ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ πήρε νίκη βάλσαμο

Ο Σβιντέρσκι μετά το γκολ που έβαλε κόντρα στον Παναθηναϊκό
Ο Σβιντέρσκι μετά το γκολ που έβαλε κόντρα στον Παναθηναϊκό EUROKINISSI

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τη δύσκολη, αλλά δίκαιη επικράτηση του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, που εξασφαλίζει ήρεμες γιορτές για τον Δικέφαλο.

Ο ΠΑΟΚ έκλεισε με τη νίκη στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις για το 2020 και μπορεί να κάνει ήρεμες γιορτές. Και αυτό διότι είναι αλήθεια ότι το παιχνίδι με τους πράσινους ήταν πολύ σημαντικό για τον Δικέφαλο και το τρίποντο πήρε ήταν βάλσαμο. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε μετά από μια εβδομάδα γεμάτη ένταση που ξεκίνησε στο τοπικό ντέρμπι με τον Άρη και συνεχίστηκε αυξανόμενη διαρκώς τις ημέρες που ακολούθησαν.

Ο Δικέφαλος έδειξε χαρακτήρα αντιδρώντας μετά από ένα κακό αποτέλεσμα και ο τρόπος με τον οποίο μίλησε μετά το τέλος του αγώνα ο Πάμπλο Γκαρσία, ενοχλημένος από όλα όσα έχουν γίνει, αλλά ταυτόχρονα και συγκινημένος ήταν ενδεικτικός για την κρισιμότητα που είχε για την ομάδα του το σημερινό ντέρμπι. «Όσο και προσπαθούν να μας ρίξουν κάτω εμείς συνεχίζουμε όρθιοι» είπε ο Γκαρσία θυμίζοντας την θρυλική φωτογραφία του Γιώργου Κούδα και του Άνθιμου Κάψη.

Προφανώς ο Γκαρσία θεωρεί ότι συμβαίνουν πολλά εξωαγωνιστικά που μπορεί να επηρεάσουν την ομάδα του και είναι σημαντικό να την βλέπει να παραμένει δυνατή και συγκεντρωμένοι. Το πιο σημαντικό είναι αυτό. Ότι ο ΠΑΟΚ έδειξε στο τέλος χαρακτήρα και πήρε μια νίκη που χρειαζόταν όσο τίποτα άλλο.

ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΕ… ΝΟΗΜΑ

Στα αγωνιστικά δύο ήταν οι σημαντικές διαφοροποιήσεις. Η χρησιμοποίηση του Βιειρίνια στο δεξί άκρο της άμυνας απάντησε στο ερώτημα για το ρόλο που του επιφυλάσσει στην ομάδα του ο Πάμπλο Γκαρσία.

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ έχει δώσει εδώ και χρόνια την δική του απάντηση παίζοντας όπου τον χρειάζεται ο ΠΑΟΚ. Σαφώς και η προτίμηση του ήταν πάντα να παίζει ως προωθημένος αλλά και στην άμυνα την ξέρει τη δουλειά και την κάνει όσο πιο καλά μπορεί.

Η έκπληξη από τον Ουρουγουανό ήταν η χρησιμοποίηση του Μουργκ αντί του Σβαμπ. Το γεγονός ότι έμεινε εκτός ο ένας Αυστριακός έχει λογική, καθώς έδειχνε στα τελευταία παιχνίδια ότι χρειάζεται ανάσες. Το ότι ο Γκαρσία προτίμησε να ξεκινήσει με δεκάρι τον Μουργκ μάλλον έχει να κάνει με την κακή εικόνα που έδειξε δημιουργικά ο άξονας της ομάδας του στο προηγούμενο αγώνα με τον Άρη στο Κλ. Βικελίδης.

Μόνο που σε εκείνο το ματς δεν έδωσε ούτε λεπτό συμμετοχής στον Τόμας Μουργκ. Ο Αυστριακός έφυγε από το γήπεδο με συμβολή στην νίκη της ομάδας του το χτύπημα κόρνερ από το οποίο προήλθε το γκολ του Ίνγκασον και ένα σουτ εντός περιοχής που έφυγε άουτ.

Ωστόσο ο άξονας του Δικεφάλου ήταν απέναντι στον Παναθηναϊκό σαφώς πιο παραγωγικός από ότι στον προηγούμενο αγώνα με τον Άρη.

ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΕΝΑ ΜΕΤΩΠΟ ΑΠΟΜΕΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Με την ανανέωση του συμβολαίου του Χοσέ Άνχελ Κρέσπο μέχρι και το 2022 ο ΠΑΟΚ έκλεισε ένα από τα ανοικτά του μέτωπα. Από τα συμβόλαια που λήγουν στο τέλος της σεζόν ξεχωρίζουν αυτά του Ομάρ Ελ Καντουρί και του Βιεϊρίνια. Ο Καντουρί έχει δηλώσει δημόσια ότι πρόθεση του είναι να συνεχίσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ, δείχνοντας να έχει εγκαταλείψει αυτή την νοσταλγία για το ιταλικό πρωτάθλημα.

Ο αρχηγός αφού παρέμεινε τελικά στην Τούμπα, μετά από όσα έγιναν το περασμένο καλοκαίρι, λογικά θα κάνει το όνειρο του να κρεμάσει τα παπούτσια του στον ΠΑΟΚ πραγματικότητα.

Το πιο σοβαρό όμως ζήτημα που έχει να αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ είναι αυτό του Δημήτρη Γιαννούλη. Ο Όλαφ Ρέμπε εδώ και μήνες έχει κάνει πρόταση στο αριστερό μπακ του Δικεφάλου για αναπροσαρμογή του συμβολαίου του και ο Γιάννουλης επιφυλάχθηκε να απαντήσει. Αναγκαστικά πριν από την έναρξη της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου οι δύο πλευρές θα πρέπει να καθίσουν και πάλι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να αποφασίσουν τις μελλοντικές τους κινήσεις. Ο Γενάρης είναι πλέον πολύ κοντά….

ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ Ο ΕΥΦΥΗΣ ΚΡΕΣΠΟ

Όσο για τον Κρέσπο που ήρθε στην Τούμπα το καλοκαίρι του 2016 με αυτή τη φουρνιά που κατέκτησε τους τίτλους και έγραψε ιστορία με τη φανέλα του Δικεφάλου. Ο Ισπανός χαρακτήρισε τον ΠΑΟΚ ως το δεύτερο σπίτι του και η αλήθεια είναι ότι η δήλωση του δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Νιώθει τον ΠΑΟΚ σπίτι του και το γεγονός ότι μπήκε στην Τούμπα πριν από ντέρμπι αγκαλιά με τη νεογέννητη τότε κόρη του δείχνει πως αισθάνεται για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Από την άλλη και για τον ΠΑΟΚ ο Κρέσπο είναι σημαντικός και ένας από τους αρχηγούς του. Μπορεί να μην είναι ο κλασσικός αμυντικός ογκόλιθος, ούτε ο πιο γρήγορος στόπερ του κόσμου, έχει όμως καταφέρει να γίνει σημείο αναφοράς όλα αυτά τα χρόνια που αγωνίζεται στον ΠΑΟΚ. Κυρίως λόγω της προσωπικότητας του – ποτέ δεν φοβήθηκε να πει την άποψη του- και της ευφυΐας του εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων.

TAGS ΠΑΟΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ