OPINIONS

Έπαθε, έμαθε και προκρίθηκε

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ / ΠΑΝΑΘΗΑΝΙΚΟΣ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ / ΠΑΝΑΘΗΑΝΙΚΟΣ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου αναλύει τα δύο παιχνίδια κυπέλλου του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό και εξηγεί γιατί η ήττα από τους πράσινους στον αγώνα πρωταθλήματος μπορεί τελικά να αποδειχθεί ωφέλιμη για τους νταμπλούχους.

Ο ΠΑΟΚ πέρασε για μια ακόμη χρονιά στα ημιτελικά του κυπέλλου, με δύο νίκες σε βάρος του Παναθηναϊκού και παραμένει ακόμη δυνατός στην υπεράσπιση του τίτλου που κατακτά τα τελευταία τρία χρόνια.

ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΝΩΡΙΣ

Στο σημερινό παιχνίδι όλα τελείωσαν στο 11', όταν ο Πέλκας, που έκανε το καλύτερο φετινό του ημίχρονο, με "μαγική" ενέργεια έδωσε την μπάλα στο Σβιντέρσκι και ο Πολωνός γύρισε και εκτέλεσε το Σωκράτη Διούδη.

Το γκολ που πέτυχε ο ΠΑΟΚ ήταν καταλυτικό στην εξέλιξη του παιχνιδιού καθώς ψαλίδισε όσες ελπίδες μπορεί να είχε ο Παναθηναϊκός ότι θα μπορούσε να φτάσει σε μια μεγάλη ανατροπή και πρόκριση.

Ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε σοβαρός, πειθαρχημένος και προσηλωμένος στο στόχο που είχε στο σημερινό δεύτερο ημιτελικό και αυτός ήταν εμφανής. Το πρώτο ζητούμενο ήταν να αποφύγει λάθη στην ανασταλτική του λειτουργία για να μην δεχθεί γκολ και το δεύτερο να σκοράρει όσο πιο γρήγορα γίνεται για να κλονίσει την αυτοπεποίθηση των αντιπάλων του για την πρόκριση.

Για να σκοράρει ο ΠΑΟΚ θα έπρεπε να εκμεταλλευτεί είτε την ατομική ποιότητα των παικτών που διαθέτει στην επίθεση- όπως και τελικά έγινε- είτε με καλή κυκλοφορία της μπάλας τους χώρους που αναγκαστικά θα άφηνε ο Παναθηναϊκός στα μετόπισθεν του. Όλα τα έκανε όπως έπρεπε και πήρε δίκαια και μάλλον εύκολα την πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου.

ΕΔΕΙΞΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ Ο ΠΑΟΚ

Αν δει κανείς συνολικά τα δύο παιχνίδια με τους «πράσινους» είναι φανερό ότι πέρασε τελικά η καλύτερη ομάδα και αυτή ήταν ο ΠΑΟΚ, που συνολικά στα δύο ματς πέτυχε 3 γκολ, δε δέχθηκε κανένα και είχε και σαφώς περισσότερες και πιο μεγάλες ευκαιρίες να σκοράρει και άλλα.

Το πιο σημαντικό είναι ότι ο ΠΑΟΚ έδειξε να γίνεται και πάλι «σκληρό καρύδι» δίνοντας απαντήσεις σε όσους παρουσιάζονται φιλόδοξοι να αμφισβητήσουν τα κεκτημένα του και στις δύο διοργανώσεις.

Αρκεί να θυμηθεί κανείς από ποια αφετηρία μπήκαν οι δυο ομάδες στη διεκδίκηση της πρόκρισης στα ημιτελικά του κυπέλλου.Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του, προέρχονταν από ένα σερί πέντε νικών στο πρωτάθλημα με την τελευταία μάλιστα να είναι απέναντι στο Δικέφαλο και έδειχνε να είναι στην καλύτερη του φόρμα από την αρχή της σεζόν. Επομένωςήταν λογικόνα έχει φιλοδοξίες και πίστη ότι μπορεί μέσω του κυπέλλου να βρει τη διάκριση που του λείπει τα τελευταία χρόνια και κυρίως να είναι "διψασμένος" για πρόκριση απέναντι στον ΠΑΟΚ. Το γεγονός ότικαι ο Γιώργος Δώνης αμέσως μετά την νίκη της ομάδας του στο ΟΑΚΑ παραδέχονταν ότι ο ΠΑΟΚ είναι πιο ποιοτική ομάδα από τη δική του, ήταν απόλυτα ρεαλιστική προσέγγιση αλλά δεν σήμαινε ότι ο προπονητής του Παναθηναικού και οι παίκτες δεν πίστευαν ότι μπορεί να τον αποκλείσουν. Στο πρωτάθλημα άλλωστε και στην έδρα τους τον κέρδισαν και στην Τούμπα τον δυσκόλεψαν.

Ο ΠΑΟΚ από την άλλη βρισκόταν στα σχοινιά. Η ήττα από τους πράσινους είχε δημιουργήσει εσωστρέφεια – θυμηθείτε τις τετράωρες συζητήσεις μέσωskypeτων παικτών και του Αμπέλ Φερέιρα με τον Ιβάν Σαββίδη, τις επισκέψεις φιλάθλων στην προπόνηση- και τα πράγματα είχαν γίνει οριακά για όλους.

Και όμως στον κρίσιμο πρώτο ημιτελικό στην Τούμπα τα δεδομένα διαφοροποιήθηκαν. Και ο προπονητής του ΠΑΟΚ με τις αλλαγές που έκανε βοήθησε την ομάδα του… Και οι ποδοσφαιριστές έβαλαν μεγαλύτερη ένταση και μαχητικότητα στο παιχνίδι τους για να φτάσουν τελικά σε μια καθαρή νίκη με 2-0, που στην πραγματικότητα, ήταν και αυτή που τους έφερε στα ημιτελικά.

ΟΔΥΝΗΡΗ ΑΛΛΑ "ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ" Η ΗΤΤΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Ο ΠΑΟΚ στα παιχνίδια του κυπέλλου, ανταπεξήλθε με τον καλύτερο τρόπο και βγήκε από τη δύσκολη θέση που τον έβαλε η ήττα από τον Παναθηναϊκό πριν από 10 ημέρες.

Σίγουρα ήταν μια ήττα που μπορεί να αποδειχθεί σημαντική στην οικονομία του πρωταθλήματος. Και αυτό διότι αν ο Δικέφαλος έπαιρνε τους τρεις βαθμούς στο ΟΑΚΑ, εκτός απροόπτου στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό δεν θα έπαιζε για την πρωτιά στην κανονική περίοδο, αλλά για να μπει με διαφορά ακόμη και 4 βαθμών στα πλέι οφ.

Από την άλλη ήταν μια ήττα που μάλλον αποδεικνύεται…ωφέλιμη. Γιατί ανάγκασε και τον Αμπέλ Φερέιρα και τους παίκτες να διδαχθούν από αυτή. Ο Πορτογάλος τεχνικός κατάλαβε ότι θα πρέπει να διαχειριστεί διαφορετικά την ομάδα του και οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ ότι για να διατηρήσουν όσα κατέκτησαν πέρυσι εκτός από την ποιότητα που διαθέτουν θα πρέπει να καταθέσουν περισσότερη ψυχή και μεγαλύτερο πάθος στο γήπεδο. Και αυτό θα πρέπει να συνεχίσουν να κάνουν…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ