OPINIONS

Η ευθύνη είναι πρώτα του προπονητή

SUPERLEAGUE / PLAY OFF / ÐÁÏÊ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / PLAY OFF / ÐÁÏÊ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) EUROKINISSI SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου συμφωνεί με την άποψη του Αμπέλ Φερέιρα ότι υπεύθυνοςγια την ήττα από τον Ολυμπιακό είναι ο προπονητής του ΠΑΟΚ.

Από την στιγμή που ο Αμπέλ Φερέιρα το παραδέχθηκε, δεν υπάρχει κανείς λόγος να διαφωνήσει κανείς μαζί του. Υπεύθυνος για την ήττα του ΠΑΟΚ από τον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα των playoffs είναι ο προπονητής του.

Μπορεί το παιχνίδι να κρίθηκε από ένα λάθος του Βιεϊρίνια ωστόσο η ευθύνη για την επικράτηση των ερυθρόλευκων στην Τούμπα, τη δεύτερη φετινή για το πρωτάθλημα, ανήκει σε πολύ μεγάλο βαθμό στον Πορτογάλο τεχνικό.

Να απαριθμήσουμε τους λόγους; Πρώτα από όλα γιατί δεν είχε την ομάδα του ψυχολογικά και σωματικά έτοιμη για ένα ντέρμπι- επιβίωσης όπως αυτό. Κανείς δεν περίμενε ότι ο ΠΑΟΚ μετά από ένα τόσο μεγάλο διάστημα αγωνιστικής απραξίας θα... κεντούσε στον αγωνιστικό χώρο ή ότι οι παίκτες του θα όργωναν το γήπεδο. Ωστόσο οι ερυθρόλευκοι, που ξεκινούσαν από την ίδια αφετηρία φάνηκαν να είναι περισσότερο έτοιμοι από τη δική του ομάδα.

ΤΟ "ΔΙΣ ΕΞΑΜΑΡΤΕΙΝ"…

Και δεν ήταν μόνο ψυχολογικά και σωματικά ο ΠΑΟΚ έτοιμος για το ντέρμπι με τους ερυθρόλευκους. Και σε επίπεδο τακτικής δεν υπήρξε κάποια κίνηση που θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα. Ο Μαρτίνς στον άλλο πάγκο δεν χρειαζόταν να αλλάξει και πολλά, απλά να στηριχθεί στο πλάνο που του έδωσε την νίκη στον αντίστοιχο αγώνα της κανονικής περιόδου.

Ο Φερέιρα ήταν αυτός που θα έπρεπε να κάνει κάτι διαφορετικό για να αποφύγει την ήττα αλλά δεν τα κατάφερε απέναντι σε μια ομάδα που εφάρμοσε το ίδιο πλάνο. Ακόμη και την ανατροπή στον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό…ακύρωσε κρατώντας στον πάγκο το Δημήτρη Πέλκα που ήταν καταλυτικός στην αντίδραση του ΠΑΟΚ σε εκείνο το παιχνίδι του Μαρτίου.

ΕΝΑΣ ΠΑΟΚ ΧΩΡΙΣ ΣΧΕΔΙΟ

Το χειρότερο όλων ήταν ότι ο ΠΑΟΚ δεν φάνηκε να έχει σχέδιο, ούτε στο 0-0, ούτε και όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ. Οι αλλαγές παιχνιδιού με μεγάλες πάσες από την μια πλευρά του γηπέδου στην άλλη δεν ήταν ικανές να ανησυχήσουν την άμυνα του Ολυμπιακού και πολύ περισσότερο να της δημιουργήσουν προβλήματα. Οι ερυθρόλευκοι με τους τρεις μέσους μπλόκαραν τον Μίσιτς και τον Μαουρίσιο και ανάγκασαν τον ΠΑΟΚ να… κοπεί στα δύο βγάζοντας εκτός παιχνιδιού και τα άκρα του.

Ο Άκπομ που ξεκίνησε βασικός στην κορυφή της επίθεσης πήρε για πρώτη φορά την μπάλα στην περιοχή του Σα στο 43’ και ο Σβιντέρσκι που μπήκε αλλαγή χρειάστηκε περισσότερο από 15' για να κάνει την πρώτη του επαφή με την μπάλα. Και το γεγονός αυτό δείχνει πως ούτε οι αλλαγές που έγιναν από τον προπονητή του ΠΑΟΚ ήταν ικανές να σημάνουν την αντεπίθεση που δεν ήρθε ποτέ.

ΤΟ ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΤΟΥ ΤΖΟΛΗ

Για τις επιλογές στα πρόσωπα είναι εύκολη η κριτική μετά από τέτοιες ήττες και κατά συνέπεια ίσως και αχρείαστη. Ωστόσο, λίγοι κατάλαβαν την χρησιμότητα της χρησιμοποίησης του νεαρού Τζόλη σε αυτό το ντέρμπι. Εκτός και αν ο Αμπέλ Φερέιρα περίμενε ότι ο μικρός θα μπορούσε να γυρίσει το παιχνίδι. Ο 18χρονος, Χρήστος Τζόλης, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ανθρώπων του ΠΑΟΚ είναι ένας πολύ ταλαντούχος νεαρός ποδοσφαιριστής που έχει όλες τις προδιαγραφές για να κάνει μεγάλη καριέρα.

Υπό διαφορετικές συνθήκες το να κάνει το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα, ένα τέτοιο ταλέντο θα αποτελούσε μια από τις πλέον ευχάριστες ειδήσεις για τον Δικέφαλο. Το βάπτισμα του πυρός σε αυτό το παιχνίδι όμως φάνηκε σαν μια τουλάχιστον παρακινδυνευμένη κίνηση από τον Πορτογάλο τεχνικό.

ΔΥΟ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

Συμπερασματικά ο ΠΑΟΚ δεν ήταν έτοιμος στο ντέρμπι της πρεμιέρας, αν και η αλήθεια είναι ότι δεν έδειξε έτοιμος από την αρχή της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Για να…γυρίσει η κατάσταση θα πρέπει να εξασφαλιστεί η συμμετοχή στο Champions League της επόμενης αγωνιστικής περιόδου και το Κύπελλο. Σε διαφορετική περίπτωση η φετινή χρονιά, η πρώτη μετά την κατάκτηση του νταμπλ θα είναι μια χρονιά χαμένη...

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ