OPINIONS

Νίκησε και περιμένει τον Ολυμπιακό

SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για το τρίποντο τουΠΑΟΚ στη Λάρισα που ήρθε με περισσότερο άγχος απ' ότι θα περίμενε κανείς και με πολύ περισσότερο κόπο.

Ο ΠΑΟΚ πήγε στη Λάρισα για να αγωνιστεί απέναντι στην ελλιπέστατη ΑΕΛ με τις δικές του σημαντικές απουσίες, αλλά και το αέρα της ανώτερης και πιο ποιοτικής ομάδας. Το ζητούμενο ήταν το τρίποντο και αυτό το πήρε αν και στο τέλος αγχώθηκε περισσότερο από όσο θα έπρεπε, αν σκεφτεί κανείς ότι από το ημίχρονο είχε πάρει προβάδισμα στο σκορ με δύο γκολ.

Ο ΠΑΟΚ έδειξε από την αρχή διάθεση να «καθαρίσει» όσο πιο γρήγορα γίνεται το παιχνίδι ανοίγοντας το σκορ. Δεν το κατάφερε στην φάση με τον Πέλκα που ξεκίνησε πίσω από τον Άκπομ, αλλά το έκανε λίγο αργότερο με το γκολ του Λημνιού που και πάλι αγωνιζόμενος στα αριστερά έκανε καλό παιχνίδι.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ έχοντας να διαχειριστεί τις απουσίες των Μπίσεσβαρ, Μίσιτς και Βιεϊρίνια, που ήταν βασικοί και οι τρεις στον αγώνα του κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό επανέφερε το Μάτος στο δεξί άκρο της άμυνας, έβαλε από την αρχή τον Αουγκούστο δίπλα στο Μαουρίσιο, τον Λάμπρου δεξιά, αλλάζοντας πλευρά στο Λημνιό.

Ο Αμπέλ Φερέιρα ξεκίνησε το Λάμπρου μπροστά από το Μάτος και τον Λημνιό μπροστά από το Γιαννούλη. Η αλήθεια είναι ότι ο Λάμπρου δεν έκανε και τόσο καλό παιχνίδι και η ανάπτυξη του ΠΑΟΚ -παρά το γεγονός ότι η φάση του γκολ που άνοιξε το σκορ ξεκίνησε από το Μάτος- ήταν περισσότερο αποδοτική όταν η μπάλα πήγαινε αριστερά.

Η ενδεκάδα του Πορτογάλου ήταν πάνω κάτω αναμενόμενη αλλά το παιχνίδι τελικά αποδείχθηκε… παράξενο για τον ΠΑΟΚ και τους παίκτες του. Ο Αουγκούστο για παράδειγμα που αγωνίστηκε δίπλα στον -αρκετά καλό για ένα ακόμη παιχνίδι- Μαουρίσιο έκλεισε ένα μάλλον κακό 1ο ημίχρονο με πολλά λάθη, με πολλές χαμένες προσωπικές μονομαχίες, σκοράροντας ένα εκπληκτικό γκολ. Ο Βραζιλιάνος μετά το γκολ που πέτυχε κατά του ΟΦΗ, σκόραρε σε δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος με σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή, εντυπωσιακό και έδωσε προβάδισμα 2 γκολ στην ομάδα του.

ΜΑΧΗΤΙΚΗ Η ΑΕΛ, ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ Ο ΠΑΟΚ

Τι έφταιξε λοιπόν και ο ΠΑΟΚ στο τέλος αγχώθηκε; Ίσως δεν περίμενε ότι οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ δεν θα τα παρατούσαν, ίσως δεν περίμενε ότι οι νεαροί που χρησιμοποίησε ο Μιχάλης Γρηγορίου για να καλύψει τα κενά όσων έλειπαν θα ακολουθούσαν το παράδειγμα του "αειθαλή" Βαγγέλη Μόρα και θα πάλευαν κάθε φάση με πάθος, δύναμη και… σε ορισμένες φορές με "ξύλο". Απέναντι σε αυτόν το δυναμισμό που έβγαλαν οι γηπεδούχοι η ποιότητα των παικτών του ΠΑΟΚ δεν ήταν πάντα αρκετή. Και αυτός ήταν ο κυριότερος λόγος που η ΑΕΛ ήταν η ομάδα που πήρε την πρωτοβουλία και χωρίς να έχει ορθολογικό τρόπο ανάπτυξης κατάφερε να δημιουργεί πίεση στον ΠΑΟΚ.

Ο Αμπέλ Φερέιρα απέδωσε το παραπάνω γεγονός στην κούραση των παικτών του, τονίζοντας το γεγονός ότι αρκετοί από αυτούς αναγκάστηκαν να δώσουν δύο παιχνίδια μέσα σε λιγότερο από 72 ώρες και δεν έχει και άδικο. Βέβαια από την άλλη πλευρά και οι ίδιος θα μπορούσε να βοηθήσει περισσότερο την ομάδα του, πολύ περισσότερο από την στιγμή που την είδε να φτάνει στο ημίχρονο με το υπέρ της 2-0 βάζοντας στο παιχνίδι για παράδειγμα τον Εσίτι, που αν μην τι άλλο θα ταίριαζε περισσότερο στην αντιμετώπιση της ΑΕΛ.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Όπως και να έχει ο ΠΑΟΚ έβαλε άλλους τρεις βαθμούς στο σακούλι του και πλέον περιμένει στην Τούμπα τον Ολυμπιακό με σκοπό να τον κερδίσει, να τον προσπεράσει και να έχει το προβάδισμα για την πρωτιά στην κανονική περίοδο. Ο Αμπέλ Φερέιρα έχει στη διάθεση του επτά ολόκληρες ημέρες να ξεκουράσει τους παίκτες του και να τους προετοιμάσει για ένα ντέρμπι που μοιάζει με όλα όσα έχουν προηγηθεί ως το πιο σημαντικό μέχρι τώρα στη σεζόν. Το σίγουρο είναι ότι θα ακολουθήσουν και άλλα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΑΕΛ - ΠΑΟΚ 1-2: "Διπρόσωπος" αλλά νικητής ο Δικέφαλος
Super League: Η βαθμολογία μετά τις νίκες Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ
Φερέιρα: "Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο αγώνας έγινε σήμερα"
Φερέιρα: "Ολυμπιακός, ο μεγάλος μας αντίπαλος"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ