ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Θρύλου επιστροφή...

Παπανικολάου και Χαραλαμπόπουλος
Παπανικολάου και Χαραλαμπόπουλος EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός θα περιμένει τη Μπασκόνια και ο Παντελής Διαμαντόπουλος αποκαλύπτει τη μόνη περίπτωση να μη γίνει το ματς αλλά και το παγκόσμιο ρεκόρ των Πειραιωτών.

Πέρασε μια διαβολοβδομάδα στην Ευρωλίγκα χωρίς Ολυμπιακό! Παράξενο για τους φίλους του αθλήματος, παραπάνω από στερητικό για τους φίλους της ομάδας του Πειραιά. Η πανδημία όμως δεν κάνει διαχωρισμούς και «χτυπάει» εκεί που δε την περιμένεις. Οι στοιχηματικές εταιρείες στα προγράμματά τους μέχρι την Κυριακή δεν είχαν το ματς Ολυμπιακός- Μπασκόνια, ενώ και η ίδια η Ευρωλίγκα δε γνώριζε για τον επίσημο προγραμματισμό της αν έπρεπε να προσθέσει ή όχι το ματς.

Με δυο λόγια άπαντες σήκωσαν τα χέρια ψηλά. Αλλά τι σας λέω τώρα; Εδώ τα ‘χει σηκώσει η επιστήμη με τον κορονοϊό, δε θα συμβεί αυτό για ένα παιχνίδι μπάσκετ; Ωστόσο, ο αγώνας για την Πέμπτη είναι προγραμματισμένος κανονικά. Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται με λύσεις ανάγκης για να υποδεχθεί τους Βάσκους. Η Μπασκόνια έχει βγάλει τα εισιτήρια για να έρθει στην χώρα μας. Αυτά είναι τα δεδομένα που υπάρχουν.

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στην διοργάνωση με συνθήκες ειδικές. Παραπάνω από ειδικές. Για την ακρίβεια οι «ερυθρόλευκοι» έχουν έντεκα παίκτες ετοιμοπόλεμους, μέσα σε αυτούς οι Νικολαΐδης και Χρηστίδης. Ο Μπαρτζώκας δεν μπορεί να υπολογίζει στους τέσσερις αθλητές του που είναι κρούσματα του ιού και στον Άαρον Χάρισον που είναι τραυματίας. Ποια είναι η μοναδική περίπτωση να μη γίνει ο αγώνας; Το μεσημέρι της Δευτέρας όλοι θα περάσουν ξανά από τεστ. Τα αποτελέσματα θα βγουν το βράδυ της ίδιας ημέρας.

Αν υπάρξουν ξανά κρούσματα, τότε το παιχνίδι θα τιναχτεί στον… αέρα. Όμως μέχρι τώρα τα δεδομένα δε δείχνουν κάτι τέτοιο. Ο Ολυμπιακός για να μπορέσει να…ρολάρει ενόψει Μπασκόνια και να καλύψει χαμένο έδαφος ρυθμού, έχει και το φιλικό με τον Χαρίλαο Τρικούπη. Είχε που είχε δηλαδή ζητήματα απώλειας ρυθμού η ομάδα λόγω της απουσίας της από την Α1, σκεφτείτε και πόσο έδαφος έχει χαθεί,από την αποχή στην περασμένη διαβολοβδομάδα. Ο Μπαρτζώκας με τους συνεργάτες του δε μπορούν να κάνουν και πολλά.

Επαναλαμβάνω, τα τεστ θα ανάψουν μια και καλή το πράσινο φως και το φιλικό με την ομάδα του Μεσολογγίου θα βοηθήσει να λειτουργήσει το σύστημα ενόψει Μπασκόνια. Όσοι αναρωτιέστε λοιπόν, για το αν παίξει ο Ολυμπιακός την Πέμπτη, η απάντηση είναι ναι! Εκτός αν ο κορονοϊός έχει πάλι χτυπήσει. Και μιας και το ανέφερα ξανά, φοβερό και τρομερό είναι το παγκόσμιο ρεκόρ που έσπασε ο Ολυμπιακός σε αυτό το θέμα. Γιατί το γράφω έτσι; Όπως γνωρίζετε άπαντες και με 8 παίκτες, μπορεί να γίνει ένα παιχνίδι. Μοιραία λοιπόν και δημοσιογράφοι και φίλαθλοι αναρωτήθηκαν «μα καλά ο Ολυμπιακός γιατί δεν ταξίδεψε στην Ισπανία με τους μπασκετμπολίστες που είχε;»

Και εδώ έρχεται το ρεκόρ. Λοιπόν, καμία άλλη ομάδα, σε κανένα άθλημα, δεν εμφάνισε κρούσματα κατά ριπάς με ασύλληπτο σερί 5/5! Αυτό εμπόδισε την ομάδα να ταξιδέψει και φυσικά δε γινόταν να πάρει άδεια από τον ΕΟΔΥ και την Πολιτική Προστασία. Δεν έκαναν τεστ δηλαδή μια μέρα και βγήκαν τέσσερις παίκτες και ένα μέλος του τιμ θετικοί. Εδώ μιλάμε, ότι σε πέντε διαφορετικά τεστ στην σειρά (!) έβγαινε και ένας!!! Δεν έχει ξαναγίνει. Κανείς λοιπόν δεν μπορούσε να γνωρίζει την διασπορά. Έβγαινε ένα παίκτης θετικός, όλοι οι άλλοι αρνητικοί.

Μετά από δυο μέρες, άλλος θετικός και όλοι οι άλλοι αρνητικοί. Αυτό έγινε πέντε φορές! Δεν έχει υπάρξει πουθενά. Να είναι κάθε φορά και ένας. Τέσσερις παίκτες και ένας από το σταφ. Πλέον έχουν γίνει τέσσερα τεστ, είναι όλοι εντάξει και το μεσημεριανό της Δευτέρας θα ορίσει μια και καλή το εγγύς μέλλον. Η λογική λέει, Ολυμπιακός ξανά στην Ευρωλίγκα έστω και με κάμποσες ελλείψεις. Για να δούμε…

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ EUROLEAGUE ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ