ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ του Γκαρσία θα είναι διαφορετικός

Eurokinissi
Ο Πάμπλο Γκαρσία δίνει οδηγίες στους παίκτες του ΠΑΟΚ

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τον Πάμπλο Γκαρσία που κάθισε για πρώτη φορά στον πάγκο του Δικεφάλου και τον οδήγησε στην πρώτη φετινή εκτός έδρας νίκη του.

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε στο Αγρίνιο στο ντεμπούτο του Πάμπλο Γκαρσία στον πάγκο του. Ένα ντεμπούτο που το ονειρεύονταν καιρό και ο ίδιος ο Γκαρσία, αλλά πολύ περισσότερο η πλειοψηφία των οπαδών του ΠΑΟΚ που εξακολουθούν να πίνουν νερό στο όνομα του.

Ο Ουρουρουανός έχοντας την απόλυτη στήριξη από όλον τον ΠΑΟΚ, διοίκηση αλλά κυρίως από το απαιτητικό κοινό του Δικέφαλου, ανέλαβε όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος μια πολύ μεγάλη ευθύνη. Την ευκαιρία που του δόθηκε την δικαιούταν στον απόλυτο βαθμό και με το χαρακτήρα του είναι περισσότερο από σίγουρο ότι θα κάνει ότι μπορεί για να την αξιοποιήσει.

Το αν θα γίνει ο καλύτερος προπονητής του κόσμου κανείς δεν μπορεί να το ξέρει. Το σίγουρο είναι ότι από την στιγμή που αποφάσισε να ακολουθήσει την καριέρα αυτή, ονειρευόταν να ζήσει την ημέρα που θα βρεθεί στην άκρη του πάγκου του ΠΑΟΚ. Όχι γενικά και αόριστα στον πάγκο κάποιας ομάδας με φιλοδοξίες αλλά σε αυτόν της ομάδας με την οποία ταυτίστηκε στον απόλυτο βαθμό.

Το θέμα είναι τι περιμένει ο κόσμος από αυτόν. Οι περισσότεροι περιμένουν ότι ο Πάμπλο Γκαρσία θα δημιουργήσει μια ομάδα δική του "κατ΄εικόνα και ομοίωση"…μια ομάδα που θα παλεύει με πάθος, "με το μαχαίρι στα δόντια" όπως ο ίδιος συνήθιζε να λέει, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, μια ομάδα με την απόλυτη νοοτροπία νικητή που θα κάνει τα πάντα για να κερδίσει μέσα στο γήπεδο.

Για να γίνουν όλα αυτά χρειάζεται χρόνος και ευτυχώς, τουλάχιστον χρόνο ο Γκαρσία θα έχει περισσότερο από κάθε άλλον που κάθισε στον πάγκο του ΠΑΟΚ. Στον Πάμπλο Γκαρσία οι οπαδοί του ΠΑΟΚ θα δώσουν περισσότερες ευκαιρίες από οποιοδήποτε άλλον θα μπορούσε να βρεθεί στον πάγκο της ομάδας τους

Οι συνθήκες λοιπόν φαίνεται να είναι ιδανικές για τον Ουρουγουανό. Που ως προπονητής έδειξε και στις πρώτες του δηλώσεις να αποφεύγει τα μεγάλα λόγια. "Χρειάζεται δουλειά, θα πηγαίνουμε παιχνίδι με παιχνίδι, τα λόγια είναι εύκολα να τα λέμε…" ήταν οι ατάκες του τις δύο φορές που ρωτήθηκε για τους φετινούς στόχους του Δικεφάλου.

Το σίγουρο είναι ότι ο ΠΑΟΚ του Γκαρσία θα είναι διαφορετικός από τον ΠΑΟΚ του Αμπέλ Φερέιρα και αυτό είναι φυσιολογικό. Όπως είναι φυσιολογικό ότι ο προπονητής Πάμπλο Γκαρσία είναι άλλος άνθρωπος σε σχέση με τον ποδοσφαιριστή Πάμπλο Γκαρσία. Και αυτό θα πρέπει να γίνει συνείδηση σε όλους.

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ Η… ΑΥΡΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ του Πάμπλο Γκαρσία είναι τελικά διαφορετικός από αυτόν του Αμπέλ Φερέιρα. Περισσότερο από όλα στην αύρα που έβγαλε ο Δικέφαλος στο Αγρίνιο για να φτάσει στην πρώτη του φετινή εκτός έδρας του νίκη.

Ο Γκαρσία στην πρώτη του ομιλία στους παίκτες του τους ζήτησε να είναι μάγκες μέσα στο γήπεδο και αυτοί τον άκουσαν. Μπήκαν πολύ επιθετικά στον αγώνα με τον Παναιτωλικό δείχνοντας από την αρχή του παιχνιδιού όχι μόνο ότι είναι καλύτερη ομάδα από τους γηπεδούχους αλλά και αποφασισμένοι να πάρουν τους τρεις βαθμούς.

Το γκολ της ισοφάρισης του Παναιτωλικού μετά το αχρείαστο πέναλτι του Ίνγκασον, σοκάρε και πάλι τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ όπως συνέβη πολλές φορές στη φετινή σεζόν. Χρειάστηκε να περιμένουν μέχρι 88' την αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ του Νίκα Νινούα για να πάρουν και πάλι το προβάδισμα και στο τέλος να φτάσουν στη νίκη αλλά είναι δεδομένο ότι την άξιζαν.

Τι άλλαξε ο Γκαρσία; Οι τέσσερις στην άμυνα ήταν μια αλλαγή κομβική. Μπορεί ο ΠΑΟΚ ακόμη και στο πολύ καλό του διάστημα στο ξεκίνημα του αγώνα, να άφηνε ανοικτούς χώρους στην άμυνα, ωστόσο έμοιαζε απαραίτητο για το Δικέφαλο, να πάρει περισσότερα ρίσκα τουλάχιστον στους αγώνες του στο πρωτάθλημα για να επιβεβαιώσει την ανωτερότητα του. Γιατί ο ΠΑΟΚ και στα προηγούμενα παιχνίδια του, έκανε περισσότερα πράγματα στο γήπεδο από τους αντιπάλους του αλλά τα αποτελέσματα που ήθελε δεν τα έπαιρνε.

Οι επιλογές των προσώπων, με τον Ουαγκέ στο δεξί άκρο της άμυνας, τον Μουργκ δεκάρι και τον Σβιντέρσκι στην κορυφή της επίθεση ίσως και να μην ήταν και τόσο σημαντικές καθώς υπάρχει πάντα και η λογική διαχείρισης του υλικού. Ο ΠΑΟΚ που προέρχονταν από το ταξίδι στην Γρανάδα έχει να δώσει δύο ακόμη παιχνίδια αυτήν την εβδομάδα, το κρίσιμο όπως πηγαίνουν τα πράγματα με την Αϊντχόφεν για το Europa League και αυτό με τον Απόλλωνα Σμύρνης στην Ριζόπουλη την Κυριακή.

Η πιο σημαντική αλλαγή ήταν αυτή η επιθετικότητα που έβγαλε ο ΠΑΟΚ στο γήπεδο. Και άλλες φορές οι παίκτες του μπήκαν σε έναν αγώνα με θέληση να κυριαρχήσουν αλλά περιορίστηκαν στο να κυκλοφορούν την μπάλα χωρίς να μπαίνουν με αξιώσεις στην περιοχή των αντιπάλων τους. Απέναντι στον Παναιτωλικό το μεγάλο πρόβλημα δεν εμφανίστηκε με το Δικέφαλο να είναι από την αρχή μέχρι το τέλος όχι μόνο διεκδικητικός αλλά περισσότερο ουσιαστικό και ταυτόχρονα απειλητικός.

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

Στο ντεμπούτο του Γκαρσία ο ΠΑΟΚ μπορεί να μετρά μόνο οφέλη. Σκόραρε ο Σβιντέρσκι και μάλιστα με μία επαφή, τον τρόπο με τον οποίο ξέρει καλύτερα από κάθε άλλον να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Πέτυχε το πρώτο του γκολ με την φανέλα του ΠΑΟΚ ο Νίκα Νινούα και μάλιστα ένα γκολ εξαιρετική σημασίας για την ομάδα του και ομορφιάς με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Σκόραρε επιτέλους και ο Αντόνιο Τσόλακ, από το σημείο του πέναλτι με την ελπίδα ότι αυτό το πρώτο του γκολ για τη φετινή σεζόν είναι ικανό να λύσει τα μάγια και να αποτελέσει την απαρχή και για άλλα που θα έρθουν στη συνέχεια.

Όλοι στον ΠΑΟΚ γνωρίζουν ότι ο Κροάτης που ήρθε να ηγηθεί στην επίθεση, μπορεί να είναι κομβικός στην φετινή πορεία του Δικεφάλου και ιδίως οι συμπαίκτες του. Δεν είναι τυχαίο ότι μόλις ο Τζήλος υπέδειξε το πέναλτι για το χέρι του Καρασαλίδη ο Άντριγια Ζβίκοβιτς έτρεξε να μαζέψει την μπάλα αυτός αλλά ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ του έκανε νόημα να αφήσει την εκτέλεση στον Τσόλακ. Δείγμα θετικό για τον ΠΑΟΚ που πρέπει να χτίσει ξανά τα αποδυτήρια του και πλέον δεν υπάρχουν δικαιολογίες για να μην τα καταφέρει…

TAGS ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ