ΠΑΟΚ

Μια ισοπαλία σαν ήττα

Ο απογοητευμένος Σβιντέρσκι μετά το ΑΕΛ - ΠΑΟΚ
Ο απογοητευμένος Σβιντέρσκι μετά το ΑΕΛ - ΠΑΟΚ EUROKINISSI

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για την αναποτελεσματικότητα του ΠΑΟΚ που σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες αδυναμίες του, του κόστισαν στο Αλκαζάρ και δικαιολογούν απόλυτα την προσπάθεια για άμεση ενίσχυση.

Ο ΠΑΟΚ πήρε το βαθμό στο Αλκαζάρ με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Βιεϊρίνια στις καθυστερήσεις των καθυστερήσεων αλλά η σημερινή ισοπαλία μοιάζει περισσότερο με ήττα. Θα είναι λάθος αν αυτό το γκολ του αρχηγού σηκώσει το χαλάκι για να κρύψει τις αδυναμίες του ΠΑΟΚ που ήταν εμφανείς και δυστυχώς για την ομάδα της Θεσσαλονίκης μόνιμες.

Ακόμη και όταν ο ΠΑΟΚ κυριαρχούσε στον αγωνιστικό χώρο στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου και έχανε τη μια ευκαιρία μετά την άλλη φάνηκε πως η λύση στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει, στο εύκολο γκολ, δεν μπορεί να έρθει εκ των έσω.

Μια διαπίστωση που δικαιολογεί το γεγονός ότι η απόκτηση ενός παίκτη για την γραμμή κρούσης του Δικεφάλου ήταν απόλυτη προτεραιότητα. Για τον ΠΑΟΚ είναι μεγάλη η ανάγκη να βρει έναν παίκτη που θα μπορεί να στείλει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και θα είναι καθοριστικό να του βγει η επιλογή του Κρμέντσικ.

ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ

Χωρίς έναν επιθετικό που θα είναι σημείο αναφοράς αναγκαστικά ο Γκαρσία θα πρέπει να βρίσκει λύσεις από τους περιφερειακούς του τον Τζόλη ή τον Ζίβκοβιτς ή να δουλέψει περισσότερο τις στατικές φάσεις και να γίνεται με αυτές απειλητικός. Όχι, δεν φταίει μόνο ο Σβιντέρσκι που ο ΠΑΟΚ κινδύνευσε με κατραπακιά στο Αλκαζάρ.

Άλλωστε ήταν το δικό του ξεπέταγμα που ανάγκασε τον τερματοφύλακα της Λάρισας να τον ανατρέψει για να κερδίσει η ομάδα του το πέναλτι. Όταν ο επιθετικός κορυφής σε μια ομάδα που κάνει διψήφιο αριθμό τελικών σε έναν παιχνίδι, έχει μόνο μια δική του προσπάθεια αυτό σίγουρα προβληματίζει.

Ο Γκαρσία στις δηλώσεις του παραδέχθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα στο γκολ. Τόνισε ωστόσο ότι είναι σημαντικό που η ομάδα του δημιούργησε πολλές ευκαιρίες για να σκοράρει. Μόνο όταν ρωτήθηκε για τις αλλαγές που έκανε αργά στο παιχνίδι άφησε να εννοηθεί ότι χρειάζεται παίκτες στην επίθεση. "Εκτός από τον Τσόλακ μόνο χαφ είχα να βάλω" δικαιολογήθηκε ο Ουρουγουανός και δεν έχει και άδικο.

ΔΕΧΘΗΚΕ ΤΟ ΓΚΟΛ… ΕΧΑΣΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ

Όμως δεν φταίει μόνο η αναποτελεσματικότητα που ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε ένα εύστοχο χτύπημα πέναλτι στο 96’ για να αποφύγει την ήττα.

Φταίει και το γεγονός ότι και πάλι στην πρώτη σοβαρή ευκαιρία του αντιπάλου του δέχθηκε γκολ. Πριν ο Πινακάς περάσει σαν σταματημένους, εκθέτοντας και τους δύο στόπερ του και ανοίξει το σκορ η Λάρισα είχε απειλήσει μόνο με κάποια μακρινά σουτ.

Το δίδυμο στα στόπερ είχε τον Ίνγκι Ίνγκασον, που φαίνεται να αποτελεί το σημείο αναφοράς για τον Ουρουγουανό στο κέντρο της άμυνας, μαζί με τον Φερνάντο Βαρέλα. Ο Βαρέλα έπαιξε στο πλάι του Ισλανδού σε δύο παιχνίδια του ΠΑΟΚ στο Europa League με Αϊντχόφεν στην Ολλανδία και την Γρανάδα στην Τούμπα. Στο πρωτάθλημα το δίδυμο αυτό είχε να ξεκινήσει μαζί από το ντεμπούτο του Γκαρσία στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό. Αν ο προπονητής του ΠΑΟΚ μπορούσε να προβλέψει τι θα γινόταν στην φάση του 69’ μάλλον θα έκανε άλλη επιλογή.

Το θέμα είναι ότι μόλις ο Δικέφαλος δέχθηκε το γκολ κλονίστηκε, για μια ακόμη φορά σε μέγιστο βαθμό. Οι παίκτες του... έχασαν το μυαλό τους και μόνο σπασμωδικά προσπάθησαν να αντιδράσουν. Κάτι που συμβαίνει εδώ και καιρό μόλις το παιχνίδι δεν τους βγαίνει. Λίγες ήταν οι φορές μέχρι τώρα που ο Δικέφαλος μπόρεσε να αντιδράσει ορθολογικά όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ και όταν το έκανε έφτασε σε ανατροπές. Στο Αλκαζάρ κάτι τέτοιο δεν έγινε. Ήδη ο ΠΑΟΚ είχε χάσει σε μεγάλο βαθμό την επιθετικότητα που είχε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και ήρθε και το γκολ της ΑΕΛ για να τον αποδιοργανώσει εντελώς.

ΦΑΝΗΚΕ ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΜΕΣΟΕΠΙΘΕΤΙΚΟΥΣ

Επίσης άξια αναφοράς η επιλογή του Ουρουγουανού να κρατήσει στον πάγκο τον Στέφαν Σβαμπ και να χρησιμοποιήσει αντ’ αυτού το Μουργκ. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε με τον Αουγκούστο στο "6", τον Καντουρί στο "8" και τον Μουργκ στο "10". Ένας σχηματισμός που αποσκοπούσε προφανώς στην καλύτερη δημιουργία από τον άξονα που είναι ένα από τα κομμάτια του παιχνιδιού που ο Γκαρσία προσπαθεί να βελτιώσει.

Ο Μουργκ βοήθησε στο καλό διάστημα του ΠΑΟΚ, είχε και το δοκάρι, όταν όμως τα πράγματα άρχισαν να…στραβώνουν δεν πήρε πρωτοβουλίες για να δώσει λύσεις στην ομάδα του. Και σε αυτήν την περίπτωση όσα έγιναν σήμερα στο Αλκαζάρ δικαιολογούν τη…βιασύνη των ανθρώπων του ΠΑΟΚ να φέρουν πίσω τον Ουάρντα και να συζητούν για να αποκτήσουν τον Κροβίνοβιτς.

ΚΡΙΣΙΜΟΣ ΓΕΝΑΡΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ

Όπως και να έχει ο Δικέφαλος μπήκε άσχημα στο 2021 και με το πρόγραμμα του το Γενάρη να είναι… καυτό χρειάζεται νέα πρόσωπα και νέες ιδέες. Και αυτό διότι μοιάζει να δεδομένο ότι τα ντέρμπι με Ολυμπιακό και ΑΕΚ θα σηματοδοτήσουν και τη συνέχεια που θα έχει η ομάδα του Γκαρσία στο πρωτάθλημα. Και θα δείξουν αν η προσπάθεια για εξορθολογισμό του μπάτζετ μπορεί να συνοδεύεται και με υψηλές φιλοδοξίες...

TAGS ΠΑΟΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ