ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ βρίσκει τον Σαμουράι του

Ο ΠΑΟΚ βρίσκει τον Σαμουράι του
Ο Σίντζι Καγκάβα το 2018 με τη φανέλα της εθνικής Ιαπωνίας Ⓒ 2018 EUGENE HOSHIKO/ASSOCIATED PRESS

Η επιμονή του ΠΑΟΚ στον Σίντζι Καγκάβα, ο ρόλος του Πάμπλο Γκαρσία στη μεταγραφή του και το σχέδιο του προπονητή του Δικεφάλου με τον Ιάπωνα μεσοεπιθετικού.

Τη Δευτέρα αναμένεται να βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη ο Σίντζι Καγκάβα για τις τελικές συζητήσεις με τον ΠΑΟΚ και το νέο του συμβόλαιο που θα τον κρατήσει στην Τούμπα για τον επόμενο ενάμιση χρόνο. Ο Ιάπωνας αποτέλεσε διακαή πόθο τον περασμένο Οκτώβριο και τελικά η επιμονή των ανθρώπων του Δικέφαλου δικαιώνεται λίγους μήνες αργότερα.

Ποιον φέρνει λοιπόν τη Δευτέρα ο ΠΑΟΚ για το ελληνικό πρωτάθλημα; Έναν ποδοσφαιριστή που στα 31 του χρόνια, βρέθηκε εδώ και λίγους μήνες χωρίς ομάδα και την πεποίθηση ότι θα μπορούσε να συνεχίσει την καριέρα του στην Ισπανία κατά προτίμηση ή στην Ιταλία. Φέρνει έναν παίκτη με παραστάσεις από το ανώτερο επίπεδο και με ποιότητα που, τουλάχιστον για το ελληνικό πρωτάθλημα είναι αδιαμφισβήτητη. Με δυνατότητα να αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις του άξονα, κυρίως ως οκτάρι, με την ικανότητα να πατά στην αντίπαλη περιοχή και να τελειώνει τις φάσεις. Στο τέλος μιλάμε για τον Σίντζι Καγκάβα, τον κορυφαίο Ασιάτη ποδοσφαιριστή που μπορεί να μην είναι στα καλύτερα του αλλά δεν παύει να είναι ένας πλήρης μέσοεπιθετικός.

Το μόνο που μπορεί να κάνει κάποιον επιφυλακτικό είναι το γεγονός ότι τους τελευταίους μήνες έκανε ατομικές προπονήσεις στην Ισπανία. Ακόμη και σε τέλεια φυσική κατάσταση να βρίσκεται είναι σίγουρο ότι θα χρειαστεί χρόνο προκειμένου να βρεθεί σε αγωνιστικό επίπεδο, τέτοιο που θα του επιτρέψει να μπει στο γήπεδο και να αποδώσει σύμφωνα με τις δυνατότητες του. Ωστόσο το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ του προσφέρει συμβόλαιο 1,5 χρόνου δείχνει ότι δεν βλέπει μόνο τη φετινή αλλά και την επόμενη σεζόν στην οποία αν όλα κυλήσουν ομαλά ο Ιάπωνας θα βρίσκεται στην καλύτερη του κατάσταση.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΓΚΑΡΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΓΚΑΒΑ

Από την στιγμή που στην μεταγραφή του ενεπλάκη και ο ίδιος ο Πάμπλο Γκαρσία και επικοινώνησε μαζί για να τον πείσει ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να ικανοποιήσει τις φιλοδοξίες του, δείχνει ότι ο Ουρουγουανός πιστεύει πολύ στις ικανότητες του και θεωρεί πως με αυτόν η ομάδα του θα φτάσει στο επίπεδο που θέλει να την βλέπει. Για τον Γκαρσία το γεγονός ότι η καριέρα του Ιάπωνα είχε καθοδική πορεία δεν λέει και πολλά, όπως δεν λέει και πολλά η ηλικία του. Άλλωστε και ο Γκαρσία ήρθε στον ΠΑΟΚ με πατημένα τα 31 και έχει ο ίδιος παραδεχθεί ότι μέχρι να πατήσει το πόδι του στην Θεσσαλονίκη είχε χάσει σε μεγάλο βαθμό την όρεξη του για ποδόσφαιρο. «Στον ΠΑΟΚ ξύπνησε το πάθος μου για ποδόσφαιρο» έχει πει δημόσια ο Ουρουγουανός και το ίδιο περιμένει να συμβεί και με τον Καγκάβα.

Ο ΠΑΟΚ έψαχνε έναν ποιοτικό μέσο και στον Καγκάβα βρίσκει και μια έντονη προσωπικότητα, έναν ηγέτη που χρειαζόταν. Το γεγονός ότι αποκτά έναν ποδοσφαιριστή που είναι περισσότερο δημιουργικός, έναν παίκτη που παίζει στο «οκτώ» και στο «δέκα» κατά κύριο λόγο, είναι ενδεικτικό και των προθέσεων του Γκαρσία. Ο Ουρουγουανός δεν φαίνεται τελικά να καίγεται για την απόκτηση «κόφτη» μοιάζει να είναι ικανοποιημένος από τους δυο που έχει στο ρόστερ του (Αουγκούστο και Τσιγγάρα» και επενδύει περισσότερο στη δημιουργία.

Από την άλλη ο Ιάπωνας σε πλήρη αγωνιστική ετοιμότητα, μοιάζει με πολυτέλεια για το ελληνικό πρωτάθλημα και θα είναι μεγάλο όπλο στην.. φαρέτρα του Γκαρσία.

Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΟΝ ΜΠΡΑΝΤΟΝΙΤΣ

Την ίδια ώρα ο ΠΑΟΚ φέρνει στη Θεσσαλονίκη τον Βλαντιμίρ Μπράντονιτς, έναν νεαρό εξτρέμ από την Βοσνία, για τον οποίο οι πληροφορίες που έχει συλλέξει από ανθρώπους του που τον έχουν παρακολουθήσει, είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικές. Μπορεί οι περισσότεροι να σκεφτούν ότι είναι μάλλον παράδοξο για μια ομάδα που επενδύει τόσο πολύ όσο ο ΠΑΟΚ στις Ακαδημίες του να φέρνει ένα 21χρονο Βόσνιο, ωστόσο ο νεαρός δείχνει ότι έχει πολύ καλά στοιχεία κυρίως στο «ένας εναντίον ενός», που τον κάνουν μια μάλλον ξεχωριστή περίπτωση.

Τι μπορεί να περιμένουν οι φίλοι του ΠΑΟΚ μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου; Σίγουρα έναν ακραίο αμυντικό, που ίσως και να μην αργήσει πολύ και αν οι συνθήκες το επιτρέψουν και έναν περισσότερο ανασταλτικό μέσο. Το σίγουρο είναι ότι οι μεταγραφές για το Δικέφαλο δεν έχουν τελειώσει…

TAGS ΠΑΟΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ