OPINIONS

Ο ΠΑΟΚ έμεινε ζωντανός επιστρέφοντας από την κόλαση

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ / ΠΑΟΚ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ / ΠΑΟΚ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) EUROKINISSI SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για την μεγάλη ανατροπή που πέτυχε ο ΠΑΟΚ στον πρώτο ημιτελικό με τον Ολυμπιακό, που μπορεί να αφήνει ανοικτή την πρόκριση αλλά ήταν βάλσαμο στις πληγές του Δικεφάλου.

Σε έναν ημιτελικό που τα είχε όλα γκολ, ένταση και πάθος, δοκάρια ο ΠΑΟΚ βρέθηκε στα σχοινιά αλλά αντέδρασε. Μπορεί να μην έβγαλε νοκ-άουτ τον αντίπαλο του αφού η πρόκριση παραμένει ανοικτή αλλά πήρε έστω και στα σημεία μια νίκη που χρειαζόταν όσο τίποτε άλλο.

ΕΔΕΙΞΕ ΠΑΛΜΟ Ο ΦΕΡΕΙΡΑ

Ο Αμπέλ Φερέιρα το πήρε πάνω του αντιλαμβανόμενος ότι από την στιγμή που βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, είτε θα έπρεπε να αποδεχθεί την μοίρα που του επιφύλασσαν οι ποδοσφαιριστές του, είτε να ρισκάρει κάνοντας αλλαγές για να αιφνιδιάσει τον αντίπαλο του. Και αποφάσισε να κάνει το δεύτερο για να σώσει την παρτίδα. Έξω αναγκαστικά λόγω προβλήματος της τελευταίας στιγμής ο Βιεϊρίνια, μέσα ο Μιχάι, επιστροφή του Μάτος στο δεξί άκρο της άμυνας του.

Ορθολογική τουλάχιστον η παράταξη της άμυνας του ΠΑΟΚ. Από εκεί και πέρα αλλαγές σε πρόσωπα και ρόλους στην επίθεση. Ο Πέλκας μπροστά από τον Βραζιλιάνο, έξω ο Λημνιός και ο Σβιντέρσκι, μέσα ο Άκπομ, πίσω από τον Άγγλο στον άξονα, ο Μπίσεσβαρ και αριστερά ο Ελ Καντουρί.

Πειραματική ενδεκάδα δεν μπορείς να την πεις, αλλά από την άλλη να δώσεις τον αγώνα της χρονιάς με τόσες αλλαγές στην επιθετική γραμμή σου όπως και να το δει κανείς είναι μια κίνηση ρίσκου και ο Φερέιρα δεν έχει συνηθίσει σε τέτοιες κινήσεις.

Από την άλλη με αλλαγές μια στο εκτός έδρας ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και μια στον προημιτελικό με τον Παναθηναϊκό το… γύρισε όταν είχε βρεθεί τις δύο προηγούμενες φορές που είχε βρεθεί σε δύσκολή θέση και δεν είχε και να χάσει και πολλά.

ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ

Το θέμα ήταν πως θα αντιδράσουν οι ποδοσφαιριστές σε ένα παιχνίδι που περισσότερο, με τις συνθήκες που είχαν δημιουργηθεί έμοιαζε με τελικό. Οι παίκτες του Δικεφάλου που μπήκαν σαν υπνωτισμένοι στο γήπεδο και μέχρι το 8΄δέχθηκαν δύο γκολ χρειάστηκε να νιώσουν την πίεση της εξέδρας για να ξυπνήσουν και να ξεκινήσουν την αντεπίθεση τους.

Το να βρεθείς με δύο γκολ στην πλάτη σε ένα παιχνίδι σαν αυτή ισοδυναμεί με ταξίδι στην κόλαση. Μουρμούρα… "απειλητικά" συνθήματα αποδοκιμασίας από την εξέδρα…μόνο όμως για λίγα λεπτά. Το γκολ του Πέλκα ήταν το εφαλτήριο για την επιστροφή του Δικεφάλου στο παιχνίδι και η ισοφάριση του Μίσιτς λυτρωτικό για τους παίκτες.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟΣ ΣΤΑ ΜΕΤΟΠΙΣΘΕΝ

Από την άλλη το να αναγκάσεις τον αντίπαλο σου να πάρει και αυτός άλλες δυο φορές στην σέντρα δεν ήταν ακριβώς ο παράδεισος. Πολύ περισσότερο από την στιγμή που τα προβλήματα ανασταλτικά συνεχίστηκαν με το Μιχάι πάντως που έπαιξε για πρώτη φορά βασικός να είναι από τους κορυφαίους στην άμυνα του ΠΑΟΚ.

Η αλήθεια είναι ότι για να φτάσει ο Δικεφάλος στην ανατροπή και να αποκτήσει ένα ισχνό προβάδισμα πρόκρισης στο μεγάλο τελικό καρδιοχτύπησε και μάλιστα πολλές φορές. Και αυτό διότι σχεδόν σε κάθε στατική φάση που κέρδισε ο Ολυμπιακός η αντίδραση της άμυνας του ήταν προβληματική. Το ευτύχημα για τον ΠΑΟΚ ήταν ότι ο Σισέ που πήρε όλες τις κεφαλιές δεν ήταν εύστοχος όπως πριν από λίγες ημέρες στο Λονδίνο.

ΝΙΚΗ ΒΑΛΣΑΜΟ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΝΟΙΚΤΟΙ

Ο ΠΑΟΚ τελικά με το εύστοχο χτύπημα του Πέλκα πήρε μια νίκη που αν μη τι άλλο την χρειαζόταν πάρα πολύ. Αν καταφέρει και την υπερασπιστεί στο δεύτερο παιχνίδι στο Καραϊσκάκη τότε οι φίλαθλοι του θα την θυμούνται ως μια επική ανατροπή γιατί τέτοια ήταν τελικά…

Σε κάθε περίπτωση όμως και επειδή ο ημιτελικός στην έδρα του Ολυμπιακού αργεί πολύ, μπορεί να χτίσει στη σημερινή του νίκη και σε αυτοπεποίθηση και σε ψυχολογία. Γιατί με τα αποτελέσματα των τελευταίων αγώνων αυτό που είχε κλονιστεί περισσότερο από όλα ήταν η εμπιστοσύνη των οπαδών του προς τους παίκτες και προς τον προπονητή. Και για να την κερδίσουν και πάλι θα πρέπει πρώτα από όλα να έρθουν καλά αποτελέσματα.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ