ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να έχει πολλά θέματα

Ο απογοητευμένος Τσόλακ στον αγώνα ΠΑΟΚ - Ομόνοια
Ο απογοητευμένος Τσόλακ στον αγώνα ΠΑΟΚ - Ομόνοια EUROKINISSI

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για την ισοπαλία του ΠΑΟΚ με την Ομόνοια και τις αδυναμίες που συνεχίζει να δείχνει η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα στην επιθετική της λειτουργία.

Ο ΠΑΟΚ κόντεψε να κλείσει δύο ολόκληρα χρόνια από την τελευταία του παρουσία σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Το τελευταίο του παιχνίδι ήταν εκείνη η οδυνηρή ήττα από την Μπάτε Μπόρισοφ που καταδίκασε το Δικέφαλο σε αποκλεισμό και μάλιστα τον κατέταξε στην τελευταία θέση ενός ομίλου με την Τσέλσι, τους Λευκορώσους και την ΜΟΛ Βίντι.

Βέβαια τότε λίγοι στον ΠΑΟΚ ασχολούνταν με την Ευρώπη αφού ο μοναδικός στόχος ήταν τα πρωτεία στην Ελλάδα και η κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος μετά από 34 ολόκληρα χρόνια. Πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει και όλοι στον ΠΑΟΚ αναγνωρίζουν ότι τα πολλαπλά οφέλη που φέρνει στο σύλλογο μια καλή ευρωπαϊκή πορεία είναι πολύ μεγάλα για να αδιαφορήσει κανείς για αυτά τόσο σε οικονομικό όσο σε επίπεδο γοήτρου και πρεστίζ.

Αυτό δεν σημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να κερδίσει όλα τα ευρωπαϊκά του παιχνίδια… Πολύ περισσότερο όταν εμφανίζει τις ίδιες αδυναμίες που του έχουν στερήσει αρκετούς βαθμούς ήδη και στο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα και πάλι χρειάστηκε 19 τελικές προσπάθειες, από τις οποίες οι 7 πήγαν στην εστία για να πετύχει 1 γκολ που δεν μπορούσε παρά μόνο το βαθμό της ισοπαλίας να του δώσει. Η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα επίσης πέρασε ένα πολύ μεγάλο διάστημα του αγώνα, ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο χωρίς να μπορεί να γίνει επικίνδυνη παρά το γεγονός ότι είχε την μπάλα στα πόδια της περισσότερο από τον αντίπαλο της. «Κοιμόμασταν στο πρώτο ημίχρονο» είπε ο Πορτογάλος και η δήλωση του δεν ήταν υπερβολική. Και αν δεν κοιμόταν οι παίκτες του προκαλούσαν νύστα σε όσους έβλεπαν το παιχνίδι….

Δυο είναι τα μεγάλα προβλήματα στα παιχνίδια με αντιπάλους που δεν θέλουν την μπάλα. Η αναποτελεσματικότητα και το πρόβλημα στην ανάπτυξη όταν δεν έχει τον Ομάρ Ελ Καντουρί που φαίνεται να είναι αναντικατάστατος. Τουλάχιστον ο Εσίτι και απέναντι στην Ομόνοια όπως και στο ντέρμπι με την ΑΕΚ έδειξε ότι δεν μπορεί να μπει στα παπούτσια του Μαροκινού και να βοηθήσει δημιουργικά την ομάδα. Έτσι και σήμερα όσο ήταν στον αγώνα ο Νιγηριανός ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να βρει τρόπους να επιτεθεί από τον άξονα και χρειάστηκε για μια ακόμη φορά να καταφύγει σε σέντρες και γεμίσματα που δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν κινδύνους στην οργανωμένη άμυνα της Ομόνοιας.

Από την άλλη πλευρά φαίνεται ότι και η επιλογή του Αμπέλ Φερέιρα να επιμείνει στον Τσόλακ δεν τον δικαιώνει. Ο Κροάτης έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία της ομάδας του στο 5΄και στη συνέχεια εξαφανίστηκε μέχρι το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου όπου συμμετείχε σε τρεις συνεχόμενες φάσεις και αυτό ήταν όλο. Αν ο Αντόνιο Τσόλακ περνά από περίοδο ντεφορμαρίσματος που θα ξεπεραστεί μόλις σκοράρει το πρώτο του γκολ κανείς δεν μπορεί να το ξέρει. Ωστόσο στη δεδομένη στιγμή ο Κροάτης δεν μπορεί να βοηθήσει στο βαθμό που περιμένει ο προπονητής του.

ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 8 ΜΗΝΕΣ Ο ΑΟΥΓΚΟΥΣΤΟ

Το ενθαρρυντικό για τον ΠΑΟΚ στη σημερινή πρεμιέρα του στους ομίλους του Europa League ήταν η επανεμφάνιση μετά από 8 μήνες του Ντόουγκλας Αουγκούστο. Ο Βραζιλιάνος που έπαιξε για τελευταία φορά στην Ξάνθη στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της περυσινής σεζόν, έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει.

Με αυτόν στο γήπεδο απελευθερώθηκε ο Σβαμπ ο ΠΑΟΚ μπόρεσε να βρει χώρους από τον άξονα και να δημιουργήσει ευκαιρίες μια από τις οποίες κατέληξε στην ισοφάριση του Μουργκ που ήδη έχει 2 γκολ στα 2 παιχνίδια που αγωνίστηκε με τη νέα του ομάδα.

ΓΚΕΛΑ ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ

Όπως και να έχει ο ΠΑΟΚ η ισοπαλία με την Ομόνοια είναι γκέλα για το Δικέφαλο αν σκεφτεί κανείς ότι κυπριακή ομάδα θεωρητικά είναι ο πιο εύκολος από τους τρεις αντιπάλους που έχει να αντιμετωπίσει στον όμιλο.

Και αυτούς τους δυο βαθμούς που έχασε θα πρέπει να τους βρει αλλού αν θέλει να διεκδικήσει με αξιώσεις την πρόκριση του στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

Με την επιστροφή του Βιεϊρίνια η οποία οριστικοποίησε το ρόστερ του Δικεφάλου και την ενεργοποίηση του Μάτος ο ΠΑΟΚ διόρθωσε δύο λάθη που πήγαν να γίνουν το καλοκαίρι. Ο Πορτογάλος είναι απαραίτητος για τον ΠΑΟΚ, όχι ως ένας άλλος Ελ Σιντ, λόγω όσων έχει προσφέρει τα προηγούμενα χρόνια στο Δικέφαλο αλλά γιατί όπως και ο Βραζιλιάνος μπορεί να έχει ρόλο, έστω και δεύτερο, μέσα στον αγωνιστικό χώρο αλλά και στα αποδυτήρια.

Έτσι αυτό που μένει ως κενό είναι μια ακόμη λύση στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Ωστόσο ο Όλαφ Ρέμπε περισσότερο και όχι ο Αμπέλ Φερέιρα εκτιμά ότι το ρόστερ και στα χαφ είναι πλήρες περιμένοντας από τον Ντόουγκλας Αουγκούστο να φτάσει στο 100% ή να ανοίξει η επόμενη αγωνιστική περίοδος τον Γενάρη. Μόνο που τότε θα έχει περάσει ο κύριος όγκος από τα συνεχόμενα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη.

TAGS ΠΑΟΚ EUROPA LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΥΠΡΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ