ΠΑΟΚ

Αυτοκαταστρέφεται ο ΠΑΟΚ

Αυτοκαταστρέφεται ο ΠΑΟΚ
Ο απογοητευμένος Πάμπλο Γκαρσία στον αγώνα του Περιστερίου με τον Ατρόμητο EUROKINISSI

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τον ΠΑΟΚ που αυτοκαταστρέφεται, για την ανάγκη του Δικεφάλου να αποκτήσει έναν ηγετικό χαφ, αλλά και για το "θα φύγω μόνος μου" του Πάμπλο Γκαρσία.

Ο Γκαρσία βλέπει βελτίωση, που όντως ως ένα σημείο υπάρχει, αλλά και ο ίδιος καταλαβαίνει ότι η ομάδα του δεν μπορεί να βρει το δρόμο της, όσο δεν παίρνει αποτελέσματα. Ο Ουρουγουανός μετά την ήττα (3-2) από τον Ατρόμητο δήλωσε σίγουρος ότι μπορεί να δημιουργήσει μια πολύ καλή ομάδα. Συμπλήρωσε όμως πως αν αντιληφθεί ότι δεν τα καταφέρνει, θα είναι ο ίδιος που θα το παραδεχθεί. Και αν συμβεί κάτι τέτοιο όπως είπε θα αποχωρήσει μόνος του.

Γιατί και ο ίδιος καταλαβαίνει ότι σε μια ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ δεν χωρούν δικαιολογίες για τις ήττες. Ο Γκαρσία ξέρει ότι στον ΠΑΟΚ τα λάθη κοστίζουν ακριβά και πως απαιτούνται, πάνω από όλα, νίκες. « Χρειαζόμαστε χρόνο και νίκες» παραδέχθηκε ο Ουρουγουανός όμως όπως εξελίσσονται, τα πράγματα η ομάδα του από μόνη της τα στερείται….

ΔΕΝ ΚΛΕΙΔΩΣΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΑΣΕ

Ο Ατρόμητος όντως έκανε πολύ καλό παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο και έδειξε και χαρακτήρα για να ανατρέψει το εις βάρος της 2-1 και να πάρει ένα ματς στο οποίο μέχρι το 82΄ ήταν πίσω στο σκορ. Το θέμα είναι τι έκανε ο ΠΑΟΚ όταν είχε το παιχνίδι στα χέρια του ή καλύτερα τι δεν έκανε για να το «κλειδώσει».

Ο ΠΑΟΚ έχει πολλά ζητήματα να λύσει σε όλες του τις γραμμές: Την αποτελεσματικότητα που είναι μικρή σε σχέση με τις ευκαιρίες που δημιουργεί όταν κυριαρχεί στο γήπεδο. Την συγκέντρωση του στην άμυνα που αναζητείται σχεδόν από την αρχή της σεζόν και κυρίως το καθαρό μυαλό στη μεσαία του γραμμή.

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΧΑΦ - ΗΓΕΤΗ

Φαίνεται ότι του λείπει ο παίκτης στη μεσαία γραμμή που θα ελέγξει το ρυθμό, που θα έχει την προσωπικότητα να παγώσει το παιχνίδι και να δώσει ηρεμία στην υπόλοιπη ομάδα. Και έτσι πετά στα σκουπίδια ότι καλό πετυχαίνει. Αν δεν βρεθεί ένας τέτοιος παίκτης στην μεσαία του γραμμή θα συνεχίσει να δείχνει…αυτοκτονικές τάσεις όπως έκανε σήμερα στο Περιστέρι.

Γιατί παρά το γεγονός ότι ο Σβιντέρσκι ήταν συμμετοχικός, ότι ο Τζόλης δεν… «μάσησε» από το πέναλτι που έχασε, οι αλλαγές του Γκαρσία Νινούα και Ουάρντα βοήθησαν τον ΠΑΟΚ να πάρει προβάδισμα στο σκορ στο 82’ στο τέλος έφυγε με άδεια χέρια από το Περιστέρι.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΑΚΡΗ ΣΤΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΑ ΤΟΥ

Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να βρει άκρη μεταγραφικά του. Να δει τι θα κάνει με τους ακριβούς παίκτες που φαίνεται πως δεν είναι πλέον στις πρώτες επιλογές του προπονητή του, όπως ο Μπίσεσβαρ που έμεινε και πάλι εκτός αποστολής, ο Εσίτι που έμεινε και πάλι στον πάγκο, ίσως και ο Βαρέλα που έμεινε και αυτός στη Θεσσαλονίκη.

Σε αυτούς προσθέστε και τον Τσόλακ που μαζί με τον Ροντρίγκο Σοάρες έμεινε εκτός της τελικής 20άδας και δύσκολα θα καταφέρει να βρει χρόνο συμμετοχής παρά τα πολλά συνεχόμενα παιχνίδια που έχει να δώσει ο ΠΑΟΚ μετά τον ερχομό του Κρμέμντσικ.

ΠΕΡΙΠΛΟΚΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΤΣΟΛΑΚ

Το θέμα του Κροάτη είναι εξαιρετικά περίπλοκο. Τα 3 εκατομμύρια που έδωσε το καλοκαίρι ο ΠΑΟΚ για να τον αποκτήσει σε καμία περίπτωση δεν φαίνεται ότι θα κάνουν απόσβεση και ο Δικέφαλος έχει ξεκινήσει μια επιχείρηση για να μειώσει τη ζημιά.

Σε κάθε περίπτωση ο ίδιος ο Τσόλακ είναι αυτός που θα καθορίσει τις εξελίξεις. Ήδη ο εκπρόσωπος του έχει διαμηνύσει στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ ότι ο πελάτης δεν ενδιαφέρεται να αποχωρήσει ως δανεικός σε αυτήν τη μεταγραφική περίοδο. Ωστόσο και ο ίδιος γνωρίζει ότι αν δεν έχει χρόνο συμμετοχής σύντομα θα βρει εκτός του προθάλαμου της Εθνικής Κροατίας στον οποίο βρίσκεται χάρη στην εκπληκτική περυσινή χρονιά που έκανε στη Ριέκα.

Το σίγουρο είναι ότι το θέμα του Τσόλακ παραμένει ανοικτό και ίσως το πως θα καταλήξει να αποτελέσει κριτήριο για εξελίξεις σε πολλαπλά επίπεδα εκτός από το μεταγραφικό…

Ακόμη και πριν λύσει όλα τα παραπάνω ζητήματα ο ΠΑΟΚ πρέπει να αποκτήσει έναν ηγέτη στον άξονα. Έναν χαφ που θα έχει και την ποιότητα αλλά και την προσωπικότητα να γίνει σημείο αναφοράς στη μεσαία γραμμή του ΠΑΟΚ που δείχνει ότι λείπει πολύ. Είναι όμως τόσο πολύ απαραίτητος που θα πρέπει με κάθε τρόπο να αποκτηθεί, έστω και αν χρειαστεί να γίνει για αυτόν υπέρβαση.

TAGS ΠΑΟΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ