ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ρε, τι ανωμαλία είναι αυτή;

Οι παίκτες του Ολυμπιακού πανηγυρίζουν το γκολ του Μασούρα στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΟΦΗ για τη Super League
Οι παίκτες του Ολυμπιακού πανηγυρίζουν το γκολ σε εκτός έδρας παιχνίδι EUROKINISSI

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος είδε έναν πολύ καλό Ολυμπιακό στο δεύτερο μέρος και κλασικά μια χαλαρή ομάδα στο πρώτο, στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΟΦΗ.

Ανυπομονώ να διαβάσω αύριο για το… γύρισμα του αγώνα και τις αλλαγές. Αυτό δε γίνεται από την αρχή της σεζόν; Τα πεταμένα ημίχρονα του Ολυμπιακού, έχουν μετατραπεί από συγκεκριμένους, ως τεράστια μεταμόρφωση στα δεύτερα 45λεπτα. Όχι βέβαια ότι τρώνε όλοι αυτή την παραμύθα. Τέλος πάντων.

Τι είδαμε στο Γεντί Κουλέ; Έναν Ολυμπιακό κάκιστο στο πρώτο μέρος και έναν Ολυμπιακό πολύ καλό στο δεύτερο. Έχει λόγο που έγινε όλο αυτό. Για να ξεκινήσω με τα άσχημα. Ο Μαρτίνς δεν το 'χε διαβάσει λάθος το ματς, αλλά προδόθηκε από τις περισσότερες των επιλογών του. Ο Σίμος τον περίμενε και του "άλλαξε τα φώτα" στην κόντρα. Οι Κρητικοί είχαν φάσεις για γκολ και πριν προλάβετε να μου πείτε ότι τους "γιγαντώνω" να θυμάστε πάντα ότι πρόκειται για τον ΟΦΗ. Όχι για την Σίτι.

Η ομάδα του Πειραιά πήρε την πρώτη εκτός έδρας νίκη της στην σεζόν και αυτή είναι η ουσία. Όμως ήταν ευάλωτη ανασταλτικά στις πλάτες των αμυντικών. Είχε σε κακή μέρα (για τα κυβικά του) τον Βαλμπουενά και ο Μασούρας με τον Μπρούμα δε μπορούσαν να δημιουργήσουν καταστάσεις. Το ημιχρονάκι το έβγαλε… λουλούδι ο ΟΦΗ, ώσπου ήρθε το δεύτερο μέρος και όλα άλλαξαν.

Γιατί άλλαξαν; Μα ο Ολυμπιακός έγινε πολύ πιο κινητικός. Υπήρξε σωστή υπερφόρτωση στις πλευρές, ώστε να πατήσει η ομάδα την αντίπαλη περιοχή. Τα πλάγια χαφ βρέθηκαν αρκετές φορές πλάι - πλάι, με τον Βαλμπουενά κοντά τους, αλλά το ένα αμυντικό χαφ. Έτσι ήρθε και το 0-1, αφού ο Καμαρά ήταν ψηλά και αριστερά (εκεί χτύπησε περισσότερο) έβγαλε σούπερ σέντρα και ο Χασάν έκανε αυτό που ξέρει.

Ο Μασούρας ήταν ο καλύτερος στο δεύτερο μέρος. Άλλος παίκτης σε σχέση με το πρώτο. Μέσα στην κίνηση, μέσα στις φάσεις, έκανε όλα αυτά που έπρεπε να κάνει και έτσι δίκαια χτίστηκε και σκόρερ. Ήταν το κλέψιμο από τον Φορτούνη (κάποιοι έλεγαν ότι θα μείνει στο ψυγείο), η επέλαση του τελευταίου, η ασίστ και το εξαιρετικό τελείωμα του Γιώργου με το αριστερό στον ουρανό των διχτυών. Η εικόνα του δευτέρου μέρους είχε έναν Ολυμπιακό κυρίαρχο. Έναν Ολυμπιακό που στρίμωξε τον ΟΦΗ.

Αν όμως δεν βρεθούν οι λύσεις για να ξαναγίνει η ομάδα αυτό που ήταν, ο Μαρτίνς σε κάθε ματς θα χάνει τρία κιλά από το πέρα - δώθε και δεν θα του φταίει και κανείς. Ο Ολυμπιακός με Εμβιλά και Καμαρά είναι πολύ δυνατός. Και όταν παίζει και τρίτο χαφ (Μπουχαλάκης ή Πέπε) γίνεται ακόμη πιο σφιχτός. Όμως πιο μπροστά θέλει κίνηση, ρυθμό, θέλει συνεχείς αλλαγές και όχι κρατήματα μπάλας. Δεν είναι μπάσκετ να ντριμπλάρεις 15 δευτερόλεπτα και μετά να αποφασίσεις. Το ποδόσφαιρο είναι πάρε, δώσε, φύγε. Απλοί κανόνες. Απλούστατοι.

Τόσο ο Ελ Αραμπί, όσο και ο Χασάν δείχνουν ότι θα το βάλουν το γκολ. Εύκολα ή δύσκολα, θα το βάλουν. Όμως να φτάνει και η μπάλα. Δεν είναι όλα τα ματς όπως με τη Σίτι του "τι είχαμε τι χάσαμε;". Ο Μασούρας, σας το έχω ξαναγράψει, είτε αρέσει είτε όχι, είναι παίκτης ομάδας. Εντελώς. Και αν βρει ανοιχτό χώρο θα σου κάνει και την ζημιά, όπως το έκανε όταν του έδωσε τη μπάλα ο Φορτούνης, όπως θα το έκανε αν του την έδινε και ο Βαλμπουενά λίγο πιο νωρίς.

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει και τώρα θα 'χει την ευκαιρία να δουλέψει ήρεμα, μεθοδικά κι να γίνει ακόμη καλύτερος. Και αν μπορεί να βάλει και κανα γκολ στο πρώτο μέρος, όλα τέλεια. Γιατί θα 'ρθουν ακόμη πιο δύσκολα παιχνίδια και μπορεί ο αντίπαλος να είναι δέκα φορές πιο επικίνδυνος από τον ΟΦΗ και να μη σου φτάνουν 45 λεπτά.

Δεν πιστεύω ειλικρινά ότι το γράφω αυτό για την συγκεκριμένη ομάδα. Τέλος πάντων. Σημεία των καιρών…

ΥΓ. Σας παρακαλώ ακούστε το "Show must go οn" όπου φιλοξένησα τον άνθρωπο που έφερε το VAR στην Ελλάδα. Θα σας λυθούν όλες οι απορίες (δεν θα ‘χετε ανάγκη τις μπαρούφες των δημοσιογράφων) και θα ξέρετε μια και καλή ποιος τελικά αποφασίζει για τις αμφισβητούμενες!

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ