ΠΑΟΚ

Ανώμαλη προσγείωση για τον ΠΑΟΚ

Καντουρί και Ζίβκοβιτς απογοητευμένοι στο Ομόνοια - ΠΑΟΚ για το Europa League.
Καντουρί και Ζίβκοβιτς στο Ομόνοια - ΠΑΟΚ EUROKINISSI SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για το χαστούκι που δέχθηκε ο ΠΑΟΚ στο ΓΣΠ το οποίο μάλιστα, ο Γκαρσία το έβλεπε να έρχεται, αλλά δεν κατάφερε να το αποφύγει.

Όπως τα έλεγε ο Γκαρσία ήρθαν τελικά τα πράγματα, το κακό είναι ότι ο ίδιος δεν πίστευε ότι τα προβλήματα που είχε η Ομόνοια θα έκαναν πιο εύκολο το παιχνίδι αλλά τελικά στην πράξη φάνηκε ότι αποπροσανατόλισαν την ομάδα του.

Μπορεί η κυπριακή ομάδα να περνούσε σε κρίση, με τον Μπεργκ να βρίσκεται για πρώτη φορά στο επίκεντρο κριτικής και τους οπαδούς της να σκέφτονται ήδη το ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ και να μην έχει καμία ελπίδα στον όμιλο, αλλά από την ώρα που ξεκίνησε το παιχνίδι οι παίκτες της έβαλαν πολύ δύσκολα στον ΠΑΟΚ. Προηγήθηκαν και στο τέλος τον κέρδισαν βάζοντας τέλος στις όποιες πιθανότητες είχε να περάσει στην επόμενη φάση του Europa League.

Το κακό ήταν ότι ο Γκαρσία τα έλεγε αλλά δεν κατάφερε να τον ακούσουν οι παίκτες του. Και αυτό φάνηκε από τον τρόπο με τον οποίο μπήκε ο ΠΑΟΚ στο παιχνίδι και σε ένα εφιαλτικό για αυτόν δεκάλεπτο απέναντι σε μια ομάδα που υποτίθεται ότι θα είχε το μυαλό της αλλού.

Στην πραγματικότητα επιβεβαιώθηκε ο κανόνας που λέει ότι τον ΠΑΟΚ στην Ευρώπη θα πρέπει να τον φοβάσαι σε όσα παιχνίδια θεωρείται φαβορί και όχι σε εκείνα που του αποδίδουν τον τίτλο του αουτσάιντερ. Ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε από την πιο αδύναμη στην θεωρία πάντα ομάδα του ομίλου την οποία ούτε στην Τούμπα άλλωστε κατάφερε να κερδίσει, ούτε σήμερα στην έδρα της. Και αν το παιχνίδι στην Τούμπα ήταν το πρώτο στη φάση των ομίλων με τον αποκλεισμό από το Champions League αν είναι ακόμη πρόσφατος, για την ήττα στο αποψινό παιχνίδι δεν χωρούν δικαιολογίες.

ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ Η ΕΥΡΩΠΗ

Το… χαστούκι που δέχθηκε στο ΓΣΠ ο Δικέφαλος είναι αναμφισβήτητα ηχηρό γιατί η αλήθεια είναι ότι η πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης ήταν στόχος και στην Τούμπα ήθελαν πολύ να τον πετύχουν. Το παιχνίδι της επόμενης Πέμπτης με την Γρανάδα δεν έχει πλέον καμία σημασία και απλά θα ολοκληρώσει το φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι του Δικέφαλου.

Ένα ταξίδι που ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να αποκλείει Μπεσίκτας και το «θηρίο» των προκριματικών Champions League την Μπενφίκα να κάνει καλή εμφάνιση στη Ρωσία όπου θα μπορούσε να κερδίσει την Κράσνονταρ, αλλά να μην μπορεί να την κερδίσει στην Τούμπα…στο μοναδικό παιχνίδι που έδειχνε να είναι φαβορί. Και τελειώνει με την ίδια πικρή γεύση ότι και στην δεύτερη διοργάνωση της UEFA ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να πετύχει περισσότερα αλλά στο τέλος δεν τα καταφέρνει…

Τι πλήρωσε τελικά ο ΠΑΟΚ; Την κακή νοοτροπία με την οποία μπήκε στο γήπεδο για ένα παιχνίδι που ο ίδιος ο προπονητής του είχε χαρακτηρίσει ως τελικό και την κακή του ανασταλτική λειτουργία που και στην Ολλανδία στο προηγούμενο παιχνίδι με την Αϊντχόφεν δεν του επέτρεψε να φύγει με καλό αποτέλεσμα.

"ΠΡΟΙΚΑ" ΟΙ ΝΕΑΡΟΙ

Ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο από το να στρέψει την προσοχή του στις εγχώριες διοργανώσεις, λαμβάνοντας ωστόσο και μια…προίκα από την ευρωπαϊκή του περιπέτεια. Ο Τζόλης με τα τρία γκολ που πέτυχε στην φάση των ομίλων ή ο Χάρης Τσιγγάρας τον οποίο ο Πάμπλο Γκαρσία έδειξε για έναν ακόμη αγώνα την ότι εμπιστεύεται είναι ένα κομμάτι της προίκας αυτής.

Και αν τον Τζόλη τον γνωρίσαμε στην διαδικασία των playoffs τον Τσιγγάρα, που πρόσφατα ανανέωσε το συμβόλαιο του με τον ΠΑΟΚ ο Γκαρσία στην ουσία τον σύστησε και στην πράξη φαίνεται ότι τον έχει πιο μπροστά στην ιεραρχία των χαφ του από τον Άντερσον Εσίτι. Τον Νιγηριανό που δεν ήταν καν στην αποστολή του αγώνα με την Λαμία δεν τον χρησιμοποίησε σε κανένα από τα δυο τελευταία ευρωπαϊκά παιχνίδια της ομάδας του, ξεκινώντας και στα δύο τον Τσιγγάρα.

Ο Γκρασία έχει πει ότι θα δώσει ευκαιρίες σε όλους τους ποδοσφαιριστές του πριν είναι σε θέση να τους αξιολογήσει ωστόσο ο Εσίτι φαίνεται να είναι ο πρώτος που έχει μάλλον κριθεί.

TAGS ΠΑΟΚ EUROPA LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΜΟΝΟΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ