ΠΑΟΚ

Μπορεί να είναι διεκδικητής

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πανηγυρίζουν το γκολ του Ίνγκασον στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό
Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πανηγυρίζουν το γκολ του Ίνγκασον στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό EUROKINISSI SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τον ΠΑΟΚ που στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό έδειξε ότι διαθέτει τη…μαγιά που χρειάζεται για να διεκδικεί υψηλούς στόχους. (VIDEO)

Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να κερδίσει τον Ολυμπιακό και να μειώσει τη διαφορά του από κορυφή, ωστόσο κέρδισε πολλά εύσημα από την εμφάνιση του, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο του ντέρμπι της Τετάρτης (13/1). Στο πρώτο ο Ολυμπιακός είχε την τριπλή ευκαιρία στη φάση του δοκαριού του Εμβιλά αλλά σε όλο το δεύτερο μισό του αγώνα δεν κατάφερε, όχι να απειλήσει, αλλά ούτε καν να βρεθεί καλά καλά στην περιοχή του Δικεφάλου, εκτός της στατικής φάσης που έφερε το γκολ του Μπα.

Ο ΠΑΟΚ στο ίδιο διάστημα ήταν ο καλύτερος ΠΑΟΚ από άποψης τακτικής που έχει εμφανιστεί επί εποχής Γκαρσία. Μαχητικός, πειθαρχημένος, με όλους τους παίκτες του συνεπείς και στα ανασταλτικά τους καθήκοντα (Ζίβκοβιτς, Ουάρντα να γυρνούν και να μαρκάρουν συνεχώς, τους δυο κεντρικούς του χαφ να τρέχουν ασταμάτητα ) και κυρίως με αυτοπεποίθηση. Είναι λογικό λοιπόν ο Ουρουγουανός να δηλώνει μετά το ντέρμπι ότι αυτή την ομάδα θέλει να βλέπει σε ΟΛΑ τα παιχνίδια.

Γιατί αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα των παικτών του Δικεφάλου. Να δείξουν και στους επόμενους αγώνες την ίδια τακτική πειθαρχεία, το ίδιο πάθος στις μονομαχίες, την ίδια συνέπεια στην πίεση στους αντιπάλους. Να κάνουν ξανά και σε άλλα παιχνίδια όσα έκαναν στο ντέρμπι με τους ερυθρόλευκους που εξ ορισμού δίνει επιπλέον κίνητρα για εμφανίσεις όπως αυτή. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε τις εντυπώσεις αλλά αυτές μπορεί εύκολα να ξεθωριάσουν στο επόμενο άσχημο αποτέλεσμα.

Το σημαντικό για τον ΠΑΟΚ είναι ότι έχει καλή προοπτική και πως έδειξε ότι μπορεί να είναι διεκδικητής του τίτλου. Όχι φέτος απαραίτητα αλλά για αυτό φταίνε οι δικές του... αυτοκτονικές τάσεις.

Φάνηκε στο ντέρμπι άλλωστε ότι η βαθμολογική διαφορά από τον Ολυμπιακό που παρέμεινε στους -10, οφείλεται περισσότερα στα δικά του στραβοπατήματα και τους πόντους που πέταξε με ευκολία σε προηγούμενους αγώνες.

Ο Δικέφαλος βρίσκεται τόσο μακριά από την κορυφή όσο δεν του επιτρέπει το γεγονός ότι δεν κατάφερε να "καθαρίσει" παιχνίδια με θεωρητικά πιο ανίσχυρος από αυτόν αντιπάλους με την ευκολία που το έκαναν οι ερυθρόλευκοι. Τα περισσότερα από τα οποία μάλιστα έδειχνε στο γήπεδο ότι μπορούσε να τα κερδίσει.

Η ομάδα του Γκαρσία απέδειξε ότι η διαφορά των δύο ομάδων στη βαθμολογία δεν είναι αυτή που αποτυπώθηκε στο γήπεδο. Κάτι που μπορεί πρακτικά να μην σημαίνει και πολλά αλλά για μια ομάδα με υψηλούς στόχους όπως ο Δικέφαλος, έχει μεγάλη σημασία για το ηθικό και την ψυχολογία της.

Η ΗΡΩΙΚΗ ΕΞΟΔΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΑΚΗ

Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να έχει κερδίσει, αφού ξεπέρασε αναίμακτα το καλό διάστημα του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο. Και θα κέρδιζε αν η φωτοβολίδα του Τζόλη έστελνε την μπάλα λίγα εκατοστά πιο κάτω στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού. Και φυσικά θα μπορούσε να κερδίσει αν δεν δεχόταν ένα τόσο "φθηνό" γκολ όπως αυτό που δέχθηκε από την λάθος αντίδραση της άμυνας και του τερματοφύλακα του. Το να δέχεται όμως τέτοια γκολ τείνει να του γίνει συνήθεια και αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα…

Στον ΠΑΟΚ δεν μπορεί να μην έχουν αντιληφθεί ότι μια ομάδα που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό χρειάζεται σταθερότητα στην άμυνα και στην εστία της. Το λάθος στην φάση του γκολ του Μπα είναι ομαδικό, οφείλεται στην κακή αντίδραση των παικτών του που αμύνονταν σε ζώνη. Αυτό όμως που έχει μείνει στο μάτι είναι η εκτός τόπου και χρόνου έξοδος του τερματοφύλακα του.

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης μπορεί στην καλή του ημέρα να βγάλει και τα… άβγαλτα, όπως έκανε σε κάποια παιχνίδια τη σεζόν του νταμπλ. Κάνει όμως και λάθη ασυγχώρητα για αυτό το επίπεδο. Δύο λάθους εξόδους είχε στο ντέρμπι: στην πρώτη έδωσε φάουλ στον Ολυμπιακό στο ημικύκλιο της μεγάλης του περιοχής – βγάζοντας στη συνέχεια την εκτέλεση του Φορτούνη- και στη δεύτερη ο ΠΑΟΚ δέχθηκε το γκολ της ισοφάρισης.

ΤΡΕΧΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΑ

Όσο πάντως και αν τα μεταγραφικά στον ΠΑΟΚ μοιάζουν σε ότι αφορά κινήσεις ενίσχυσης μάλλον "παγωμένα", είναι τόσο μεγάλη η κινητικότητα που υπάρχει σε ενδεχόμενες παραχωρήσεις που είναι μάλλον απίθανο να μην υπάρξουν ανακατατάξεις στο ρόστερ του Δικέφαλου.

Ο Εσίτι μπορεί να μην είναι ενθουσιασμένος με την προοπτική της Γκεζτεπέ και η περίπτωση των Τούρκων "κολλάει" και στο οικονομικό. Ο Νιγηριανός έχει αντιληφθεί πως στον ΠΑΟΚ έχει τεθεί εκτός πλάνων και ψάχνει τις εναλλακτικές του. Το ίδιο κάνει, λένε οι πληροφορίες και ο Αντόνιο Τσόλακ που από την στιγμή της απόκτησης του Μάικλ Κρμέντσικ έχει βρεθεί σε… τρίτο ρόλο.

Προτάσεις συνεχίζουν να καταφθάνουν και για τον Γιαννούλη και γενικά υπάρχουν πολλά ανοικτά μέτωπα που μπορούν να δημιουργήσουν ανάγκες αλλά και επιπλέον μπάτζετ για ενίσχυση. Το θέμα για τον ΠΑΟΚ είναι να είναι έτοιμος για όλα, ώστε όλες οι κινήσεις που θα γίνουν να είναι συμφέρουσες και αποδοτικές κυρίως για την ομάδα.

Και να βρει λύσεις όχι μόνο για να γίνει περισσότερο διεκδικητικός στη φετινή σεζόν αλλά κυρίως για να δημιουργήσει τις συνθήκες μιας ομάδας που θα είναι πρωταθλήτρια τα αμέσως επόμενα χρόνια.

TAGS ΠΑΟΚ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ