OPINIONS

Επέστρεψε ο περσινός ΠΑΟΚ

SUPERLEAGUE / PLAY OFF / ΟΣΦΠ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
PAOK, panigiriko (eurokinissi) PAOK, PANIGIRIKO (EUROKINISSI)

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για την νίκη που πήρε ο ΠΑΟΚ στο "Καραϊσκάκης" σπάζοντας το αήττητο του Ολυμπιακού, με καλύτερους τους παίκτες που άκουσαν τις περισσότερες αποδοκιμασίες, δέχθηκαν την πιο σκληρή κριτική και έδωσαν απαντήσεις.

Ο ΠΑΟΚ έκανε το καθήκον του έπαιξε στα ίσια τον Ολυμπιακό στο "Καραϊσκάκης" και τον κέρδισε σπάζοντας του το αήττητο στο πρωτάθλημα με το πρώτο γκολ του Μιχάι με τη φανέλα του Δικεφάλου.

Ο ΠΑΟΚ χρωστούσε μια μεγάλη εμφάνιση φέτος στον κόσμο του και την έκανε απέναντι στην ομάδα που του πήρε το πρωτάθλημα. Μια μεγάλη εμφάνιση που δεν του εξασφαλίζει, ακόμη τουλάχιστον, την δεύτερη θέση, αλλά τον στέλνει στο ΟΑΚΑ για δύο αποτελέσματα στον τελικό της ερχόμενης Τετάρτης με την ΑΕΚ.

Αν ο ΠΑΟΚ δεν ηττηθεί στο ΟΑΚΑ θα είναι το μεγάλο φαβορί για τη δεύτερη θέση εκτός και αν δείξει αυτοκαστροφικές τάσεις την τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ στον αγώνα με τον Άρη των πολλών προβλημάτων στην Τούμπα. Σε διαφορετική περίπτωση θα περιμένει να δει τι θα κάνει η Ένωση απέναντι στον Ολυμπιακό στο "Καραϊσκάκης" στη δική της τελευταία αναμέτρηση για τα playoffs.

Όπως και να έχει σήμερα ο ΠΑΟΚ δικαιούται να πανηγυρίζει μια μεγάλη νίκη. Ο Δικέφαλλος με τα πολλά δικά του προβλήματα να παραμένουν, παρά την επιστροφή από το CAS των 7 βαθμών που του είχαν αφαιρεθεί και κατάφερε να σπάσει το αήττητο του Ολυμπιακού κοιτώντας τον στα μάτια και πήρε το παιχνίδι στα ίσια χωρίς να προσπαθήσει να το κλέψει.

ΤΟ ΠΗΡΑΝ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ... ΑΚΟΥΓΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ

Τι άλλαξε και ο ΠΑΟΚ άρχισε μετά από πολύ καιρό να δαγκώνει και πάλι; Το πήραν πάνω τους οι παίκτες. .Και κυρίως αυτοί που τα άκουσαν περισσότερο από όλους στη φετινή αγωνιστική περίοδο. Ο Μπίσεσβαρ, ο "περιπατητής" όπως τον έλεγαν, έκανε το καλύτερο φετινό του παιχνίδι μετά από αυτό στο Άμστερνταμ. Ο Μαουρίσιο ήταν συγκινητικός στη μεσαία γραμμή και από κοντά με τον Βραζιλιάνο σε απόδοση μέχρι να γίνει αλλαγή ήταν ο Ομάρ Ελ Καντουρί.

Ο Βαρέλα που κατά πολλούς έχει "καθίσει" στο συμβόλαιο που υπέγραψε πέρυσι το καλοκαίρι ήταν απροσπέλαστος ακόμη και όταν είχε δίπλα του τους δυο νεαρούς Μιχαηλίδη και Μιχάι και ο Πασχαλάκης των τεράστιων λαθών και της ανασφάλειας έκανε μεγάλη απόκρουση στα τελευταία λεπτά στο σουτ του Χασάν και κράτησε τη νίκη.

Μπορεί η σημερινή εμφάνιση όλων αυτών που βρέθηκαν και μάλλον δίκαια στο επίκεντρο έντονης κριτικής και αποδοκιμασιών στη διάρκεια της σεζόν να σβήσει όλα όσα έχουν δει τα μάτια των φίλων του ΠΑΟΚ στη διάρκεια της σεζόν; Σαφώς και όχι.

Ωστόσο έστω και στις τελευταίες στροφές ο ΠΑΟΚ έδειξε να διατηρεί το μαχητικό πνεύμα και την στόφα του νικητή που πέρυσι τον οδήγησε στο νταμπλ. Με την ελπίδα ότι δεν εμφανίστηκαν αργά αυτά τα στοιχεία μπορούν να τον οδηγήσουν σε μια πιο ομαλή μετάβαση στη νέα εποχή που νομοτελειακά έρχεται αν διατηρηθούν στους δυο τελευταίους αγώνες της σεζόν.

ΜΠΗΚΕ ΔΥΝΑΤΑ, ΑΝΤΕΞΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΝΙΚΗΣΕ

Ακόμη και ο Αμπέλ Φερέιρα έδειξε να ξέρει τι θέλει και τι ψάχνει. Μετά από καιρό επέλεξε να παρατάξει την ομάδα με ίδια ενδεκάδα σε δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος και να διατηρήσει το σχήμα με τους τρεις στόπερ Ίνκγασον, Βαρέλα, Μιχαηλίδη και τους Ροντρίγκο και Γιαννούλη στα δύο άκρα. Στη μεσαία γραμμή κράτησε τον Εσίτι στον πάγκο για να παίξει με δίδυμο Μαουρίσιο, Ελ Καντουρί στα χαφ και να βάλει τον Μπίσεσβαρ με τον Τζόλη στηρίγματα στον Τζούμπα Άκπομ που ξεκίνησε σε ένα ακόμη ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στην κορυφή της επίθεσης.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά είχε δύο καλές στιγμές στο ξεκίνημα του αγώνα κερδίζοντας τρία κόρνερ έχοντας μια πολύ καλή στιγμή με τον Μπίσεσβαρ και έδειξε να είναι αποφασισμένος όχι μόνο να μην δώσει την μπάλα στον Ολυμπιακό αλλά να κάνει το παιχνίδι του για να πάρει τη νίκη. Το 64% κατοχή στα πρώτα 15 δεν ήταν τυχαίο ούτε και το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι δεν ξεκινούσαν επιθέσεις από την άμυνα τους καθώς η πίεση που ασκούσε ο Δικέφαλος ψηλά ήταν επιτυχής.

Η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα έκλεισε το ημίχρονο έχοντας πολύ καλή εικόνα. Επειδή όμως φέτος ΠΑΟΚ χωρίς προβλήματα δεν γίνεται η πρώτη κίνηση του Πορτογάλου ήταν αναγκαστική με τον Ίνγκασον που ταλαιπωρήθηκε από ενοχλήσεις να δίνει τη θέση του στο Μιχάι. Έτσι ο Δικέφαλος ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με το Βαρέλα, που είχε νωρίτερα δεχθεί πρώτες βοήθειες μετά από μια σύγκρουση του με τον Μπουχαλάκη να έχει στο πλευρό του δυο νεαρούς τον Μιχαηλίδη και το Μιχάι.

ΤΟ ΠΑΡΑΣΗΜΟ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΧΑΪ

Το μεγαλύτερο παράσημο για αυτόν ήταν ότι το πρώτο του με την φανέλα του ΠΑΟΚ έδωσε στην ομάδα του μια πολύ σημαντική νίκη και το παράσημο για το Δικέφαλο ήταν ότι κυνήγησε μέχρι τέλος το τρίποντο. Ο Δικέφαλος κατάφερε να ξεπεράσει τα πολλά του προβλήματα, να αντέξει με όσες δυνάμεις του απέμειναν και στο τέλος να φύγει νικητής από το "Καραϊσκάκης". Και να γίνει η πρώτη ομάδα που κερδίζει τον Ολυμπιακό στην έδρα του στο πρωτάθλημα, μετά τη δική του νίκη που πέτυχε την περίοδο 2018-19 με το αυτογκολ του Βούκοβιτς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ