάθε ματς. Και ο Μαρτίνς με τους παίκτες ήταν έτοιμοι. Ασχέτως αποτελέσματος. Είναι έτοιμοι για την επόμενη φάση αν όλα πάνε καλά…

Όσο και να τρελαθήκαμε στο Καραϊσκάκης ειδικά από το πρώτο ημίχρονο, η γνώμη μου είναι ότι ο Ολυμπιακός αν το ολοκληρώσει θα έχει περάσει πανάξια την Αϊντχόβεν. Δε γίνεται να την φοβηθεί στην έδρα της. Και γκολ θα της βάλει. Ούτε βέβαια και να την υποτιμήσει γίνεται, αλλά δε μιλάμε για σοβαρή ομάδα και όσοι την έχετε παρακολουθήσει θα συμφωνήσετε μαζί μου.

Παίζουν οι Ολλανδοί σα να θέλουν να χαρούν το άθλημα. Ωραίο αυτό, αλλά και μακριά από την ουσία. Και ναι, ο Ολυμπιακός τους κέρδισε σε ματς που είχε εικόνα Ολλανδικού πρωταθλήματος! Η Αϊντχόβεν με το στυλ «όσα φάμε κι όσα βάλουμε», έπαιξε τον κύριο ρόλο να γίνει άνω- κάτω το παιχνίδι. Δεν κατατρόμαξε τον Ολυμπιακό. Αλλά δε πολυγούσταρε να το πάει πολύ στην τακτική.

Όταν σε ένα ημίχρονο μπαίνουν πέντε γκολ και μάλιστα με… ξεχωριστό τρόπο το καθένα, καταλαβαίνετε ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει. Και ναι, μιλάμε για τέρματα που και τα πέντε μπορούσαν να αποφευχθούν. Και θα σας τα περιγράψω με δικό μου τρόπο άσχετα αν τα ‘χετε δει, απλά για να καταλάβουμε παρέα, πως μπορεί ένας αγώνας να εξελιχθεί σε αυγό- έκπληξη της Kinder!

Ήταν το πόδι του Ματιέ Βαλμπουενά, αφού πρώτα οι Ολλανδοί ξεγελάστηκαν από ένα φιλαράκι τους. Γιατί στη στημένη αυτή μπάλα, ήταν ο Μπρούμα που έκανε την προσποίηση πως θα εκτελέσει το φάουλ. Ο Γάλλος έστειλε με ακρίβεια το τόπι στο κεφάλι του Μπουχαλάκη και από νωρίς η ομάδα έκανε άψογα την δουλειά της.

Αυτό ίσως που δε φανταζόταν κανείς και σίγουρα ο Σα, ήταν το στρίψιμο του σώματος του Παπασταθόπουλου στο σουτ του Ζάχαβι. Του βγήκε μηχανικά, η μπάλα βρήκε πάνω του και ο Πορτογάλος πορτιέρε που είχε κινηθεί σωστά, μετά από λίγα δευτερόλεπτα μάζευε για πρώτη φορά τη μπάλα από τα δίχτυα. Αυτή είναι η μπάλα…

To ματς ήταν …ροντέο από νωρίς και αυτό ίσως να βόλευε την Αϊντχόβεν γιατί πολύ απλά έτσι έχει μάθει. Όμως ο Ολυμπιακός είναι πεισματάρης και αυτό τον έσωσε. Και είναι καλά οργανωμένος. Και έδειξε ότι μπορεί να ακολουθεί το πλάνο του, ακόμη και αν πάει κάτι να στραβώσει. Το γκολ του παικταρά του Εμβιλά ήταν προϊόν της ποιότητάς του. Άλλοι τέτοια σουτ τα κάνουν… μπεκάτσες. Ο Γάλλος όχι!

Όμως και πάλι τι να το κάνεις; Για άλλη μια φορά η ομάδα το δέχθηκε άμεσα. Κόρνερ, τοποθετήσεις για κλάματα, ο Ρέαμπτσουκ άφησε τον παίκτη του και ξανά γκολ ο Ζάχαβι. Αλλά επειδή τίποτα δεν ήταν λογικό, ήρθε και πέμπτο τέρμα σε 45 λεπτά. Σας είπα… μπάσκετ με τα πόδια! Ο Ελ Αραμπί, δε κάνει… εκπτώσεις βρήκε μπόσικο το στόπερ που μόλις είχε μπει και πάρτο.

Το σίγουρο είναι ότι στα αποδυτήρια «έπεσε κωλόχερο» ειδικά από τον Μαρτίνς. Οι συμπεριφορές όλων ήταν διαφορετικές και έτσι η κάνουλα των γκολ έφραξε για να ‘ρθει την ώρα που έπρεπε η έκρηξη μέσω του πάγκου. Όσοι μπήκαν και δεν ήταν λίγοι, φέρθηκαν ολόσωστα. Είχαν διάθεση να βοηθήσουν, να δουλέψουν, να τρέξουν, να πιέσουν.

Είχαν δει από την κερκίδα που κάθονταν (λόγω covid) όλη την παράνοια του ματς. Και ήταν έτοιμοι. Μεγάλο κέρδος και δείγμα ομάδας αποφασισμένης να το πάει σωστά ως το τέλος. Ήταν Ολλανδικό ματς στο πρώτο μέρος. Και έγινε… Ελληνικό στο δεύτερο. Μια χαρά…

Ο Ολυμπιακός κάμποσα 24ωρα πριν πάει στην Ολλανδία, πιστεύω θα περάσει. Είναι η αύρα και το τι δείχνει μια ομάδα. Η ετοιμότητά της, όσα έχει να σπαταλήσει για μια επιτυχία. Και στο δεύτερο ημίχρονο ανέβηκαν όλοι. Όλοι. Ακόμη και οι Μπά- Παπασταθόπουλος που έσμιξαν πρώτη φορά για ολόκληρο αγώνα. Πάταγαν καλά και έδωσαν ηρεμία. Αφήστε τώρα που θα υπάρχει και Σεμέδο!

Από την κλήρωση φαινόταν πως οι Πειραιώτες δεν είχαν λόγο να φοβούνται αυτή την Αϊντχόβεν. Έτσι βγήκε το ουράνιο τόξο για τον κόσμο στο ποδόσφαιρο, μετά την καταιγίδα του μπάσκετ. Οι Ολλανδοί έτσι παίζουν. Θέλουν να ‘χουν την κατοχή, να γυρνάνε τη μπάλα, αλλά αν τους βρεις μπόσικους, μπορείς να τους αλλάξεις τα φώτα. Το έκανε ο Ολυμπιακός, μπορεί να το ξανακάνει, αλλά η πραγματική ουσία , είναι να βρίσκεται στους «16». Γιατί το αξίζει…

Παντελής Βλαχόπουλος και Γιώργος Αμανατίδης από τα γραφεία του SPORT24, ο Παντελής Διαμαντόπουλος από το "Γ. Καραϊσκάκης" και ο Θέμης Καίσαρης από την αίθουσα σύνταξης σχολίασαν τη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού:

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE EUROPA LEAGUE EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ